1. 3

  @1; Tja, in de VS kun je ook beter niet vertellen dat je atheist bent, want dan vinden mensen je “immoreel”. En in sommige staten kun je als biologieleraar de evolutietheorie beter als hypothese onderwijzen en als geschiedenisleraar achterwege laten dat de Founding Fathers vrijdenkende slaveneigenaren waren.

 2. 7

  @6; maar goed: hier gaat het om wat anders dan dat je als Westerling in moslimlanden beter kunt zeggen dat je christen bent dan laat merken dat je het geloof hebt afgezworen, omdat anders niemand met je wil praten…

  Die Bachmann is een ‘true believer’, een christenfundamentalist van het zuiverste water en dan ook nog eentje die gelooft dat de overheid de bijbel als meetsnoer moet nemen.

  Ze pocht zelf dat ze zo godvruchtig is dat ze als vrouw haar man heeft laten voorschrijven wat zij zou studeren – en ze is zo ver heen in haar religieuze wanen dat ze daar vervolgens ‘de hand van God’ in ziet; maar omdat ze weet dat ze in de presidentiële race haar kansen verspeelt als ze dat openlijk zegt, doet ze net alsof “a submissive wife” betekent dat ze haar echtgenoot respecteert.

  Respecteert dat hij de baas is, ja.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren