Plannen voor superprovincie nog ‘helemaal op schema’

De Volkskrant:

De plannen voor een superprovincie liggen nog ‘helemaal op schema’. Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken heeft dat vandaag gezegd voorafgaande aan de ministerraad. De betrokken provincies zelf denken daar heel anders over.

Het kabinet bespreekt op dit moment zijn wetsvoorstel voor de fusie van provincies. Noord-Holland, Utrecht en Flevoland haakten deze week af omdat ze een goede visie van het kabinet op de samenvoeging missen.

Open waanlink

 1. 1

  Ik ben vooral benieuwd hoe ze zoiets door de Eerste Kamer gaan lootsen. De mensen die daar zitten zijn voor hun plek op het pluche immers afhankelijk van de provincies.

 2. 6

  @4: De werkgelegenheid van managers, adviseurs, organisatiedeskundige …
  Geld moet rollen, vooral over de balk

  @1: Minder Eerste Kamer met minder provincies?

 3. 7

  Ik ben echt heel erg benieuwd wat de verborgen agenda hierachter is. Plasterk heeft al meerdere keren een veilige uitgang aangeboden gekregen (nu ook weer), maar hij maakt er geen gebruik van en blijft blind bij zijn plannetje zonder duidelijke inhoudelijke reden. Dan moet er ergens een zwaarwegend belang voor invloedrijke personen zijn, maar wie en wat?!??

 4. 8

  @7: ”Dan moet er ergens een zwaarwegend belang voor invloedrijke personen zijn, maar wie en wat?!??”

  Volgens mij heeft Plasterk gewoon besloten dat hij op deze manier zijn stempel op Nederland wil drukken.

  Als columnist had hij al een paar keer laten weten dat hij gewoon niet zoveel heeft met dat provinciale gedoe, en nu als minister bijt hij zich erin vast. Hij vindt die provinciale sentimenten irrationeel en achterlijk, en denkt waarschijnlijk oprecht dat Nederland een stap vooruit zou zetten als het zich daar eens overheen zet. Een persoonlijk stokpaardje dus.

  En net als zowat iedere politicus is hij een ijdeltuit met sterke geldingsdriften, en wil dus gewoon ergens zijn stempel op kunnen drukken. Hij wil als hij straks met pensioen is kunnen zeggen: kijk, ik gedaan! …

 5. 9

  @6: Ik bedoelde dat de provinciale staten de EK kiezen. Als diezelfde provinciale staten deze fusie niet zien zitten, kunnen ze dreigen bij de volgende EK verkiezingen alle voorstemmers weg te stemmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren