Rusland: Topman Yukos achter moord Russische spion

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Rusland: Topman Yukos achter moord Russische spion

Ze bakken ze wel bruin, die Russen.

0

Reacties (4)

#1 Obscura

Volgens een bevriende Rus, die zelf problemen heeft met Putin en het land waarin hij leeft, maakt het Westen zich belachelijk met de verdachtmakingen. Volgens hem zou Putin wel heel erg stom moeten zijn om zijn slachtoffers zo opzichtig uit de weg te ruimen, compleet met een materiaal waarmee daders tot weken erna te traceren zijn (dankzij straling). Volgens die vriend is het een complot om Putin in discrediet te brengen.
Ik weet er niets van. Ik zeg alleen wat ik hoorde, en het verbaasde me omdat de vriend zelf problemen heeft met het regime.

#2 Joost

Kan heel goed. Ik hoor anderen weer zeggen dat Putin het juist zo doet omdat hij zo wil aangeven dat het hem allemaal niets kan schelen en dat hij kosten nog moeite bespaard om hem om te brengen.

Het draait in ieder geval om Putin, en de verdachtmakingen naar de Yukos-top vind op zijn zachts gezegd lachwekkend.

#3 micha

@1: Straling op zich is vluchtig, dat kan je alleen op het moment zelf meten.

Hier heeft iemand een spoor van de radioactievestof zelf achtergelaten. Zie het als dat iemand is vergiftigd met cyankali en je vindt over cyankali, niet alleen in het lichaam van het slachtoffer maar in een stadion, in vliegtuigen, etc. Is niet echt proffesioneel. De stof geeft na maanden nog straling af dus is, ook in kleine hoeveelheden prachtig te traceren.

Dit gaat dus niet om het directe slachtoffer maar om iemand verdacht te maken. Die vriend van je heeft zeer waarschijnlijk gelijk. Het is erg kortzichtig hoe er met de vinger naar Putin wordt gewezen.

#4 Joost

@micha: Als er al iets duidelijk is, is dat het Putin allemaal geen zak kan schelen hoe er over hem gedacht wordt. Vanuit dat uitgangspunt gezien is het nog niet eens zo heel gek als hij er wél achter zou zitten.

Maar dat De voormalige top van Yukos erachter zou zitten lijkt me nóg verder gezocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*