Presentator Glenn Beck strooit zout in wonden nabestaanden slachtoffers Noorwegen

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (40)

#1 parallax

Mind = blown.

Werkelijk.

#2 Kroshka

Duidelijk niet gehinderd door enige kennis. Anders had ie wel gekwetst met de opmerking dat het op de sovjet pioniersbeweging lijkt.

#3 Quintana

Vrijheid van meningsuiting heeft als tegenhanger een enigszins ontwikkeld besef van hoe ver je kan gaan.
De balans is zoek bij deze man, wie corrigeert hem? Leeft zijn moeder nog?

#4 Pyt van der Galiën

Letterlijk zei hij: “There was a shooting at a political camp, which sounds a little like the Hitler youth, or, whatever. I mean, who does a camp for kids that’s all about politics. Disturbing.”

Overigens is Beck bij Fox al uitgekotst omdat de adverteerders massaal wegliepen

#6 Bolke de big

Cru gezegd heeft hij wel een beetje gelijk, een jongerenkamp gericht op politieke activiteiten (mits dat ook zo is) geeft bij mij ook wel een beetje een rare smaak in de mond, het is niet voor niks dat het stemrecht gemiddeld op 18 jaar staat.

Hij had het alleen niet met de hitlerjugend oeten vergelijken, dat is jakkie bah.

#7 Quintana

@6 Nee hij heeft totaal ongelijk.
Het is volkomen normaal om zomerkampen te organiseren, ze zijn er over allerlei onderwerpen.
Deze deelnemers bekwamen zich in de politiek en ontwikkelen zich daarmee tot bewuste stemmers of tot politici, in beide gevallen betrokken mensen die zich inzetten voor hun idealen, de samenleving en de democratie.
Het is ongepast om dat verdacht te maken en wie dat op dit moment doet is totaal verblind in zijn vijanddenken.

#8 Inkwith Barubador

Zomerkampen op christelijke grondslag, daar heeft Beck vast weer geen moeite mee.

#9 Bismarck

@6: Ongeveer elke partij heeft wel een jeugd-afdeling en zo’n jeugdafdeling organiseert gewoonlijk allerlei activiteiten voor haar leden en geïnteresseerden. Een zomerkamp is niet uitzonderlijk. In de VS zijn ze zelfs veel voorkomend.

#10 Bolke de big

@7 vind jij, ik vind een politiek georienteerd zomerkamp een beetje eng.

#11 Bolke de big

@9, ik blijf dat maar niks vinden dergelijke ‘jeugd-afdelingen’, lijkt mij redelijk richting indoctrinatie gaan (nee christelijke zomerkampen is ook 3 x niks).

#12 Bismarck

Ze hebben er zelfs jeugd schiet zomerkampen.

#13 Bolke de big

Da’s ziek.

#14 Bismarck

@11: Googlen op catholic youth summer camp levert bijna vijf miljoen hits op.

#15 Bismarck

@11: Mogen mensen onder de 18 geen interesse hebben in politiek?

#16 Harm

@Bolke de Big – Honest – hier ga je de fout in.

#17 Bolke de big

@Bismarck, natuurlijk mogen mensen onder de 18 interesse hebben in de politiek, maar kampen (ongeacht welk type) worden gerund door volwassenen die de jongeren nog vrij gemakkelijk kunnen beinvloeden.

Ik ben iniedergeval geen voorstander van dergelijke kampen (politiek/schiet/christelijk etc etc etc).

Ik ben zelf christelijk maar mijn kinderen gaan gewoon naar een openbare school terwijl er een christelijke school veel dichterbij zit.

#18 Taco Zip

@17: precies, gewoon veilig thuis houden die kinderen. Kan er niks naars met ze gebeuren, toch?

#19 parallax

Ontzettende douche, ga eens in op het feit dat hij zelf een kamp runt.

Oh nee, het woord hypocrisie komt niet voor in de vocabulaire van ‘jouw soort’ mensen.

#20 Prediker

Bolke de Big: “Ik ben iniedergeval geen voorstander van dergelijke kampen (politiek/schiet/christelijk etc etc etc).”

Wat een gelul. Alsof mijn schoolkeuze, kerkkeuze, gebedje-aan-het-einde-van-de-dag-keuze, of mijn hele habitus tegenover filosofische en religieuze vraagstukken mijn kinderen niet beïnvloedt.

Zo hoorde ik een man van in de vijftig eens triomfantelijk opmerken dat hij zijn zoon geheel vrij had gelaten zelf zijn mening over van alles en nog wat te vormen; en dat dit toch maar beter was dan die godsdienstige indoctrinatie waaraan gelovigen hun kinderen onderwierpen. Zijn zoon dacht er precies hetzelfde over.

Alsof het geen poging tot indoctrinatie is om kinderen allemaal naar een openbare school te willen. Alsof daar geen opvoeding wordt gegeven over hoe het leven in elkaar steekt en wat maatschappelijk acceptabel is en wat niet.

Mensen die anderen dus willen verbieden om hun kinderen op een christelijke of joodse of islamitische school te doen, die willen derhalve controle uitoefenen op het gedachtenleven van andermans kinderen. Over engggg! gesproken.

#21 Bismarck

@17: Wie zegt dat de kampen gerund worden door volwassenen (in mijn omgeving vragen ze voor scoutingkampen ed. vaak ook jongeren en jongvolwassenen als begeleiding)? Daarnaast, wat denk je dat je ouders thuis doen (dat is per definitie gemiddeld niet beter)?

Als zo’n kind zelf naar een een jeugdkamp wil, is dat gewoon prima. Dan komt hij/zij eens wat leeftijdgenoten tegen die misschien interessanter zijn dan zijn/haar klasgenootjes. Op die leeftijd (14-18 jaar) is dat sowieso beter voor ze dan zonder enig toezicht op straat te hangen.

#22 Harm

@20 -Niemand wil anderen verbieden om kinderen op een christelijke of joodse of islamitische school te doen.

De vraag is alleen: hoe ver gaan ouders die controle willen uitoefenen op het gedachtenleven van hun EIGEN kinderen. Over engggg! gesproken.

#23 esgigt

Glenn Beck = Fox. ‘nuff said.

#24 Prediker

@20; dat is natuurlijk gelul, dat niemand dat anderen wil verbieden. Er zijn genoeg mensen die het bijzonder onderwijs het liefste zouden afschaffen.

Als men bijzondere scholen al niet helemaal wil verbieden, dan vindt men dat ouders die hun kroost willen indoctrineren, dat dan ook maar zelf moeten betalen. Dus dan moet het religieuze ouders praktisch-financieel zo moeilijk mogelijk gemaakt worden om hun kind op een religieuze school te doen.

“De vraag is alleen: hoe ver gaan ouders die controle willen uitoefenen op het gedachtenleven van hun EIGEN kinderen.”

Een legitieme vraag, maar zeker niet de enige vraag. Wat mij betreft kijkt de schoolinspectie zeer scherp naar wat er gaande is op streng-orthodoxe scholen.

Maar met zomerkampen ligt het nog een tikkie anders: dat is gewoon een privé-aangelegenheid. Dus tenzij daar haat en geweld wordt gepredikt, valt daar niks op aan te merken.

#25 Bolke de big

Ach kom op, als de PVV zomerkampen zou gaan runnen dan zou half nederland moord en brand schreeuwen

#26 Rob

@25 Da weette gij helemaal nie.

#27 Bismarck

@25: Of zou je er nauwelijks iets van horen?

#28 Prediker

@25; Welnee, dan zou men een beetje smalend doen over de PVV-Jugend en grappen maken over de ‘Wandelmeeuwen’.

#29 NoName

Jesus Camp voor den kneedbare kinderziel.

#30 BP

Onbewoond eiland in IJmeer staat te koop.
Iets voor de PVV-jongeren?
http://www.at5.nl/artikelen/65989/onbewoond-eiland-in-i-jmeer-staat-te-koop

#31 BP
#32 BP

Onbewoond eiland vlakbij Amsterdam te koop. Iets voor de PVV-jongeren?
http://www.bnr.nl/topic/waterkoeler/2011/07/26/onbewoond-eiland-vlakbij-amsterdam-te-koop

#33 Furby

@25, als de PVV een volwaardige partij met jeugdtak zou zijn, zou dit waarschijnlijk ook wel gedaan worden. Geen enkel probleem mee. Kampen zijn eigenlijk gewoon standaard-praktijken voor iedere vereniging die iets voor jeugd doet. Als dit mag op religieuze en sportieve basis, waarom dan niet op politieke? Moet dit onderdeel van de scouting ook maar verboden worden, omdat het kinderen kan indoctrineren in de wereldopvatting van Baden-Powell? Zolang ouders hun kinderen niet forceren op kamp te gaan met een bepaalde stroming, maar het kind dit ook daadwerkelijk leuk en interessant vind, zie ik het probleem niet.

Dit geheel klinkt mij vooral als een afleidingsmanoeuvre van het echte probleem, namelijk dat een rechts-extremist zich maatschappelijk dermate opgehitst voelde om in essentie onschuldige kinderen met een ander standpunt dan hem over de kling te jagen. Een man wiens ideeën een sterke overeenkomst met die van de PVV tonen. Iedereen die dit Noorse kamp vreemd vind, zegt eigenlijk dat hij de actie enigszins goedkeurt, omdat hij de motieven van een kamp niet vertrouwt en ze eigenlijk niet vind kunnen. Misschien keurt hij/zij niet de gruwelijke massamoord goed, maar hij legt een verdenking op de slachtoffers die ongegrond is en afdoet aan hun nagedachtenis, door ze inzet van een politiek steekspel te maken. Misselijkmakend.

#34 Inkwith Barubador

@30: sinds wanneer is het Nivon sociaal-democratisch?

#35 Herman

@Bolke de Big

Even de feiten zoals gedestilleerd uit onder andere De Volkskrant.

De UAF, de organisator van het zomerkamp, is de jongerenafdeling van de Noorse arbeiderspartij. Het bestuur van deze organisatie bestaat uit jongeren die door de leden zelf worden gekozen. Het jongste lid van 2 jaar geleden was 16 jaar oud (volgens Volkskrant), geen organisatie voor kinderen dus. Kortom, een organisatie van (meest) jongvolwassenen die geïnteresseerd zijn in politiek, georganiseerd door jongvolwassenen die geïnteresseerd zijn in politiek. Het door jouw geschetste beeld van kinderen die nog geen eigen keuzes kunnen maken die geïndoctrineerd worden door ouderen gaat dan ook geenszins op.

Ook de vergelijking van Glenn Beck met de Hitlerjugend raakt kant noch wal. De Hitlerjugend was een organisatie voor minderjarigen, die geleid werd door ouderen die niet door de minderjarige leden zelf werden gekozen.

Wat jij en Beck doen is dus op z’n minst feitelijk inaccuraat.

#36 BP

@33. Kent uwe geschiedenis. Het Nivon is van oorsprong sociaal-democratisch. Tegenwoordig zijn veel leden verwant aan de PvdA en GroenLinks.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Nivon
http://www.nivon.nl/vereniging/gesch.htm

#37 BP

JUMP in je vakantie en ga op JUMP zomerkamp!

NIVON jeugd en jongeren: http://www.nivonjong.nl

#39 troebel

Two Little Hitlers
http://www.youtube.com/watch?v=1trgIWENOdQ
Elvis Costello

#40 Karl Kraut

Een kamp is niet erger dan een gebouw. Wel als het Henk Kamp is, maar dat is dan weer geen jeugd.

De Hitler Jugend was geen particuliere optie, maar onderdeel van de staat, en dus niet echt facultatief.

Ik lig dit jaar zelf, zoals elke jaar, in een kamp van de Kittler Jugend.

http://en.wikipedia.org/wiki/Friedrich_Kittler

De moeder van Glenn Snoek heeft zich overigens verzopen, Glenn zichzelf bijna ook. Daarom is-t-ie mormoon geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*