Saoedische atheïst krijgt 2000 stokslagen, 10 jaar gevangenisstraf

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

…plus een boete van omgerekend zo’n £4.000,-. Dat meldt de Britse krant The Sun.

In het zwaar fundamentalistische koninkrijk wordt het uiting geven aan atheïsme als een terroristische daad beschouwd.

De man zelf vindt dat hij niets verkeerd heeft gedaan, schrijft de krant. Hij zou volgens hemzelf slechts op Twitter uiting hebben gegeven aan zijn ideeën over religie.

The hardline Islamic state’s religious police in charge of monitoring social networks found more than 600 tweets denying the existence of God, ridiculing Koranic verses, accusing all prophets of lies and saying their teaching fuelled hostilities.

Saoedi-Arabië is al langer bezig met een campagne om critici van de staat te vervolgen onder het mom van ordeverstoring, aldus een woordvoerder van Human Rights Watch.

Open artikel

Reacties (6)

#1 Bismarck

Ik kon me niet aan de indruk onttrekken dat ik precies dit “nieuws” al eens eerder gehoord had. En inderdaad, het is al minstens een half jaar oud.

#2 Jos van Dijk

Ik mis de naam van de criticus uit het bericht in The Sun. Bekend is in elk geval Raif Badawi, in 2012 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 jaar, een geldstraf van ruim 194.000 euro en 1000 stokslagen.

#3 gbh

Wel kritiek op Saoedi-Arabië waar hij datzelfde niet tolereert op zijn heldenstaat Iran waar afvalligen worden dood gestenigd bij de prediker der dubbele moraal.

#4 Bismarck

@3: Ik ben eerder benieuwd waarom de Sun (en blijkbaar nog een aantal media) deze oude koe precies nu uit de sloot vissen.

#5 Micowoco

@4: niet zo heel relevante vraag, aangezien dit barbaarse volksvermaak aan de orde van de dag is bij onze favoriete benzinepomp.

#6 Bismarck

@5: Dat maakt de vraag des te relevanter; Als het zo makkelijk is om een recente barbaarsheid te vinden, waarom dan eentje (her)plaatsen van een half jaar geleden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*