Principes in Nederland – we staan er pal voor, totdat ze consequenties dreigen te krijgen

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (7)

#1 about:

De Schoolboys verkocht? Foei! Ja, als je van Marlene Dumas houdt. Ik dus niet. En, blah, blah, blah: “Het publiek is participant want zij is immers de reden en de relevantie waarom we kunnen spreken van een humane betekenis. Zo is het ook met The Schoolboys. Het is simpelweg meer dan een schilderij, het is onderdeel van een groter geheel.” Daar kan ik niet van wakker liggen, zoals Bas Heijne kennelijk wel. Als er al een schandaal speelt, dan is dat in de bezuinigingen van Halbe Zijlstra op de kunst. Eigenlijk heeft Zijlstra de Schoolboys verkocht, en er zal nog meer volgen. Tussen haakjes: de internationale kunstmarkt is redelijk willig, de laatste tijd, hoorde ik.

#2 Prediker

Hier een plaatje van ‘The Schoolboys’, met een artikel over de verkoop.

Werd in 1988 voor achttienduizend gulden aangeschaft en afgelopen september voor 1 miljoen euro verkocht. Goede deal, niks aan verloren, we hebben altijd de foto’s nog.

#2.1 Ernest - Reactie op #2

Waarschijnlijk hoopten de andere musea wat goedkoper uit te zijn, en dat zal de voornaamste reden van de heisa zijn. Als het om geld gaat zijn Nederlanders meestal niet principieel, dat moet ook Heijne inmiddels wel weten.

#2.2 L.Brusselman - Reactie op #2

Schoolboys hangt nu waarschijnlijk ergens in een kluis van een wapenhandelaar,of nog erger van een bankier

#3 weerbarst

Het enige dat telt in nederland is de portomonee.

#4 L.Brusselman

Mooi voorbeeld voor de rest van de musea,als je geld wil verdienen het profiel van je museum bijstellen,Boymans te weinig geld? We maken er een “Rotterdams” museum van en alles wat niet met Rotterdam te maken heeft is voortaan vrij om verkocht te worden.
Laten we musea in het geheel aan aandeelhouders verkopen dat is nog beter.

#5 piet de nuttige idioot

van museum tot oudheidskamer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*