1. 1

  Hij (het zijn gewoonlijk blanke mannen) tweette ook: “Nederland weer terug aan de Nederlanders! Wij laten ons niet meer gijzelen door de linkse landverraders en tuig van niet Westerse allochtonen.”

  Waar zou zijn inspiratie toch vandaan hebben?

 2. 2

  Volgens mij stond dat gewoon zo op de verkiezingsposters, toch?

  Maar ter zake: zo moeilijk kan het toch niet zijn om te achterhalen van wie die tweet is, en om dan even een praatje te gaan maken met die (ongetwijfeld) meneer, dat dit niet helemaal de bedoeling is? Misschien een leuke eerste inwoner van een tuigdorp?

 3. 3

  Opvallend genoeg is hij gaan twitteren vanaf 5 maart.

  “We gaan Nederland teruggeven aan de Nederlanders”. Mooi citaat van Geert #Wilders 3-3-2011 #pvv”

  Ja, mensen, nu de PVV steeds dichter het centrum van de macht nadert, neemt het schorriemorrie de woorden van onze voornaamste politici nog een stapje verder.

  En nee, het is ditmaal geen ironisch grap-account. Het is gewoon een rasechte PVV-brulaap.

  Hij heeft die tweet dat de deportatiepolitie morgen bij d’r voor de deur zou staan trouwens maar schielijk weggehaald.

 4. 4

  Het officiele twitter account van de MP is volger van NLvoorNLers. Is Rutte openlijk lid van rechts-rabiate clubjes of trap ik in een of ander trucje?

 5. 7

  het wordt tijd dat die zelfbenoemde meerderheid die zich niet kan of wil neerleggen bij het feit dat de wereld sinds de uitvinding van het vliegtuig etc. nou eenmaal een beetje kleiner is geworden eens een verplichte inburgeringscursus gaat volgen….

 6. 9

  Ik wilde bijna zeggen dat een rechter vast gaat vinden dat een “bedreiging” met de komst van “deportatie-politie”, via twitter, niet als een erg geloofwaardige bedreiging kan gelden. Maar toen realiseerde ik me dat het OM al in voldoende mate bestaat uit PVV aanhangers dat het sowieso nooit voor een rechter komt.

  En zo pakken dingen dan soms ineens onverwachts en ondanks alles toch goed uit…

 7. 10

  Rene; gaat het ook niet om. Wat opvalt is dat de brullertjes nu reeds de woorden van Wilders en Rutte over Nederland teruggeven aan de Nederlanders (zie naam twitter-account plus volglijst) zich veilig genoeg wanen om tegen volledig geassimileerde Marokkanen te blaffen dat zij en hun kinderen maar moeten oprotten omdat ze hier niet horen.

  Bedreiging maakt geen kans, maar discriminatie, belediging, – ik dacht het wel.

 8. 11

  @prediker: moet je bij je aangifte ook het juiste hokje aankruisen? Dus als je aangifte doet voor bedreiging en het blijkt discriminatie te zijn, wordt er dan niet vervolgd, of toch wel?

 9. 13

  @10: Ik wil het best in principe met je eens zijn maar je insteekt vergt in de details wel de aanname dat het inderdaad woorden van Wilders en/of Rutte zijn, terwijl ik me volgens mij kan herinneren nogal gelijkvormige uitspraken zelfs in de jaren 80 al tegen gekomen te zijn. Er zit weinig auteursrecht-verschaffende originaliteit in de frase “Nederland terug geven aan de Nederlanders”.

  Ja, de VVD en het CDA legitimeren de xenofobie en het racisme van de PVV. Maar ik heb gewoon niet zo’n zin om een imbeciel als die twitteraar te beschouwen als iets anders, en vooral niet als meer, dan wat hij is: een racistische klootzak die altijd heeft en altijd zal bestaan. Zoals Olav zei: “snel, bel het 8 uur journaal”.

  Twitter-gezeik…

 10. 14

  @Gronk; er wordt vervolgd of niet vervolgd al naar gelang het tijdsgewricht.

  Anti-moslimfilms en cartoons kunnen leiden tot ambassades die in de fik gaan, dus is het opportuun om een anti-islamcartoonist van zijn bed te lichten.

  Holocaustontkenning en antisemitisme wordt algemeen als fout gezien, zeker als een controversiële Marokkaanse organisatie zich er te buiten aan gaat, dus het OM maakt zich wel druk om de AEL te vervolgen.

  Maar het beledigen van allochtonen en het als ongewenst Nederlander verklaren “moet gewoon kunnen”. “Vrijheid van meningsuiting”, toch? Dus zal het OM niet vervolgen. Veel te lastig, tenzij iemand twittert dat al die Marokkaanse ratten vergast moeten worden ofzo. Hier is het allemaal per implicatie, bovendien is die tweet al weggehaald, dus valt nauwelijks meer vast te stellen wat er gezegd is. En onderschat de incompetentie van de politie niet.

  Ik geef het allemaal weinig kans.

 11. 15

  Holocaustontkenning en antisemitisme wordt algemeen als fout gezien,

  Dankzij druk van het CIDI en andere joodse clubjes. De armeense genocide kun je probleemloos ontkennen zonder jezelf voor de rechter te hoeven verantwoorden.

 12. 16

  Wilders eindigde op de verkiezingsavond zijn “terug aan de…” met “…en Nederland terug aan de Nederlanders en al die PVV’ers”.
  Letterlijk te horen op zo’n 3 minuten van dit NOS-fragment.
  Dat zal de twitteraar geïnspireerd hebben. Zeker toe bleek dat Rutte met zijn “terug aan de”, het statement van Wilders ruimhartig gedoogde.

  De twitteraar ik kwestie kan natuurlijk even snel worden opgespoord en berispt, als politiecommissarissen die ‘foute tweets’ versturen en jongelui die zitten te ddsossen, uit symphatie met Wikileaks.
  Zou de twitteraar de tweet hebben verwijderd, omdat de politie even een hartig woordje met hem heeft gehad?

  Overigens ben ik van mening dat er wel degelijk Kamervragen gesteld mogen worden over de “terug aan de”-uitspraken. Er worden om mindere zaken vragen gesteld. Vraag de heren eens wat ze nu precies, maar dan ook heel precies, bedoelen?

 13. 17

  @Peter, verkiezingsavonden zijn goudmijntjes voor de historici van morgen. Zo ontsprong Dion Graus bij de laatste TK verkiezingen even aan de strakke regie van GW en zei voor de camera: “wij durven te zeggen dat Marokkanen klootzakken zijn”.

 14. 18

  “De armeense genocide kun je probleemloos ontkennen zonder jezelf voor de rechter te hoeven verantwoorden.”

  Voor de rechter wel, voor de publieke opinie niet. Komt omdat het een Turken-dingetje is, en dus een mooie stok om mee te slaan. Er zijn al kandidaat CDA-kamerleden op gesneuveld, en Nebahat Albayrak werd er door rabiaat rechts flink op aangevallen omdat ze geen positie wilde kiezen.

 15. 19

  @Prediker; of je vervolgd wordt om je mening of niet in Nederland is een muntje opgooien. Dat is het hele slechte eraan. De willekeurigheid is wat het beleid gemeen heeft met om het even welke dictatuur.

 16. 20

  Oh nee! Een doodsbedreiging over een sociaal netwerk!!!1. Man, toen ik nog op Hyves zat, kreeg ik er elke week wel eentje. Belde ik ook de Volkskrant niet over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren