President Tsjetsjenië Ramzan Kadyrov viert zijn 35ste verjaardag

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (9)

#1 Sjiek

Aanvankelijk zou Gullit er ook bij zijn maar die heeft de kaartjes terug moeten geven.

#2 Bismarck

In plaats van president had daar best dictator en massamoordenaar Kadyrov mogen staan. Die man en zijn vader hebben minstens tienduizenden moorden en verkrachtingen op hun geweten en Putin heeft hem volledig tegen de grondwet in geïnstalleerd nadat zijn vader met een stadionbom om zeep was geholpen. Tot zijn gevleugelde uitspraken behoren onder andere: “Democratie is maar een Amerikaans verzinsel.” en “Ik zal blijven moorden tot mijn dood”.

#3 Olav

Acteurs, artiesten, voetballers e.d. die daar voor geld naartoe gaan om het feestje van meneer de moordenaar op te luisteren, kunnen die niet gewoon ergens op een zwarte lijst? Of lijkt dat te erg op McCarthy?

#4 Krekel

Jullie zijn gewoon jaloers op de jonge en succesvolle Ramzan Kadyrov!

(hoopt op een goudklomp van 5 kilo)

#4.1 Olav - Reactie op #4

Dat zal het vast zijn, Krekel.

Ja, die Kadyrov, dat is pas VOC-mentaliteit.

#5 Olav

Oh kijk, op zijn minst één van de betaalde gasten heeft al door dat het misschien toch niet zo slim was om daar te verschijnen:

http://www.guardian.co.uk/world/2011/oct/13/hilary-swank-regrets-chechen-party

#5.1 Carlos - Reactie op #5

volgende keer maar eerst even Swankipedia checken…

#5.2 Bismarck - Reactie op #5

De gelijkenis met de Gadaffifeestjes (de zonen van) lag er dan ook wel duimendik op. Al moet gezegd worden dat ik hier op de foto’s niet zo duidelijk de dure modellen/luxehoeren spot als bij de beruchte feestjes van Saadi en Mutassim.

#6 cHANTAL pI

Ramdan Kadyrov? Wie is deze crimineel!?

http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/1232889/2011/03/08/Dit-is-het-monster-waarvoor-Boussoufa-gaat-voetballen.dhtml

– Jammer dat de Marokkaanse kickbokser Badr Hari die ook bevriend is met Cristiano Ronaldo, alsook de Marokkaanse voetballer Boussoufa hem als vriend erkennen. Spijtig.

– Dictator Ramdan Kadyrov ( opgeleid door de Russische inlichtingendienst) is aangesteld door zijn boezemvriend Russische president Vladimir Poetin en wordt tot op heden op volle kracht en ten alle tijden, gesteund door Rusland.

Dat is niet voor niets gelet op het feit dat de De psychopathisch ‘dictator’ Ramzan Kadyrov ook wel bekend staat als Vladimir Putin’s ‘Attack Dog’ .

– Islamitische (Tsjetsjeense volk) die de Islam praktiseren (bidden) en tegen de acties van Rusland jegens hun zijn worden door Ramdan Kadyrov afgeschilderd als ‘radicale islamitische bandieten’

– 98% van de bevolking staat niet achter hem en is bang voor martelingen.

Moslims mogen absoluut geen kritiek leveren en familieleden worden bedreigd of effectief vervolgd.

President Ramzan Kadyrov, één van de ergste schenders van mensenrechten op aarde. Een man die deelnam aan massamoorden, folteringen, op kinderen schoot met een tank en nog altijd politieke tegenstanders laat martelen en ombrengen. De bijnaam bij de doodsbange Tsjetsjeense bevolking is dan ook niet zomaar “het monster van de noordelijke Kaukasus”.

– Tsjetsjenië wordt dus geleid door de Russische president Poetin benoemde Ramzan Kadyrov. Hij is de zoon van KGB spion Achmed Kadyrov die vermoord werd op in 2004. Russisch president Poetin benoemde meteen zijn zoon Ramzan KADIROV, op 15 februari 2007 toen hij 30 jaar was geworden. Het Kremlin koos dus voor iemand van de Kadyrov-clan. Ramzan KADIROV heeft geen diploma, bouwde een eigen militie op toen zijn vader nog leefde en is berucht voor brutaal geweld op tegenstanders.

Op internet kunt u ook aan beelden komen waarin hij persoonlijk de moslims marteld. Dat probeert hij vervolgens goed te praten omdat het dan volgens hem om fanatieke moslims gaat. In feite gaat het dan dus om een moslim die tegen zijn bewind is en geen ‘’hond’’ van Rusland zoals Ramdan Kadirov.

Een vrije pers bestaat niet in Tsjetsjenië, laat staan het idee dat burgers hun mening zouden kunnen geven op een nieuwswebsite bijvoorbeeld.

Ramzan leidde de “veiligheidsdienst” van zijn vader. Hij was in die tijd een actief baasje, en is volgens getuigen rechtstreeks of onrechtstreeks betrokken geweest bij dingen zoals:

* Op een bus met vluchtelingen schieten vanuit een Russische tank (40 doden)

* De aanval met clusterbommen op het dorpje Elistanzhy. 27 doden in enkele minuten, 21 stierven in de weken daarna aan hun verwondingen. Achteraf bleken slechts acht mannen tussen 14 en 60 aanwezig te zijn in het dorp, alle anderen waren kinderen, vrouwen, bejaarden. Er werden ook geen wapens gevonden.

* Raketaanval in Grozny met minstens 140 doden. Doelwitten waren ondermeer de bevallingsafdeling van het ziekenhuis en een marktplein.

* Zeven kinderen dood en 14 verminkt met tank in Novy Sharoy.

* Door de Kadyrov-clan getipt en uitgevoerd door Russisch leger: raketaanval op konvooi vluchtelingen. Bij de meer dan 100 dodelijke slachtoffers vooral vrouwen en kinderen en ook twee Westerse journalisten.

* Aanval op een van witte vlaggen voorzien konvooi met burgers in Katyr-Yurt: 170 doden.

* Ramzan Kadyrov voert niet alleen een totalitair schrikbewind, hij is ook een kleurrijk figuur. Hij houdt ondermeer een leeuw en een met uitsterven bedreigde Siberische tijger als huisdier. Daarnaast is er een klein leger vechthonden, een wolf en een beer. Toen zijn eerste zoon werd geboren in november 2005 kreeg heel Tsjetsjenië een openbare vrije dag, die werd gevierd door de Kadyrovtsy door machinegeweervuur gedurende de hele nacht, dat burgers deed schuilen in hun kelders.

** De man is ook een fervent voorstander van polygamie (iets wat zijn Russische “vrienden” degoutant vinden), heeft gokken verboden en de verkoop van alcohol serieus aan banden gelegd. Overal waar je komt in Grozny valt er niet te ontsnappen aan zijn portret. Hij is ook geobsedeerd door Che Guevara, kleeft zich blijkbaar thuis vaak als de Cubaanse vrijheidsstrijder. En hoewel naar de buitenwereld gelukkig getrouwd is er gedocumenteerd prostitutiebezoek. Vorig jaar dook er zelfs een sekstape op van Kadyrov met twee dames in een sauna. Kadyrov volgde slechts enkele jaren lagere school. Toch is hij erelid van de Russische Academie van Wetenschappen.

*** Er zijn ondertussen honderden getuigenissen verzameld door mensenrechtenorganisaties over een Ramzan Kadyrov die deelneemt aan folterpraktijken. Hij heeft daarvoor zelfs een speciale kelder in zijn huis. Kadyrov ontkent dat allemaal. Gevraagd naar de moord op Politkovskaya is zijn uitleg dat die gepleegd werd door de in Engeland wonende oligarch Boris Berezovsky, die de moord zou bevolen hebben om Rusland en Ramzan zelf in een slecht daglicht te stellen. Plus: “Ze was beter huisvrouw geworden. Dan was dat allemaal niet gebeurd. Ze heeft haar lot zelf gezocht. En het is de Almachtige die uiteindelijk als rechter optreedt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*