1. 1

  Ik wil niet teveel off-topic gaan, maar dit moet me toch even van het hart:

  Afgelopen zaterdag moest ik voor een boodschap in de buurt van de Dam zijn. Daar was een demonstratie aan de gang tegen kernenergie. Prominent aanwezig waren uitingen van de partij waar ik de laatste jaren steeds op gestemd heb: GroenLinks. Nu snap ik dat een gedeelte van die partij uit het milieuradicalisme stamt, maar ik vond het toch erg vervelend dat er door die partij zoveel tijd en moeite aan dit, mijns inziens, marginale en niet eenduidige onderwerp besteed werd/wordt.

  Mijn exacte gedachte toen was: “waarom is er niet zo’n protest tegen de afbraak van de Ecologische Hoofdstructuur?” Dat is voor het groen in Nederland veel belangrijker, en ook kan er in één kabinetsperiode heel veel schade worden aangericht. Kennelijk is het minder sexy, maar graag meer aandacht hiernaartoe verschuiven.

 2. 4

  @1: zoveel tijd en moeite aan dit, mijns inziens, marginale en niet eenduidige onderwerp besteed werd/wordt.

  Een minister van Economische Zaken die vier kerncentrales wil laten bouwen de komende 10 jaar? Tsja… het is maar wat je marginaal noemt hoor.

  Milieubewustzijn is trouwens (veel) meer dan het ottertunnels en het verdoven van slachtdieren.

 3. 5

  @4 Offtopic dus, maar ik denk werkelijk dat het voor het milieu en de volksgezondheid weinig uitmaakt of er een nieuwe kerncentrale komt. Afhankelijkheid van brandstof en economische haalbaarheid zijn zorgelijker.

  Met je laatste uitspraak ben ik het overigens helemaal eens.

 4. 8

  In de jaren ’90 kon er – toen de overheidsmiddelen tegen de plinten klotsten – er niet genoeg gedaan worden. Dus werden in de jaren de plannen maximaal opgepept. Nu de overheidsmiddelen opdrogen verslijt men de ontwikkelingen als hobby’s van wetenschappers.

  Kenmerkend was wat staatssecretaris Henk Bleker gisten in Dit is de Dag zei:”Bezuinigen op de ecologische hoofdstructuur doe ik liever dan bezuinigen op de ouderenzorg.” “Ik wil nog wel wat simpele voorzieningen gaan treffen, maar geen driebaanssnelweg meer voor de otter en het edelhert. Dat wordt nu een smal paadje.”

  Jammer dat men die ontwikkeling – dat zelfinzicht van politiek en bestuur niet durft te benoemen

 5. 9

  waar ze ook eens iets aan zouden moeten doen is dat er de laatste tijd bijna nooit meer eens iets leuks is op de televisie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren