1. 2

  De gewone burger “die vind je terug bij de Tros, niet bij de VPRO”, aldus Samson.

  Volgens mij is dat met de nieuwe zenderindeling in afnemende mate waar. En gezien het stijgende internetgebruik al helemaal. Ergo: volgens mij heeft Samson gen flauw idee.

 2. 4

  Grappig, ik las het artikel eerst en vond het een goede analyse. Maar hier wordt Samson afgezeken.
  Overigens is het ZOOOOOO jaren negentig om Jan Smit nog Jantje te noemen. We zijn toch niet jaloers? Ik heb veel respect voor zijn geslaagde strategie om zichzelf van nationaal pispaaltje om te vormen tot idool voor heel veel jongeren.
  De PvdA moet, net als intellectuelen, niet neerkijken op iemand als Jan Smit, en in die zin alleen vind ik de woorden van Samson al terecht. En verder zou de PvdA inderdaad niet zo met de VPRO’ers moeten dwepen, maar zich moeten opwerpen voor havenarbeiders en fabriekswerkers. En die luisteren, generaliserend gezegd, wel degelijk graag naar Jan Smit.
  Dus: ik vind het een juiste analyse.
  Sterkte met braken, zou ik zeggen tegen de rest van de zuurpruimen.

 3. 8

  @7: Nou… die schijnt weer een bijzondere band met Rob de Nijs te hebben ;-)

  Oh, had ik ’n hamer, dan brak ik alle muren
  Dan brak ik alle deuren, in ’t hele land
  De wereld moet weten dat iedereen gelijk is
  En dat er steeds begrip moet zijn tussen alle mensen
  In ’t hele land

  @6: Idem

  @4: Ik blijf graag in de jaren negentig hangen. ;-) Kan je overigens vertellen dat de jaloezie hier ver te zoeken is en zelfs Yolanthe me daar niet aan laat twijfelen. (alhoewel! :-) )

  Waar ik dan weer erg om kan lachen is dat je het een ‘analyse’ noemt van Samson. PvdA inderdaad niet zo met de VPRO’ers moeten dwepen, maar zich moeten opwerpen voor havenarbeiders en fabriekswerkers , zeg je. Is dat ook zo ontzettend jaren negentig dan dat ik vind dat je je niet op die groep richt door een ‘huisartiest’? :-)

 4. 9

  @7: wat een gekke reactie. Ik heb helemaal niets tegen Jan (!) Smit. ‘Laura’ vind ik bijvoorbeeld een heel erg mooi nummer. Ik heb wel iets tegen de holle retoriek van Samson. Enne… “havenarbeiders en fabriekswerkers”. Dat is niet jaren 90, da’s jaren 70!

 5. 10

  &8 en 9: Zijn de fabrieken afgeschaft? Kent Nederland geen havens meer? In welke wereld leven jullie? Of had ik havenmedewerkers moeten zeggen?
  Arbeid adelt!
  (die is van de jaren dertig, geloof ik :-))

 6. 11

  Jan Smit is toch geen arbeider? En hoezo is de VPRO elitair, ze hebben toch Georgina Verbaan die de wetenschap behapbaar maakt voor de massa? ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren