Racistische reacties op selfie Nederlands Elftal bestraft

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (27)

#1 Mario

Slechts drie? Was het weer eens teveel moeite om alle walgelijk racistische uitingen van die PVV-stemmers aan te pakken?

#2 Skyclad

Het is zowieso erg beledigend voor apen of zwarte pieten om vergeleken te worden met voetballers.

#3 Thallman

Want flauwe grappen zijn een veel groter gevaar dan al het tuig dat onbestraft zijn gang kan gaan.

Oproepen tot het doodschieten van PVV’ers en veel kwetserende opmerking maken dan onder de foto van deze voetballers gemaakt zijn, dat kan allemaal wel.

#4 Mario

@3

Ga je weer fijn in je gebruikelijke huillie huillie stand, debielrechtse drol?

#5 Krekel

@3:

Oproepen tot het doodschieten van PVV’ers en veel kwetserende opmerking maken dan onder de foto van deze voetballers gemaakt zijn, dat kan allemaal wel.

Heb je hier een voorbeeld van?

#6 Thallman

@5
De talloze moslims die dit op twitter en facebook verkondigen, links extremisten op extreem-linkse websites zoals indymedia en blogs als frontaalnaakt en aanverwanten die niks anders doen dan PVV’ers voor alles en nog wat uitmaken, waarbij oproepen tot moord niet geschuwd worden.

Neem dit geval bijvoorbeeld, een duidelijke bedreiging. http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/03/ronald_camstra_groenlinks_bedr.html

Allemaal uitlatingen die veel ernstiger zijn dan flauwe grappen over voetballers. Deze boetes zijn juridische willekeur en klasse justitie.

#7 su

@6 Cry wolf. GeenStijl schuwt het ook niet om NAW-gegevens van hun slachtoffers op het web te plempen. Hypocriete volk.

#8 Krekel

Wat Camstra doet is inderdaad ernstiger, maar ik vind dit ene voorbeeld niet bewijzen dat daarmee alles maar over PVV’ers gezegd mag worden en over moslims of allochtonen niet.

Neem bijvoorbeeld wat #7 zegt, en tel daar de reacties onder bijvoorbeeld dit draadje bij op, waarin de reaguurders van Powned.tv massaal hun goedkeuring uitspreken over de derde aanslag op een moskee in 8 dagen tijd waarbij ook gewonden vielen) … en je hebt al Camstra × 80 of zo …

Alles onbestraft gelaten voor zover ik weet.

waarbij oproepen tot moord niet geschuwd worden.

Heb je specifiek hier een voorbeeld van?

#9 Mario

“waarbij oproepen tot moord niet geschuwd worden.”

Kom dan met concrete voorbeelden, debielrechts drolletje.

Waar wordt op frontaalnaakt expliciet ‘opgeroepen tot moord’?

Waar wordt op indymedia expliciet ‘opgeroepen tot moord’?

Je kan niet eens met concrete voorbeelden komen, aangezien je drommels goed weet dat je hier keihard over aan het liegen bent. Zoals gebruikelijk, bij jou.

#10 Mario

Ach, het is maar een grapje..toch. Thallman?

[img]https://i.imgur.com/RxQpElz.jpg[/img]

https://i.imgur.com/RxQpElz.jpg

#11 Krekel

+1 voor “alsvast” …

#12 Thallman

@8
Hiermee bevestig je dat dit juridische willekeur en klassenjustitie is. Er is in dit geval vervolging ingesteld omdat de grappen over spelers van het Nederlands elftal gingen. Het plaatsen van NAW wordt op geenstijl overigens met een permaban bestraft.

@9
http://www.telegraaf.nl/binnenland/20246602/___PVV_ers_beter_doodschieten___.html

Geen vervolging, en dan heb ik het nog niet eens over de vele omschrijvingen van PVV’ers, en eigenlijk iedereen waar FrontaalNaakt een hekel aan heeft, die een stuk verder gaan dan “zwarte piet” en “club van sinterklaas”.

#13 Dehnus

@6: Zullen we ook eventjes op the post online en andere leuke Rechtse fora gaan kijken wat ze bijvoorbeeld mevrouw Halsema toegewenst hebben? Of wat ze dagelijks “Landsveraders” noemen die ze af willen slachten? Of heeft Thalletje daar weer een roze brilletje voor op.

#14 Mario

@12

Nee, Thallman, ik vroeg om expliciete voorbeelden waar bij op frontaalnaakt en indymedia wordt opgeroepen tot moord.

Let je trouwens even op wat je zoal linkt? Vooral de laatste zin.

“Op zijn weblog laat de VU-medewerker weten dat zijn oproep om PVV’ers dood te schieten “een grapje” was. “Het ging over het uitzenden van militairen naar Afghanistan, waar alweer bijna tien jaar Afghanen worden doodgeschoten in dienst van de vrijheid en democratie. Ik stelde vast dat we hier in Nederland onze eigen Taliban hebben, dat de VN eigenlijk beter troepen naar Nederland kan sturen om PVV’ers dood te schieten. Een harde grap, en volgens sommigen ongetwijfeld een smakeloze grap, maar een grap, niettemin, dat ziet een mongool”, aldus Breedveld.

Wilders doet geen aangifte omdat het “geen bedreiging in juridische zin” betreft.”

Deze, dus:

“Wilders doet geen aangifte omdat het “geen bedreiging in juridische zin” betreft.”

Ter aanvulling een meer recente:

“De Friese PVV-kandidaten voelen zich niet bedreigd, en ook niet onveilig. […] Dat zegt Pier Visser, vierde op de kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen.
http://www.lc.nl/friesland/friese-pvv-ers-voelen-zich-niet-onveilig-18429813.html

Maar goed, als ik je hersenkronkels een beetje volg zie jij overduidelijk racistische uitlatingen als “een grapje”, tenzij deze gericht zijn aan PVV-stemmers.

Je bent derhalve een hypocriete huichelaar. Wat voor mij al volkomen duidelijk is.

Trouwens..

“Het plaatsen van NAW wordt op geenstijl overigens met een permaban bestraft.”

Net even gekeken, maar de redactie van geenstijl is nog steeds actief. Hoeveel voorbeelden wil je hebben van Marck ‘Prit’ Burema die NAW gegevens rondstrooit dat het een lieve lust is? Of van andere (al dan niet voormalige) redactieleden die willens en wetens mee hebben geholpen om Jelmer Siljee kapot te maken, enkel en alleen omdat de mening van zijn zus hen niet aanstond??

#15 Thallman

@13
Als een bedreiging een grap kan zijn, dan kunnen racistische uitlatingen dat ook zijn. En dat waren ze ook. De vervolging ging in dat geval om “kwetsende” opmerkingen, als dat de maatstaf is, dan kan het grootste gedeelte van de Nederlandse blogosfeer wel worden vervolgd. Juridische willekeur dus.

Indymedia is de website van linkse terroristen clubjes als AFA die al jaren PVV’ers bedreigen en hun huizen vandaliseren.

Jelmer Siljee heeft iets te maken met een twitter oorlogje van een paar psychiatrische gevallen, daar houd ik me verre van.

#16 AltJohan

Toch denk ik dat het voor velen moeilijk is aan te voelen wat wel en niet kan qua “grap”. Ook denk ik dat het heel erg modegevoelig is, hoe rechters reageren, qua straffen.

Aan de ene kant zijn er vergelijkingen die waarschijnlijk voor een D66-rechter wel kunnen:

https://www.google.nl/search?q=bush+ape&tbm=isch

Aan de andere kant de omstreden samentrekking van “FC” en “Aap”, die dus, vermoed ik, een boete heeft opgeleverd.

#17 Mario

@15

En hop, weer beschuldigingen die je niet hard kan maken.

“Indymedia is de website van linkse terroristen clubjes als AFA die al jaren PVV’ers bedreigen en hun huizen vandaliseren.”

http://www.volkskrant.nl/politiek/friese-actiegroep-ontkent-bekladding-huizen-pvvers~a3893111/

Wil er nog wel een schepje bovenop doen ook. Het zal mij geenszins verbazen, wanneer uit onderzoek zal blijken dat die acties door PVV-sympathisanten is gedaan en men de schuld tracht af te wentelen op AFA.

Hoeveel voorbeelden wil je hebben, Thallman, waarbij deze PVV-sympathisanten de ene na de andere leugen verspreiden?

Trouwens…

“Geenstijl is de website van extreemrechtse terroristen clubjes als “de PVV’ers” die al jaren moslims bedreigen en hun huizen vandaliseren.”

Voorbeelden te over, die ook jij kent.

Maar jij vindt racisme en/ of xenofobie “normaal”, getuige je vele reacties hier op Sargasso.

Oh, en trouwens…

“Jelmer Siljee heeft iets te maken met een twitter oorlogje van een paar psychiatrische gevallen, daar houd ik me verre van.”

Het diagnosticeren (“psychiatrische gevallen”) toont al aan dat jij je daar niet verre van houdt.

#18 AltJohan

@Mario: des te belangrijker dat de daders gepakt worden.

Wat ik me wel afvraag? Loop jij soms ook moskeeën te bekladden om PVV-ers een slechte naam te geven?

#19 Prediker

Als een bedreiging een grap kan zijn…

@15 Dat jij een stijlfiguur als hyperbolische overdrijving niet herkent als die jou in het gezicht staart, betekent slechts dat je terug op Nederlandse les mag. Dit is namelijk middelbare schoolniveau begrijpend leren lezen.

“Het ging over het uitzenden van militairen naar Afghanistan, waar alweer bijna tien jaar Afghanen worden doodgeschoten in dienst van de vrijheid en democratie. Ik stelde vast dat we hier in Nederland onze eigen Taliban hebben, dat de VN eigenlijk beter troepen naar Nederland kan sturen om PVV’ers dood te schieten. Een harde grap, en volgens sommigen ongetwijfeld een smakeloze grap, maar een grap, niettemin, dat ziet een mongool”

Met andere woorden, Breedveld vindt dus niet écht dat de VN troepen in Nederland moet legeren om PVV-ers dood te schieten (dat zou ook absurd zijn), hij stelt slechts cynisch vast dat het opleggen van de vrede na een militaire invasie een hoop mensenlevens kost, en voegt daaraan toe dat we ons beter zouden kunnen concentreren op onze eigen fascisten.

Problematische aan die vergelijking is niet het ‘doodschieten’, dat is onmiskenbaar een hyperbolische overdrijving, maar de gelijkstelling van de PVV aan de Taliban. En daarom mislukt de grap.

Maar goed, als dit je sterkste voorbeelden zijn van oproepen tot moord (#6), mogen we wel vaststellen dat je geen voorbeelden hebt.

#20 Folkward

En ik maar denken dat ‘rechts’ zo makkelijk grapjes kan doorzien als ‘ze moeten allemaal dood’. Vooral als er helemaal geen context is. Maar als er wel context is, en blijkt dat het een onsmakelijke sneer is, dan is het niet grappig meer. Of heeft het er dan mee te maken dat het dan niet over ‘links’, maar over ‘rechts’ gaat?

#21 Thallman

@17

Wil er nog wel een schepje bovenop doen ook. Het zal mij geenszins verbazen, wanneer uit onderzoek zal blijken dat die acties door PVV-sympathisanten is gedaan en men de schuld tracht af te wentelen op AFA.

Als Wilders werkelijk de doortrapte, meedogenloze politicus is waarvoor hij gehouden wordt, dan zal het ook mij geenszins verbazen als een aantal figuren uit de linkse hoek door hem blijkt te zijn ingehuurd.

@19
Inderdaad, een grap, en een stuk smakelozere grap dan grappen over “zwarte piet” en “de club van sinterklaas”. Waarom de ene kwetsende grap dan wel vervolgen, en de andere niet?

Dat is de vraag die ik hier stel, en die nog niemand heeft beantwoord, ik heb enkel verwijzingen naar grovere uitspraken gekregen die ook niet werden vervolgd, wat het beeld van juridische willekeur enkel versterkt.

#22 Mario

@18

Nee, ik pleit voor het wegnemen van basale mensenrechten opdat deze enkel maar extreemrechts/ populistisch beleid in de weg staan.

Oh, wacht…

@21

Waar denk jij uit op te kunnen maken dat het hier louter om “grapjes” gaat van deze veroordeelden?

#23 Thallman

@22

Waar denk jij uit op te kunnen maken dat het hier louter om “grapjes” gaat van deze veroordeelden?

Omdat deze mensen niet werkelijk dachten dat dit de club van sinterklaas betrof. Als ze dit wel dachten, dan hadden ze ontoerekeningsvatbaar verklaard moeten worden.

#24 Mario

“Omdat deze mensen niet werkelijk dachten dat”

Hoe cool is dat! Je kan gedachten lezen!?!

“Als ze dit wel dachten, dan hadden ze ontoerekeningsvatbaar verklaard moeten worden.

Dan blijken er nogal wat PVV-stemmers en verdere racistische onderbuikertjes, enorme grapjassen te zijn..

Lachen man, zo’n gestoorde ex-soldaat..
https://twitter.com/rouwhof/status/575072311012909056

Ook zo’n grandioze humor, deze fascisten..
https://twitter.com/DutchDL

En de bronnen die men veelal gebruikt, su-per-hi-la-risch!!1!
Oh, van dezelfde zwakzinnigen die ruim tien jaar terug al ontkracht zijn. En die de gemoederen voor menig bezig blijft houden.
https://www.americanprogress.org/issues/religion/report/2015/02/11/106394/fear-inc-2-0/

Lachen met die lui, joh..
http://www.republiekallochtonie.nl/ineke-van-der-valk-presenteert-monitor-moslimdiscriminatie

Ik ga helemaal kapodtstuk, zeg..
http://www.welingelichtekringen.nl/boeken/382653/schrijfster-bedreigd-vanwege-kritiek-op-wilders.html

Om je te begieren gewoon..
http://www.nytimes.com/2015/03/06/world/europe/two-outcomes-similar-paths-radical-muslim-and-neo-nazi.html?ref=world&smid=tw-nytimes&_r=1

Als je wil, plaats ik morgen anders even een zooi linkjes welke direct betrekking hebben op Nederland. Anders gaat dit z’n lange reactie worden..

Nou, vooruit. Een bingokaart voor je..

https://pbs.twimg.com/media/B_caaT9XEAIyuxB.jpg

#25 Nonkel

Wat een schijnvertoning zeg. Ten eerste: hoe moeilijk is het om racistische reacties op spelers van het Nederlands elftal te verfoeilijken? Het is onfatsoenlijk wat die lui geplaats hebben en een boete kan dan volgen. (jaja, je kan vinden dat vvmu boven alles gaat en het klasse justitie noemen. Maar racisme speelt nu eenmaal heel erg maatschappelijk nu. En het blijft smerig)
Ten tweede: hoe moeilijk is het om geweld tegen de democratie te verfoeilijken? Waarom zijn er allemaal complotten en speculaties en jij-bakken voor nodig om daarover te praten? Dat het PPV ers betreft hoort niets af te doen aan de ernst daarvan.

te zielig voor woorden

#26 Henk van S tot S

@15:

Jelmer Siljee heeft iets te maken met een twitter oorlogje van een paar psychiatrische gevallen, daar houd ik me verre van.

Nou, ik vind jouw verbijsterende uitlatingen/commentaren anders een knap voorbeeld van een lid van de Psychopathische Vereniginde Vuilbekken ;-)

#27 Prediker

Inderdaad, een grap, en een stuk smakelozere grap dan grappen over “zwarte piet” en “de club van sinterklaas”. Waarom de ene kwetsende grap dan wel vervolgen, en de andere niet?

@21. Ach, dus je geeft nu zelf ook toe dat je sterkste voorbeelden van ‘oproepen tot moord’ op PVV’ers dat eigenlijk helemaal niet waren.

Waarom de ene kwetsende grap vervolgen en de andere niet? Omdat de ene kwetsende grap strafbaar is en de andere niet. Artikel 137c Wetboek van Strafrecht:

1. Hij die zich in het openbaar, mondeling of bij geschrift of afbeelding, opzettelijk beledigend uitlaat over een groep mensen wegens hun ras, hun godsdienst of levensovertuiging, hun hetero- of homoseksuele gerichtheid of hun lichamelijke, psychische of verstandelijke handicap, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste een jaar of geldboete van de derde categorie.

‘Politieke overtuiging’ zie ik daar niet tussen staan. Dus aanhangers van politieke partijen mag je kennelijk in het algemeen voor rotte vis uitmaken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*