Rusland zet onafhankelijke nieuwssites op zwart; voorbode van escalatie?

Eerst was er dit bericht op nu.nl:

Rusland heeft donderdag enkele bekende websites ontoegankelijk gemaakt, die een belangrijk platform waren voor onafhankelijke journalistiek en vrije meningsuiting.

Daartoe behoren de portals kasparov.ru en ej.ru, die in tegenstelling tot de staatsmedia ook de oppositie aan het woord laten.

Ook de website van oppositiepoliticus Aleksej Navalny werd uit de lucht gehaald, dezelfde oppositieleider die precies één dag voor de Russische invasie van de Krim onder huisarrest werd geplaatst.

Ondertussen bericht The New York Times dat Rusland troepen samentrekt aan de grens met Oekraïne:

The operations came as Ukraine’s acting president, Oleksandr V. Turchynov, said in a statement on his official website that he believed Russian forces massed near the border were “ready to intervene in Ukraine at anytime,” and that he hoped diplomatic efforts by Ukraine and sympathetic nations would “stop the aggression.”

Underscoring the potential gravity of the troop movements, Russia’s senior commander, Valery V. Gerasimov, spoke by telephone with his NATO counterpart, Gen. Knud Bartles of Denmark, the news agency Interfax reported, citing a defense source. The details of the conversation were not disclosed.

Het blijft natuurlijk koffiedik kijken, maar deze samenloop(?) zou een voorbereiding op een Russische militaire escalatie kunnen zijn.

Of een staaltje bluffen voor gevorderden…

Keeping my fingers crossed.

Open waanlink

 1. 4

  “…if worst comes to worst , russian hard currency reserves, it’s all here in new york..”
  Precies de reden waarom niemand USA meer vertrouwd..
  Kasparov komt nogal goedgelovig over, US state department puppet.

  Gold and silver bitchez!

 2. 5

  @4: Vandaar jouw liefde voor ’s wereld rijkste man en maffia baas Putin welke corruptie, nepotisme en fascisme heeft verheven tot staatspolitiek, welke kapitalistischer dan de VS, waar politieke tegenstanders in het beste geval het land worden uitgejaagd zoals Kasparov en waar vele anderen met een schijnproces jaren in werkkampen worden opgesloten of worden vermoord, waar tegenstanders worden gemarteld, waar opstandige regio’s met grof geweld worden uitgemoord en onderdrukt en waar alle kritische media de nek om wordt gedraaid. Dat alles om 1 man in het zadel te houden. Dat verklaard alles.

 3. 6

  Even pragmatisch: wat zijn de militaire opties van het westen om in Oekraïne of de Krim echt tot actie over te gaan? Over land is lastig tot onmogelijk, via zee moeten ze via Gibraltar en de Bosporus.

  Als je jezelf op wil sluiten moet je dat doen: bij de ingang van de Zwarte zee orden ze gewoon aan flarden geschoten.

  Dat gebeurt dus iig niet.
  Embargo’s dus. Nou, succes.

  -edit-
  Oh, het is al aan de orde geweest.

 4. 7

  De instelling van den dagelijkse vliegverbinding Brussel Washington iets van een jaar geleden is voor mij het teken van de eenheid VSEU, die zich meester van de wereld waant, of meester van de wereld wil worden.

  Zoals op Russia Today wordt gezegd ‘het westen kan ons niet als een derde wereldland behandelen’.
  Dat blijkt nu.

  Omdat een derde wereldoorlog het einde van deze wereld zal worden zit dat er, behoudens misverstanden, lijkt me, niet in, en dus is de volgende koude oorlog begonnen.

  Omdat de VS leeft op geleend geld staat die er naar mijn mening het slechtste voor.

  Maar ook de EU heeft lemen voeten, de verdere verarming van de EU lidstaten die het gevolg zal zijn van de economische oorlog kan heel goed die EU uiteen doen vallen.
  Hoe de Duitsers de komende winter willen overleven zonder Russisch gas, mij een raadsel.

  En zo kan de poging van VSEU tot annexatie van de Ukraine wel eens het Groot Russische rijk veroorzaken waarvan Putin wordt beschuldigd dat rijk te willen.

 5. 9

  @qwerty
  militaire optie:

  Het bewapenen van de Kiev joodse nazi doodseskaders met westerse wapens (het standaard hypocriete westen script), en verdere opzet to burgeroorlog, na de gesponsorde US/EU coup, dit is waar de republikeinse tak van de neocons nu in het schijnparlement toe oproept.

  http://www.spiegel.de/politik/ausland/krim-krise-usa-sollen-waffen-und-munition-an-ukraine-liefern-a-958575.html

  NATO gaat verder niet veel doen direct, dat zou gelijk naar M.A.D. niveau schalen.

 6. 10

  Voorlopig is dit allemaal positionering in de media in de aanloop tot de poll zondag. De soep zal wel niet zo heet gegeten worden. Beiden blokken zullen elkaar de kans geven zonder gezichtsverlies een stap terug te doen en alles blijft zoals het nu is.

 7. 11

  @9: De laatste keer dat de Europese Unie Nazi-joden in Kiev bewapende kan ik me nog herinneren ja! Gelukkig grepen de Duitsers toen in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren