Republikeinse gelederen sluiten zich

Dossier:

Onder andere Romney en McCain spreken zich uit tegen Trump. Hoe gaat dit uitpakken?

Open artikel

Reacties (15)

#1 frankw

Bij gebrek aan tv kijk ik elke dag wel even op de Liveblog van de Amerikaanse verkiezingen ter vertier. Nog nooit zo een verbluffende oorlogsretoriek van partijgenoten meegemaakt. Als het geen serieuze consequenties zou kunnen hebben zou het vooral zielig zijn. Vandaag ook weer, Romney spreekt. Trump reageert op zij eigen wijze. Dat hij Romney wel op zijn knietjes kan commanderen. Bizar.

http://www.theguardian.com/us-news/live/2016/mar/03/campaign-updates-us-presidential-election-2016-gop-debate-romney-trump-clinton

#2 AltJohan

@0: ” Onder andere Romney en McCain spreken zich uit tegen Trump.
In onderstaand filmpje spreekt Romney zich uit voor Trump:

https://youtu.be/RlD4hwzGhdY

Romney: “Donald Trump has shown an extraordinary ability to understand how our economy works and to create jobs, …

#3 frankw

Dat maakt het weer zo onderhoudend @2. Niets is wat het lijkt, en alles ligt open en bloot.

#4 Henk van S tot S

@3:
“Grappig” is wel het volgende:
Toen “businessman” Trump zijn erfenis kreeg, had hij meer vermogen dan nu.
Volgens insiders, zou hij bovendien als hij niets had gedaan met de bezittingen/beleggingen, ook meer gehad hebben.
;-)

#5 Bolke

Hebben die sukkels nu niet door dat de meeste mensen op Trump stemmen omdat ze hun zat zijn?
Dit zal Trump alleen maar helpen.

#6 rongvk

@5 Dat kan, maar zij proberen wellicht ook de Trump tegenstemmers op rechterzijde achter zich te krijgen. Ze vissen namelijk niet noodzakelijk uit dezelfde vijver als Trump. Schattingen lopen uiteen, maar als 1/3 tot zelfs 1/2 van de republikeinse stemmers de gevestigde orde zat zijn, dan zijn er nog veel stemmen te winnen door wie het uiteindelijk 1-op-1 tegen Trump op gaat nemen.

#7 frankw

Het laatste debat ging over de afmetingen van Donald Trump zijn mannelijkheid. Joepie. Jeb Lund in de Guardian weet heel goed samen te vatten dat Trump niet meer is dan een gevolg van de incestueuze verhouding tussen fact free politics and fact free journalism.

After a quarter century of allowing any Republican candidate to generate any trillion-dollar figure by throwing 13 dice in the air and counting whatever numbers appeared — after allowing eight years of “repeal and replace Obamacare” without giving a tinker’s damn about what the “replace” part looked like (if it even existed at all) — a conservative outlet demanded that a conservative explain how supply-side economics works, do something that looked like math and provide a plan that makes sense.

http://www.theguardian.com/commentisfree/2016/mar/04/donald-trump-republican-debate-performance-detroit

#8 Joost

@7: Weet je wie het ook over de afmeting van zijn penis had?

Oh wacht, nee niemand in de politiek, ooit.

#9 Bismarck

@6: Dat 1 op 1 krijgen is wel een beetje een probleem. Voorlopig zijn alle vier de andere kandidaten nog niet van zins om hun campagne op te geven, hoe hopeloos die voor sommigen van hen (toch iig. Ben Carson en John Kasich) inmiddels ook is. Bovendien zijn de twee waar dan de tegenstrever uit moet komen zelf dusdanig verdeeld (Cruz is eigenlijk een minder showbeluste, maar niet minder luny versie van Trump, terwijl Rubio een ouderwetse conservatief is), dat het nog maar de vraag is of de achterban van beide zich achter de overgebleven kandidaat zal scharen. Kort en goed, de rangen kunnen zich sluiten hoe ze willen in de partij, maar die is de regie al lang compleet kwijt bij deze voorverkiezingen.

De Democraten hebben hun voorverkiezing beter op orde, met de voorbedachte kandidaat op een comfortabele voorsprong, maar wel nog een tegenkandidaat die voldoende aandacht voor de voorverkiezingen (en dus ook voor Clinton) genereert en zorgt voor een geloofwaardige “strijd” voor de nominatie.

#10 Martijn Tonies

@8: #lol

#11 Dehnus

@9: IK denk dat je beter Trump kan hebben dan Cruz. Ja hij houdt zich misschien meer aan de partij politiek. Maar begrijp ook dat die partij politiek ook gigantisch gestoord is tegenwoordig. Zolang de geldschieters hun zin maar krijgen, mag je doen wat je wilt.

Dus, zoals in Texas, creationisten in de board of education die homos af willen knallen. Geen probleem. Zolang de Koch’s hun zin maar krijgen op andere gebieden. Wil je een paar extra oorlogen? Geen probleem zolang Boeing maar een mega order er uit kan slepen. En Cruz is een relifanaat van heb ik jouw daar, als dat hem word dan berg je maar.

#12 Poligraf Poligrafovich Sharikov

Wow! De republikeinse partij schijt op haar eigen regels en implodeert. Straks wordt het helemaal lachen als je straks alleen nog maar op de -oh ironie!- democratische partij kunt stemmen.

#13 Toko senang

Als je de Plannen van Trump ziet over beschermen van de zwakkeren in de maatschappij, belastingvriendelijk voor mensen met minder dan $25.000 per jaar inkomen, afschaffen van belastingaftrek voor de rijken en de investeringen in de infrastructuur haalt hij Bernie Sanders links in

#14 frankw

Kijk Toko @13, je bent er ingestonken (qua belastingplannen): Van de laagste inkomensgroep betaald momenteel vrijwel niemand inkomstenbelasting en de hoogste groep gaat er spectaculair op vooruit. Het is starving The Beast (de staat) van cash. Om bijvoorbeeld infrastructuur van te betalen. Of het leger. Kan dus niet.

http://edition.cnn.com/2015/09/28/politics/donald-trump-tax-plan/

#15 Bismarck

@14: Daar heeft Trump ook wat op bedacht: Anderen (Mexico, Duitsland, Japan, …) mogen ervoor gaan betalen. En dat gaan ze natuurlijk ook allemaal doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*