Saoedi-Arabië veroordeelt levensgevaarlijke terrorist ter dood

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Keiharde aanpak van terrorisme op het Arabisch schiereiland:

A Palestinian poet and leading member of Saudi Arabia’s nascent contemporary art scene has been sentenced to death for renouncing Islam.

A Saudi court on Tuesday ordered the execution of Ashraf Fayadh, who has curated art shows in Jeddah and at the Venice Biennale. The poet, who said he did not have legal representation, was given 30 days to appeal against the ruling.

Vandaar ook dat de VVD zegt: ‘We zullen wel moeten blijven samenwerken in het belang van onze veiligheid.’

(Zelf ontkent Fayadh overigens een terrorist atheïst te zijn, maar je kunt dit soort levensgevaarlijke individuen uiteraard niet op hun woord geloven.)

Open artikel

Reacties (12)

#1 Lutine

Ik zit me nu al en tijdje af te vragen wat nu precies het verschil is tussen S.A en I.S.

-beiden worden geregeerd door op seks beluste mannen
-beiden zijn te porren voor een gezellig potje onthoofden of stenigen
-beiden zijn soennitisch.
-beiden strijden tegen sjiieten en andere ‘ieten’.

En zo is er vast nog wel meer. Maar het merkwaardige is dat S.A. een bevriend land is en I.S. niet.

#2 Grolschje

De wereld is weer een stukje veiliger.

#3 Prediker

Wat ik uit de artikelen over deze Palestijnse kunstenaar opmaak is dat hij erbij gelapt is na onenigheid met een andere kunstenaar naar aanleiding van een verhitte discussie over de functie van kunst in de samenleving of zoiets, en dat de religieuze politie in Saoedi-Arabië nog een appeltje met hem te schillen had, omdat hij een geseling had gefilmd.

De rechters hebben niet eens goed naar zijn dichtbundel gekeken; men zocht gewoon een aanleiding om een criticus het zwijgen op te leggen en een voorbeeld te stellen.

Maakt het allemaal niet minder draconisch en bizar.

#4 Matthijs2

En ondertussen gaan onze volksvertegenwoordigers en koningshuis daar op bezoek alsof het onze beste vrienden zijn. Zo laf. Dan maar wat minder olie. Wat meer fietsen en de trein nemen.

#5 Johanna
#6 Matthijs2

@5: dank, ga tekenen

#7 9″ Nails

@4: Dan maar wat minder olie. Wat meer fietsen en de trein nemen.

Zo ontstellend naief, dit soort opmerkingen. Olie wordt niet enkel gebruikt voor brandstof, maar ook voor de fabricage van zo’n beetje alles waar je huis mee volstaat en voor het apparaat waarmee je je opmerking hebt geplaatst. Minder olieverbruik is uiteraard mogelijk, en zelfs wenselijk, maar dan moeten we wel genoegen nemen met minder spullen, inclusief de zo geliefde mobieltjes (al dan niet smart), computers, tablets, tv’s en ga zo maar door. Dan vraag ik me serieus af hoeveel mensen dan nog pleiten voor een beperking van ons olieverbruik. Want natuurlijk, mensenrechten en milieu enzo, maar als het ten koste gaat van ons welvaartsniveau…

#8 Bookie

@4
Abbas wordt hier ook uitgenodigd, terwijl hij graag atheïsten laat martelen.

#9 Matthijs2

@7: niet naief. Natuurlijk is olie voor -alles- nodig op dit moment. Zonder olie stort de hele economie in elkaar. Maar dan kun je er nog steeds alles aan doen om de afhankelijkheid van bepaalde landen te verminderen. Door bijvoorbeeld olie elders te halen, zelfs als dat meer kost. Door alles te doen aan het verminderen van verbruik. En vooral: niet doen alsof er niks aan de hand is. Er worden belangrijke delegaties, incl ons koningshuis naar die landen gestuurd, te laf om ook maar toe te geven dat daar iets aan de hand is. Oei oei als het ons een half procentje economische groei kost, nee dat mag niet gebeuren.

#10 Folkward

Fabricage van medicijnen en plastics nemen niet zo’n groot deel van olieconsumptie in beslag, dat is toch echt als brandstof. Plastics kunnen daarnaast ook vervangen worden door bioplastics.

#11 Mario
#12 IPMan

Als SA een vliegtuig vol Nederlanders zou neerschieten gaat de premier van alle Nederlanders er nog de zelfde week heen om eens lekker aan zn pik te zuigen om te kijken of er een druppeltje olie uitkomt en te zeggen dat hij al zn stoere taal op tv niet echt meende. We weten allemaal wat voor een schaamteloze olie junk we zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*