Piek Amerikaanse gewonden Irak

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Piek Amerikaanse gewonden Irak

Allemaal om een burgeroorlog te voorkomen.

0

Reacties (7)

#1 Jan Jaap

En net zoals je een land niet eindeloos kan bezetten als het volk in opstand komt, kan je een burgeroorlog niet voorkomen als het volk die wil. Die burgeroorlog komt er uiteindelijk toch wel, ben ik bang.

#2 Roy

Er zijn nu in een speciale commissie (onder leiding van Rep. James Baker) voorstellen geopperd om het land in drie delen op te splitsen en het VS-leger terug te trekken. Slecht nieuws voor Bush, dat zelfs een senaatscommissie moet vertellen dat het niet goed gaat in Irak.

#3 Jan Jaap

Dat is misschien nog wel de beste optie. Ik denk niet dat iemand er blij van wordt, maar dan is er misschien nog een kans dat het allemaal redelijk vreedzaam afloopt.

#4 knut

Welk volk wil nu een burgeroorlog. Geen denk ik. Alleen zijn er mensen die de verschillen uitspelen voor hun eigen belang.

Als je bedenkt dat Libanon al ten onder is gegaan eraan dan is het volledig te verwachten dat Irak eraan ten onder zal gaan. Verschillen zijn er en de rijkdom in Irak is minder.

@2/3. Vele gebieden zijn nu gemengd. Gaat de VS nu ook volkverhuizingen organiseren? Zou je dat aanraden? Komt eng dicht bij etnisch zuiveren. Anders: als er niet ontmengd wordt krijg de Kashmir-situ. Ook niet echt fijn. Wel goed voor de wapenindustrie.

#5 Jan Jaap

Ik zei al “Ik denk dat niemand er blij van wordt”. Maar het is de enige oplossing die ik zie die een kans van slagen heeft. Ik geef het geen grote kans, mede door de gemengde gebieden, maar het heeft de grootste kans volgens mij.

En misschien wil niemand een burgeroorlog, maar ze willen ook geen van allen samenleven en zijn bereid de wapens op te nemen om hun ‘gelijk’ af te dwingen.

#6 Joost

Ehm, mensen, Irak is al in burgeroorlog. Althans volgens diverse internationale definities.

#7 Jan Jaap

Waar ik zei ‘burgeroorlog’ bedoelde ik ‘burgeroorlog verergeren’. Stop de tijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*