1. 5

  @4: Staatsraad is geen beginnersfunctie. Er worden veel rechters, advocaten en hoogleraren benoemd van buiten de baantjesmachines. Weet je iemand uit de kringen rond Baudet die geschikt zou kunnen zijn?

 2. 6

  @3: Wees gerust. De regering luistert de laatste jaren slecht naar de adviezen van de Raad. Hij kan weinig kwaad. Adviezen worden ook nooit door een Staatsraad geformuleerd.

 3. 7

  Is die petitie wel goed geformuleerd?
  Ze vragen de ministerraad om Teeven niet aan te stellen, maar de petitie is gericht aan de Tweede kamer.

 4. 8

  @5:

  Dan Fredje Teeven maar? Want die valt tussen de noemer ‘rechters, advocaten en hoogleraren’.
  ps: over advocaten en academici gesproken, heb je de lijst van Forum voor Democratie wel eens doorgenomen?

 5. 10

  @3: vanaf het begin af heeft Teeven de zaak belazerd. Maar Rutte heeft mogelijk geheime afspraken gemaakt omaat hij heeft geweten hiervan. En omdat hij weer een zetel heeft gekregen in de kamer blijkt dat hij wordt beschermd. Een zelfingenomen ersoon die de schijnheiligheid uitstraalt. Weg met deze dief/leugenaar. Zeker geen plaats in de raad van staten!!!!!!

 6. 12

  @11 Nepnieuws is wat anders dan een canard, hè? Alles wat in de media wordt verteld en niet blijkt te kloppen, wordt tegenwoordig ‘nepnieuws’ genoemd, en Trump noemt al het nieuws over zijn regering dat hem niet bevalt nu ook al ‘nepnieuws’.

  Maar ‘fake news’ is in z’n oorspronkelijke betekenis berichtgeving op sites die gewoon uit de duim gezogen zijn en duidelijk bedoeld om een ideologisch significante speler te beschadigen.

  Dat Hillary Clinton een pedofielenring vanuit de kelder van een pizzarestaurant zou runnen, bijvoorbeeld. Of dat John Podesta meedoet aan satanische rituelen (spirit cooking) in een heksenkring, geleid door Marina Abramovic. Dat soort werk.

  Samenzweringspropaganda dus. Of verhalen dat er busladingen vol illegalen naar kiesbureaus werden gereden, die dan Democratisch zouden stemmen. Blijkt allemaal geen bal van waar te zijn, maar vertegenwoordigers van het Witte Huis papegaaien dat mooi na, en geven het daarmee de air van legitimiteit.

  In dat verband wijst men wel op een citaat van Hannah Arendt, dat de leugens die fascisten verkopen niet zozeer is hoe ze denken dat de wereld in elkaar steekt, maar hoe de wereld in elkaar zou moeten steken om de maatregelen te rechtvaardigen, die zij voor ogen hebben.

  Dat is ook waar ‘nepnieuws’ over gaat. Zeker waar het ‘voter fraud’ betreft: dat is namelijk een mooie smoes om maatregelen te treffen die etnische minderheden uitsluit.

 7. 13

  @12: “duidelijk bedoeld om een ideologisch significante speler te beschadigen”
  Niet noodzakelijk: De Macedonische nepnieuwsproducenten hadden geen politieke agenda, die schreven gewoon het nepnieuws dat de meeste reclameopbrengsten opbracht.

 8. 14

  @12
  Inderdaad, de term fake news is al vrij snel gekaapt en toegeeigend door rechts. Elk nieuws wat niet bevalt, elke opinie die *misschien* aan de andere kant van het politieke spectrum zit, is nu nepnieuws. Met die kennis had ik al 10 jaar geleden GeenStijl ‘nepnieuws’ kunnen noemen. Valse equivalentie dus, om mensen ongevoelig te maken voor feiten.

 9. 15

  @2: Als interim-burgemeester hebben ze Weekers al voor minder alle hoeken van Limburg laten zien, je kunt toch niet blijven leuren. Hebben ze in Hollywood niet iets voor Fred?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren