1. 6

  In de onderhandelingsduur heeft Stassen haar eerste belofte al gebroken (het zou voor Pasen rond zijn zei ze na de verkiezingen).

 2. 7

  @6 Bismarck: helaas is dat een goed track record vgl met de gebruikelijke politiek. Laten we ons concentreren op het programma (dat ik nog niet heb gezien), en de kwaliteit van de gedeputeerden.

 3. 12

  Ahh, eerste punt uit het Verkiezingsprogramma. Cultuur. Linkse Hobby. Korten met die hap. Harmonie (zachte-g-atverdamme harmonieus), Carnavalsvereni-zachte-g-ingen. Korten die hap. Linkse Hobby. Nergens voor nodig.

 4. 13

  Nou ja, grijpt de macht, grijpt de macht… De Eva Braun met zachte g moet de macht binnen het College nog wel delen met CDA en VVD.

  @12 Ik dacht dat carnaval juist een rechtse hobby was, waarbij boeren hun racisme openlijk tentoon kunnen spreiden onder het mom van: het is carnaval, dus het moet kunnen.

 5. 16

  @15,
  ’t Is een kwestie van cheduld, rustich wachten op de dach, dat heel Holland Limbuchchs ……… aiaiaiai. Krijsiekrijsie komt eraan! Sluit alle ramen en deuren.

 6. 18

  Weten we nu ook dat Limburg de provincie was vol met mensen (op Olav na natuurlijk) die fout waren vóór de oorlog.

 7. 20

  Eigenlijk vind ik het wel fijn dat de PVV ergens meedoet aan besturen (in plaats van gedogen). Laat maar zien hoe goed je bent in het sluiten van compromissen. Laat maar zien wat je nou echt belangrijk vind en welke punten alleen voor de bühne zijn.

  Als bestuurder is het natuurlijk ook een stuk lastiger om dit gedrag te vertonen dan als volksvertegenwoordiger.

  Als bestuurder moet je zelfs wel eens met de pers praten. Wie weet zit er nog wel een ‘Ellen Vogelaar’ moment in.

 8. 21

  Volgende week vrijdag is de eerste vergadering van het Parlement met nieuwe Gedeputeerden (als alles dan al rond is tenminste). Zal vast live uitgezonden worden.

 9. 23

  @16 De tekst is toch “’t is een kwestie van geduld, rustig wachten op de dag, dat de Maas heel Limburg vult, dat de Maas heel Limburg vult” ?

  Gooi gewoon de mijnen daar weer open, hebben ze wat beters te doen dan de nationale politiek voor de rest te verstieren.

 10. 24

  @Bismarck/19, Dat kan, maar visueel gezien oogt hij m.i. zachter (een illusie?).

  @Deja/20, In feite heb je wel gelijk, laat ze het maar eens bewijzen. Maar als ik die korte debatjes met Krijsiekrijsie Stassen op L1 in mijn herinnering roep, dan krijg ik medelijden met de wèl goedgezinde Limburgers die dit als hun bestuur de komende jaren moeten tolereren.

  @Furby/23, LOL

 11. 26

  Nee Martijn, die gaat de aardbeienvelden in. Aardbeien laten zich nou eenmaal beter trekken door de fijnbesnaarde handen van een violist..

 12. 27

  Was het niet de Limburgse CDA-tak, die voor de verkiezingen zei niet met de PVV in zee te gaan, omdat deze tegen bouw van moskees is. Ik bespeur een draai van jewelste.

 13. 30

  Nou ben ik best van het poldermodel en vind ik dat je altijd water bij de wijn moet doen. Maar dit gaat wel erg ver. Eerst de PVV expliciet uitsluiten en een paar maanden later gezellig met ze gaan regeren. Het CDA stelt weinig meer voor …

 14. 31

  En dan de VVD: hun Brabantse afdeling gaat regeren met de SP in Brabant. Dat moet hard aangekomen zijn bij de liberale achterban. Alleen hebben van de democratisch SP van de 335 330 voorgestemd. Dus lekker meeregeren. Alsof je op provinciaal vlak nog enige macht heb afgezien van megastallen en de natuur dat afgeschoven is naar de provincie.

 15. 32

  Overigens zijn er in negen van de twaalf provincies coalities met CDA én VVD. Alleen in Groningen paars-plus, in Drenthe paars-min en in Friesland een PvdA/CDA/FNP. De noorderlingen zijn als enige nog een beetje fatsoenlijk links hier.

  Dat CDA óf VVD noodzakelijk kwaad is dat moge duidelijk zijn, maar geen enkele provincie met twee van de drie echt linkse partijen (PvdA, SP, GL). Kortom: een rechtse wind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren