1. 3

  De criminaliteitscijfers zijn overtuigend, voornamelijk de zwarte bevolking die bovenin staat met geweld, drugs en andere ongein. Niet verwonderlijk dat de politie dit argument gebruikt om harder op te treden. Evenals het geval met de doodgeschoten jongen, als je althans het verhaal van de agent moet geloven. En dan hebben wij het hier in Nederland over waarom ze daar niet eerst op de benen schieten.

 2. 9

  Wat zou er gebeuren als (arme) zwarte Amerikanen zich op termijn massaal tot de islam bekeren omdat ze verwantschap gaan voelen met Gazanen en andere overzeese moslims?

  Wie schrijft even een romannetje ter verkenning van dat idee?

 3. 10

  Wat zou er gebeuren als (arme) zwarte Amerikanen zich op den duur massaal tot de islam gaan bekeren

  Helemaal niks omdat het niet de Islam is die (gewelds) problemen veroorzaakt maar de heethoofden uit het midden-oosten en omstreken, (arme) zwarte amerikanen zie ik niet snel een onthoofdingsvideo op youtube zetten.

 4. 13

  Recensie van ‘De zwarte schapen’ van de Bolke de Groot
  door Jaap van der Krekel.

  Het uitgangspunt van het boek is goed, misschien zelfs geniaal. Waarvoor dus alle lof. De uitwerking ervan laat nochtans veel te wensen over. Het begint goed, vrij klassiek, met de beproefde formule: ‘er was eens de situatie zoals we die kennen, maar toen veranderde er iets.’ Echter, tot mijn verbazing houdt het boek daar ook meteen op. Met alle mogelijkheden die zijn – ik ben er inmiddels uit – inderdaad briljante uitgangspunt hem bood dus volledig onbenut gelaten. Om één voorbeeld te geven van een onbenutte denkrichting: denkt de auteur werkelijk dat een gebeurtenis als deze – een huwelijk tussen twee, waarschijnlijk drie, van blank Amerika’s grootste angstbeelden – volledig onopgemerkt en zonder verdere gevolgen zou blijven? Dat het de rassenrelaties niet nóg verder op scherp zou zetten? Dat, godbetert, Fox News dit zou negeren? …

  Ik bedoel, nu al knallen blanke agenten erop los, van afstand, omdat zwarte jongens hen aan ‘demonen’ doen denken. Vermenigvuldig die angst met de angst voor de islam in post-9/11 Amerika, en de kans op verdere incidenten loopt alleen maar op. Dat weer nog meer woede, angst en onbegrip in de zwarte gemeenschap zou zaaien, waarvan de oogst alleen maar fellere protesten en misschien zelfs agressie en verdere terugtrekking in de radicale islam zou zijn, die als een soort politieke contramine gebruikt zou worden. En die oogst zou, op zijn beurt, weer nog meer angst en onbegrip in de blanke gemeenschap zaaien. &cetervoorts.

  Het uitgangspunt van het verhaal bevat met andere woorden de kiem van een verschrikkelijke spiraal waarin de Verenigde Staten terecht zou kunnen komen, die het waard is om verkend te worden, maar deze kiem wordt schijnbaar niet eens gezien door de incompetente auteur.

  Tot mijn spijt moet ik dus concluderen dat het de auteur aan ieder greintje voorstellingsvermogen ontbreekt, grof gezegd een wat botte kop heeft. Wat (uiteraard) zeer onfortuinlijk is: ditzelfde megabrein dat in staat is nieuw denkterrein aan te boren, blijkt niet in staat tot iets wat zelfs maar lijkt op een gedegen verkenning daarvan.

  Jammer …

  Pluspunten aan het boek zijn evenwel dat het lekker kort is en lekker vlot leest. Zolang het niet teveel kost, zou ik het zeker aanraden om eens op te pakken; al was het maar om, nogmaals, het zeldzaam briljante uitgangspunt ervan, dat welbeschouwd niet eens een ondenkbaar scenario is voor de nabije toekomst van Amerika.

  (Waar haalt zo iemand het toch vandaan? … /jaloers)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren