PvdA dreigt opnieuw in opstand te komen tegen asielbeleid Teeven

Reacties (9)

#1 Lord Flash

Er komen verkiezingen aan dus de Pvda heeft weer een gefabriceerd kabinetsconflictje nodig?

#2 hansje ter horst

Helaas blijft het bij de PVDA tegenwoordig altijd bij dreigen en loze praat.
Uiteindelijk zullen ze, omwille van het regeren, wel inbinden.
Plasterk blijft zitten, en Teeven kan zijn gang blijven gaan.
Wedden?
Dat noemt men uitruil.

#3 Niet JeZus

PvdA is slappe hap die echt niet in opstand komt. Hoogstens voor de buhne.

#4 Bismarck

Hier is toch geen motie (of wet) voor nodig? Nederland heeft zich toch al middels verdragen verplicht geen kinderen op te sluiten?

#5 pedro

Het zou natuurlijk ook zo kunnen zijn, dat een aantal PvdAers echt moeite heeft met het gevoerde asielbeleid.

Ik vind trouwens de term “in opstand komen” wel leuk gekozen. Het geeft de verhoudingen in het kabinet wel aan.

#6 Gladiool

@4: Dus iedereen die dat dan toch doet is dan een misdadiger. En gezien Teeven allerlei tekenen van compulsief gedrag vertoond, mag er ook wel eens een psychiater naar kijken. Bij het Luie End bijvoorbeeld.

#7 HPax

Naar aanleiding van PvdA-er Terphuis´: ´afschuwelijk dat kinderen in de cel (…) gezet als ze met het vliegtuig Nederland binnen komen´.

Enige stringente vragen.
Hoe oud zijn die kinderen? Babies, tien jaar, vijftien jaar, twintig jaar? Jongetjes, meisjes?* Beseffen wij daarbij dat zeker in het onderhavige geval een juiste leeftijd inschatten moeilijk kan zijn. En verder, komen ze onbegeleid? Wie stuurt ze of laat ze gaan, en wie zet ginds dan die babies enz. op de ´plane´ naar dat verre land?

Terphuis heeft het – ten overvloede – ook nog over ´kleine onschuldige kinderen opsluiten´, in welke zinsnede je een soort dreigement mag zien. Want hoe wagen wij dat met ´zijn´ kinderen te doen: opsluiten, terugsturen e.d.!? Dat mag toch helemaal niet! Alleen fascisten, racisten, xenofoben met walgelijke onderbuiken doen zoiets hier. En dit zijn de dreigementen die op de loer liggen en die jou koest moeten houden.

Nederland is mal met kinderen. En je begrijpt dat die Terphuis goed in NL is ingeburgerd. Hij weet welk super Nederland sociaal sentiment te activeren.
Waarom walgt hier nou niemand van T´s woorden?

* Dat zou ik om sociologische reden wel willen weten, of meer jongens dan wel meer meisjes binnen komen.

#8 Andy Cap

@7: Het wachten is slechts tot jij bij enige grens wordt aangehouden en voorlopige bewaring wordt gesteld wegens vermeende rechtsradicale sympathieen.

Hopelijk wordt je dan zo verontwaardigd dat je dat aanvecht, zodat je daar in dat celletje op de uitspraak van de rechter mag wachten. En dan wel principieel blijven HPax, dan zijn we hier tenminste een paar jaar van je af.

#9 pedro

@8: Pax heeft helemaal gelijk: Alleen fascisten, racisten, xenofoben met walgelijke onderbuiken doen zoiets hier. Alleen ziet hij dat als een dreigement, in plaats van als een constatering. En hij ziet dat als een dreigement, omdat hij eigenlijk het opsluiten van kinderen best wel zou willen verdedigen, maar dat dan toch ook net weer niet op durft te schrijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*