1. 1

  Dit is zonder enige twijfel het meest hilarische artikel dat ik ooit gelezen heb. Ik wou alleen dat ik niet in het land woonde waar het plaatsvond.

 2. 4

  Dat is lekker wakker worden. Ik begin dat ‘spreekverbod’ nu wel te begrijpen. Als dit de crème de la crème moet voorstellen van de PVV in Brabant, dan kunnen we onze lol op met de rest van het clubje nonvaleurs dat op de kieslijsten staat.

 3. 5

  Ontluisterend. Maar zij past precies in de strategie van Geert Wilders: onwetende, volgzame stromannen en -vrouwen in de provincie die doen wat hij zegt. Zodat de gedoogsteun in de Eerste Kamer niet in het geding komt. Uiteindelijke resultaat: meer varkensstallen, snelwegen en bedrijventerreinen. Maar: geen moskee erbij. Dat dan weer wel.

 4. 6

  Ze heeft tenminste nog een cursus diëtiek (diëtetiek?) gedaan. Ze stijgt in ieder geval boven haar achterban uit. Die komt niet verder dan schaakkampioen op school.

 5. 10

  Ik heb ooit een prijs gewonnen met het oplaten van een ballonnetje. Ik was tien en samen met andere schoolkinderen lieten we ballonnen op met een kaartje eraan met onze naam erop. Mijn ballonnetje kwam het verst: “in de Noordzee opgepikt door een boot” althans dat is wat ze me vertelden. Ik kreeg een boek over ‘Het leven in zee’ als prijs met een officieël stempel van de Muiderbergse Feestvereniging erin, het boek staat nog steeds in mijn boekenkast.

  Andere ballonnen kwamen wellicht ook in zee maar zijn verdwenen in de magen van vogels en dolfijnen. Maar ik won het boek ‘Het leven in zee’, o ironie. Daar ben ik best trots op: ‘winnaar ballonnetjes oplaten’. Twintig jaar later werd ik blogger en sindsdien laat ik iedere dag een ballonnetje op. Maar venijnige reaguurders met spelden en prikkers zorgen ervoor dat mijn ballonnetjes nooit meer de Noordzee halen en dat is maar goed ook, voor de vogels. :-)

 6. 13

  Het blijft toch verbijsterend om te zien hoe deze mevrouw de mantra ‘Wij zijn voor het volk’ blijft herhalen en totaal niet door heeft dat dat niet kan: je bent voor/tegen megastallen. Dat is een keuze, waar best de nuanceringen in mogen zitten, maar een politieke beweging moet kiezen en dat betekent dat je in ieder geval een gedeelte van de bevolking sacherijnig maakt. Deze mevrouw noemt het zich zelf vastlullen maar het is natuurlijk de onvolkomenheid van het grove populisme wat haar dwars zit. Ook had ze lullen geleerd, ooit, ook dan nog zou ze er niet uitkomen.

  En je kunt daar wel, zoals KJ, zogenaamd genuanceerd over doen en je kunt zoals KJ wel heel genuanceerd roepen dat het in ieder geval heel genuanceerd is als hij de mening van PVV-aanhanger verdedigd, maar het is wel zo dat de PVV hele bevolkingsgroepen schoffeert, wegzet, wil neerschieten, en daarna deporteren. De domheid van deze mevrouw is niet om te vertederen. Ze is gevaarlijk.

 7. 16

  @ Bullie, LOL, is dat een grapje? Ik mis de toevoeging:

  De Partij voor de Vrijheid is een politieke partij.
  Die wordt ook wel PVV genoemd.
  Zij vindt dat er heel veel moet veranderen.
  De regering van Noord-Brabant woont in een heel groot gebouw.
  Er werken ook heel erg veel mensen.
  Dat is heel erg duur.
  De Partij voor de Vrijheid wil hier niet zo veel geld aan uitgeven.
  De Partij voor de Vrijheid houdt niet zo van moslims.
  Die geloven in een gekke god, die heet Allah.
  Ze dragen allemaal bommen en zwaarden en willen de baas over ons zijn.
  Dat wil jij ook niet denken wij.
  Daarom mag je moslims beledigen en hoef je niet goed voor ze zorgen.

 8. 18

  Afgezien van besprekingen op een site als deze zal de potentiële PVV-kiezer zich niet storen aan dit gesprek. Die zien het als PVV-bashen, zal wel een linkse journalist zijn, nummer 1 en 2 door omstandigheden uitgevallen, enz.

  Tijd voor veranderingen. Stoppen met pappen en nathouden. Niet meer naar de pijpen van de ambtenaren dansen. Geen moskees. Dat zijn voor veel kiezers duidelijke boodschappen.

  De gevestigde partijen presenteren elke vier jaar leuke plannen, maar wat komt er in hemelsnaam van terecht?

 9. 22

  @19/21: Je moet wel haar achtergrond kennen: Ze komt uit de regentenfamilie van Echt. Daar zit dus veel familiaire bestuurlijke ervaring achter. Bovendien heeft ze al een jaar ervaring opgedaan in het EP.

 10. 26

  Ik maak me als PVV-stemmer niet zoveel zorgen om dit gestuntel van de betreffende kandidaat.

  De stuntelaar kan zelfs de “winnaar” zijn in een debat als gevolg van het sympathy-vote effect.

  Waar ik als stemmer absoluut niet op zit te wachten zijn nieuwe gevalletjes Sharpe, Lucassen,..

 11. 28

  @27: Verreweg de meeste Nederlanders waren in 2008 voor Obama, ik ook.

  Maar als je in het land zelf woont is het toch anders. Ik weet niet wat ik dan zou doen.

  Het leuke van Palin is wel dat ze een beetje reuring geeft aan de zaak. Daar hou ik wel van. Maar feit is dat ik haar niet gevolgd heb en ik weet dus niet in hoeverre haar uitspraken aansluiten bij mijn wereldbeeld.

 12. 29

  @28, Haar wereldbeeld is gebaseerd op paranoia, onkunde, oogkleppen, kennisgebrek, verdachtmakingen en verdraaingen van feiten. Sluit praktisch naadloos aan op het wereldbeeld van de PVV als partij.

 13. 32

  net zo goed als de machthebbers in het westen pleitten en nog steeds pleiten voor de ‘verlichte dictators’ in het MO (bij echte democratie zou het volk wel eens voor de kansel kunnen kiezen), zo zou je zo langzamerhand hier en in Amerika kunnen pleiten voor een stemrecht gebaseerd op IQ, of op z’n minst ’n beetje algemene ontwikkeling.
  Eerst een toetsje afleggen om te zien of je wereldbeeld niet al te bekrompen is (En wie bepaalt dat dan…)
  Volgens mij komen er dan iets meer mensen door dan de 2% van Paralax #20, maar met een overheid die bezuinigt op onderwijs en technologie kan dat snel veranderen.
  Opvallend is ook dat gasten als Palin niets met wetenschappelijk omderwijs hebben, die zien het liefst een zo dom mogelijke massa.
  Dat zij het ‘Spoetnik-moment’ verkeerd begrepen zou hebben durf ik te betwijfelen, ze bracht het (als gewoonlijk) een beetje knullig onder woorden, maar toendertijd hadden de creationisten (een relatief nieuwe stroming, net zo min als taliban iets uit de middeleeuwen) al een vinger in de pap, en werd er op veel scholen alleen nog maar volgens de bijbel onderwezen. Geconfronteerd met de technologische achterstand met de USSR moest dat van overheidswege teruggedraaid worden en kreeg het wetenschappelijk onderwijs een boost.
  Nu de koude oorlog voorbij is en de islam als nieuwe dreiging alleen maar als een stelletje primitivo’s gezien worden (ze hebben alleen maar het getal nul geïntroduceerd, dat heeft niks te maken met GROOT en MEER), kan de eigen bevolking ook best wel weer een stelletje nitwits zijn die braaf doen wat de dominee zegt. Creationisten hebben ook een politieke agenda.
  Nederland lijkt op het moment wel een proeftuin van hoe ver je kunt gaan met het manipuleren van de ‘massa’…

  wij kunnen lachen om mevrouw Frijters, om het partijprogramma voor dummies, om de 25% die denken dat Wilders minister is en één van de machtigste mannen van het land (in het laatste vergissen ze zich volgens mij helaas niet vanwege de gijzelingsconstructie), de PVV-er voelt zich gesterkt in z’n gelijk dat het allemaal één groot complot is van de (s)linkse media en regenten, en oogst nog bewondering van anderen die het allemaal te complex wordt ook, waarmee de beweging alleen maar groter wordt.

  Tot ze een keer implodeert vanwege alle gebakken lucht. Ik had zowat nog op de PVV gestemd in de hoop op het PVV-scenario, helemaal nooit die hele gedoog-constructie voor mogelijk gehouden….

 14. 33

  @32: Die geluiden hoor ik wel vaker, men is niet tevreden met het electoraat en men wil eigenlijk een ander electoraat.

  Zo werkt het dus niet, er is 1 electoraat en daar moet je het mee doen.

  Het is niet opbouwend om je neus op te halen voor de kiezer. Nee. Integendeel, probeer ‘m mee te nemen in jouw verhaal.

  Niet iedereen is goed opgeleid en de kiezer is in zekere zin ijdel, men wil dat er moeite gedaan wordt om ook het verhaal voor hen goed uit te leggen.

 15. 34

  @alt.johan
  Ah, dus mensen die zich de hele tijd klem lullen of een spreekverbod hebben doen eigenlijk moeite het verhaal goed uit te leggen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren