1. 12

  Nou, een heel aantal van deze bevindingen worden ondersteund door journalisten, waaronder die van de Nederlander Olaf Koens.

  Zit die ook in het propagandaplot? Vooralsnog vertrouw ik een oud-blogger van Sargasso meer dan het geroep van een @weerbarst of @bolke.

 2. 13

  Als Victoria Nuland 5 miljard dollar spendeert in Kiev om de democratie te bevorderen, mag Rusland dan ook 5 miljard dollar aan demonstranten uitdelen om een contra-revolutie te starten?

  Wat su zegt (@11): volgens mij draait het om andere dingen dan democratie (net als destijds in Iraq).

 3. 14

  @13: Interessant, die “vergelijking”. Als je er al naar moet vragen, heb ik een sterk vermoeden dat je het verschil tussen beiden niet wilt zien.

  Maar als je dat pad inslaat: Als het IMF Oekraïne x miljard mag lenen om te hervormen, mag Rusland dan x miljard spenderen om de Krim te bezetten? Als “Het Westen” nog meer geld in Oekraïne steekt, mag Rusland dan onruststokers betalen en bewapenen om in heel het land met geweld politiebureaus te bezetten?

 4. 17

  Europa (Duitsland) moet zich niet uit laten spelen door USA ten nadele van zichzelf.

  Hopelijk is de Russische federatie ook werkelijk souverein, en niet een marionet van de zelfde oude bankfamilies als USA/EU. Dan zou dit namelijk allemaal slechts zinloos theater zijn.

 5. 18

  @14: het is inderdaad een interessante vergelijking.
  De onruststokers op Maidan droegen bivakmutsen, helmen en wapens. Ze gooiden molotovcocktails naar politiemannen.
  Zijn de onruststokers in het oosten van Oekraïne heel anders omdat ze door een andere belanghebbende gesponsord worden?

  Welke belangen spelen er op de achtergrond? Landbouwgrond, tientallen toekomstige graanoogsten, goedkope loonslaven?

 6. 19

  @18: Kijk, zoiets dacht ik al. Jij meent serieus dat die “5 miljard van Nuland” gestoken zijn in bivakmutsen en molotovcocktails? Dat je de vergelijking tussen een financiering over meer dan 20 jaar al gelijk meent te kunnen trekken aan handje-contantje betalingen ter plekke aan oproerkraaiers zegt al genoeg. Zo is er ook wel een verschil tussen zelf in elkaar geknutselde catapults en schilden van Maidan en de kalasjnikovs en stungranaten die de FSB-infiltranten gebruikten in de Krim en nu in Oost-Oekraïne.

  Jij meent een duidelijk geplande invasie gelijk te kunnen trekken met spontane protesten, maar dan ben je toch ziende blind.

 7. 20

  @19:
  Heb jij de bonnetjes gezien van de firma Nuland?
  Het is niet duidelijk waar dat geld aan uitgegeven is en ook niet in welke periode.

  De demonstranten op Maidan waren niet zo geweldloos als je ons wilt doen geloven.
  https://www.youtube.com/watch?v=_EOyz8yS5cc

  En waarom wordt de aandacht voortdurend afgeleid van de belangen achter het conflict?
  Rusland wil niet dat Oekraïne een NAVO-vazalstaat wordt zoals Polen en Georgië.
  Maar wat is het achterliggende belang van de VS?

 8. 21

  @19: Je vecht tegen de bierkaai. Het Putin verbond bestaat uit suicidale tokkies die te laf zijn het zelf te doen en hopen dat Putin voor hun de trekker overhaalt, wandelende Stockholm syndromen die bij de eerste enge blik gelijk capituleren en het verbond van autoritair extreem links en rechts die geilen op dictators en waarbij joden en de VS toch altijd van alles de grote schuldigen zijn. Bij de laatste groep heb je nog degenen die takiyya plegen omdat ze nog niet uit de kast durven te komen als Putin lover en extreem rechtse beentjes vrijer. Die beperken zich tot Oekraïners zijn nazi’s, alles is propaganda en andere desinformatie in het belang van hun grote held Putin.

 9. 22

  @20: “Het is niet duidelijk waar dat geld aan uitgegeven is en ook niet in welke periode.”

  De periode is wel redelijk duidelijk, vanaf 1991 (alleen tot wanneer is niet duidelijk, al neem jij zonder meer aan tot en met dit jaar). Het waaraan, daar heb jij blijkbaar wel al de bonnetjes van gezien, want jij beweert aan bivakmutsen en molotovcocktails (lijkt me dat jij dan iets te bewijzen hebt).

  “De demonstranten op Maidan waren niet zo geweldloos als je ons wilt doen geloven.”

  Wijs even waar ik je iets wil doen geloven over de geweldloosheid van de Maidan-demonstranten?

  “Maar wat is het achterliggende belang van de VS?”

  In dezelfde periode gaf de VS (de EU ook trouwens) ook hulp aan Rusland. Zal wel zijn geweest om Rusland uit de Russische invloedssfeer los te weken niet?

 10. 23

  5 Miljard? Dan heb ik toch de Nulands payout tent gemist :( Overigens ook de Russische wapens op Maidan, in tegenstelling tot de ‘Oekrainse opstandelingen’ die nu op botte wijze de boel bezetten. Ook heb ik op Maidan geen geweld tegen burgers gezien of ethnische Russen… Maar goed het gaat al lang niet meer over feiten zoals @22 al aardig opmerkt.

 11. 24

  @22:

  Het waaraan, daar heb jij blijkbaar wel al de bonnetjes van gezien, want jij beweert aan bivakmutsen en molotovcocktails (lijkt me dat jij dan iets te bewijzen hebt).

  Je probeert mij woorden in de mond te leggen. Een vervelend discussietruukje, dat is nergens voor nodig.
  Ik verdraai jouw woorden ook niet.

  zelf in elkaar geknutselde catapults en schilden van Maidan

  Bekijk het filmpje nog eens een keer : de Maidan-oproerkraaiers gooien met stenen en molotovcocktails. Ze rijden met een bulldozer in op de oproerpolitie me ze hebben ook gewoon vuurwapens.

 12. 25

  lol, gbh doet een dubja en verklaart ook nog even iedereen die zijn mening niet kwakkeloos overneemt tot antisemiet. Go figure..

 13. 26

  @24: weet je wat een vervelend discussietruukje van jou is? Dat je je laat ‘informeren’ door aluhoedjes. Bij Reet zit er ook zo’n gast met z’n chemtrails en klimaathoaxen. En ook hij altijd maar weer met die Nuland komen. Prachtig gezelschap weer, dat zich achter Putin schaart.

  Heeft iemand ook die moderne automatische wapens gezien waar iedereen mee liep op de Maidan? Oh wacht…

 14. 31

  @29: Wow, dat klinkt spontaan! Klinkt als het redden van hun eigen hachje, omdat de centrale overheid geen tanden heeft.

  Morgen zweren die gasten weer trouw aan een andere vlag als ze door iemand anders bedreigt worden. En terecht.

  Of, en dat wordt ook gesuggereerd in het artikel, er wordt flink omgekocht…

 15. 32

  @31: En met zo’n land wil de EU een handels verdrag tekenen?

  Laat die corrupte bende aldaar zich eerst maar eens een jaar of 20 bezig houden met corruptie bestrijding voordat we überhaupt over een verdrag moeten gaan nadenken.

 16. 34

  @30: Bismarck schrijft dat ik iets beweer, Joost.

  want jij beweert aan bivakmutsen en molotovcocktails

  Ik beweer dat helemaal niet in @18.

  In reactie #20 verwijs ik naar authentieke beelden van het Maidan-plein die aantonen dat de demonstranten niet alleen ‘zelf in elkaar geknutselde catapults en schilden’ gebruikten zoals Bismarck ons wil doen geloven.
  Ik neem daarbij aan dat Bismarck wil dat wij zijn woorden geloven.

  Als ik het mis heb en Bismarck wil dat wij de zin over ‘zelf in elkaar geknutselde catapults en schilden’ niet geloven, dan bied ik daarvoor mijn excuses aan.

  Ik zeg nergens dat de oproerkraaiers in Oost-Oekraïne beter of minder geweldadig zijn dan hun Euromaidan-collega’s. Het lijkt me beter om dezelfde maatstaven te hanteren voor beide groepen.

 17. 36

  @33: Jij wijst mij er op dat betrokken politie agenten corrupt zijn (en diegene die niet corrupt is zijn laf en/of echt pro-Russisch)
  Met een dergelijk land is geen fatsoenlijke afspraak te maken, na 25 jaar corruptie van een dergelijk niveau is corruptie onderdeel geworden van het DNA van het land.
  Voor een dergelijk land moeten wij onze grenzen niet open zetten, 1 van de belangrijkste export producten van Oekraïne is voedsel, voedsel uit een dergelijk land behoort niet op onze markten terecht te komen.

 18. 40

  “Zelfs” ten opzichte van de Roebel? Het lijkt me niet meer dan logisch. De weerslag die deze crisis heeft en de toekomstige risico’s zijn veel groter voor de Oekraïne dan voor Rusland.

 19. 41

  Laat de Oekraine maar lekker aan de Russen,de invloedsferen raken zodanig verstoord door dit Euro/VS gekut dat het nog op een gewapend conflict gaat uitlopen.En dat alles dankzij de propaganda en manipulaties van het westers militair-industrieel complex.
  Ik zal tot de “landverraders” behoren als Nederland zich hier mee zou gaan bemoeien.

 20. 44

  @24:“Je probeert mij woorden in de mond te leggen. “

  Deze woorden heb ik je zeker ook in de mond gelegd dan:

  “De onruststokers op Maidan droegen bivakmutsen, helmen en wapens. Ze gooiden molotovcocktails naar politiemannen.
  Zijn de onruststokers in het oosten van Oekraïne heel anders omdat ze door een andere belanghebbende gesponsord worden?”

  Je impliceert in #18 heel erg duidelijk iets. En dan ineens de vermoorde onschuld spelen. Kom dan niet aan met die “5 miljard van Nuland” in combi met molotovcocktails die gesponsord worden.

  Wel goed dat je nu terugkrabbelt en toegeeft dat de situaties inderdaad niet vergelijkbaar zijn: Maidan, spontane burgers in vergelijking met Dontsk, Russische speciale eenheden.

 21. 46

  @44:

  Je impliceert in #18 heel erg duidelijk iets.

  Jij denkt dat ik iets impliceer. Dat hele impliceren gebeurt in jouw brein, Bismarck. Jij denkt te weten wat mijn gedachten zijn.
  Dat is je valkuil.
  Als je mijn woorden letterlijk citeert i.p.v. verdraait, dan krijgen we een normale discussie.

  Als daadwerkelijk blijkt dat in Dontsk Russische militairen actief zijn om de oproerkraaiers te helpen, dan verandert dat mijn mening.
  Maar bewijzen daarvoor heb ik nog niet gezien.
  Wel graag echte bewijzen en niet van het niveau Colin Powell:

  [img]http://cassandraclub.files.wordpress.com/2010/05/colin-powell-vice-president.jpg?w=350&h=243[/img]

 22. 47

  @45:

  Veel landen hebben een burgerij met een gezond wantrouwen jegens overheid. Als die over de schreef gaat, dan zijn wapens wel prettig om te hebben. Soms moet je vechten voor je rechten. In Nederland heeft de Overheid dat recht helaas zeer effectief laten verdwijnen, met alle gevolgen van dien.

 23. 48

  @47.

  Zolang je alleen maar knorrig als een onrein beest op internet reageert, doe je niets. Dus nietszeggend. Ga eens wat doen.

 24. 51

  @45 Dat lijkt mij een stropop. De gewlddadige Maidanprotesten waren goed georchestreerd en gefocust, al ontbrak het aan professionele uitrusting. Maar msschien belangrijker: de pro-afscheidingsbeweging lijkt mij niet verstoken van professioneel opgeleide ‘burgers’. Denk aan ontslagen Berkut leden, ex-Afghanistangangers of overgelopen Krim militairen (inclusief uitrusting).

 25. 52

  @46: Ik heb je geciteerd: Je zegt in #18 dat de Maidan-protesten gesponsord zijn. Dat zeg je in een reactie op mijn #14, waarin ik jouw #13 aan de kaak stel, waarin je de Russische betaling van terroristen in Oost-Oekraïne gelijkstelt aan de financiering van Nuland aan Oekraïne. De suggestie ligt er echt duimendik op.

  Je kan wel beweren dat het in mijn hoofd gebeurt, maar het gebeurt in het hoofd van iedereen die die reacties leest en dat is ook precies je doel geweest met #13 en #18. Dat je nu terugkrabbelt, omdat je ook wel weet dat je je bewering onmogelijk hard kunt maken, is iets totaal anders.

  Verder: Check die filmpjes, dat zijn geen burgers. Onze wapenexpert Bolke herkent wellicht enkele van de wapens in de beelden?

 26. 54

  @53 Dat zegt niks. Minstens een van de bezetters heeft op foto gestaan met een Afghanistan medaille. Dus dat er Afghanistanveteranen – danwel uit Rusland, danwel uit Oekraine – aanwezig zijn lijkt mij niet betwist. En gezien niemand opereert in zijn officiële uniform, want anders wisten we het wel, zegt dat weinig over hun herkomst.

 27. 56

  @52:

  het gebeurt in het hoofd van iedereen die die reacties leest en dat is ook precies je doel geweest met #13 en #18.

  Dat is moeilijk hard te maken, Bismarck.
  Je hebt niet iedereen, die de reacties las, gesproken. Je denkt wel te weten wat hun interpretatie zal zijn. Dezelfde valkuil.

  Je denkt te weten wat mijn doel is geweest. Dat is opnieuw dezelfde valkuil. Je veronderstelt voortdurend wat andermans gedachten zijn. Daardoor ontstaan misverstanden en vooroordelen.

  Dat je nu terugkrabbelt,

  De filmpjes die jij vanmorgen aandroeg hebben mijn mening veranderd over de opstandelingen in Oost-Oekraine. (voortschrijdend inzicht)
  Maar mijn mening over de Maidan-opstandelingen is daardoor niet veranderd. (molotov-cocktails, dus tuig)
  Als jij het terugkrabbelen wilt noemen, prima.

 28. 57

  @56: Yubs, Praagse lente was ook allemaal tuig.

  Gek dat een volk in opstand komt tegen een Putin adapt die zijn land in de uitverkoop doet bij de Russische maffia en die 70 miljard in zijn eigen zak steekt.

 29. 58

  @57: over land in de uitverkoop gesproken…

  in september 2013 werd een deal gesloten waarbij China 3 miljoen hectare Oekraïnse landbouwgrond pachtte in ruil voor een investering van 2,6 miljard dollar in de modernisering van de landbouw.
  http://www.channel4.com/news/china-ukraine-farmland-food-security-investment-overseas
  Daar hoorde je niemand over klagen.

  De Oekraïnse miljardair Bakhmatyuk, oprichter van agrogigant UkrLandFarming (een van de 10 grootste landbouwbedrijven ter wereld) zei over de onderhandelingen:
  “Instead of oil and gas, we’re harvesting crops,” he says. “We are now building the pipeline, a sort of Ukrainian Gazprom, to pump these commodities to China and other markets.”

  Wat zou er van Bakhmatyuk geworden zijn?
  Is het het land uit gejaagd met Janoekovitsj? Of is hij dikke vrienden met de nieuwe (niet democratisch gekozen) regering in Kiev?
  En zal de nieuwe regering zich houden aan de overeenkomst met de Chinezen?

 30. 59

  @58:

  Daar hoorde je niemand over klagen.

  Het is ook niet aan mij daarover te klagen maar aan het volk van de Oekraïne zelf.

  Dan kan je ze weg zetten als tuig zoals jij doet of je kan kijken of de klachten van het volk legitiem zijn.

 31. 60

  @55: Ik geloof de onzin van RT zeker niet (het is en blijft Putin’s propagandakanaal). Maar dat degenen die in de Krim vanuit het Oekraïense leger overliepen zijn opgenomen in het Russische leger is toch een feit (en ook het Oekraïense ministerie van defensie geeft aan dat er sprake is van overlopers in de Krim, al houden zij het op 50% van de daar gestationeerde troepen).

 32. 61

  @58: “Daar hoorde je niemand over klagen.”

  Dat is moeilijk hard te maken, Hans Verbeek.
  Je hebt niet iedereen gesproken. Je denkt wel te weten wat hun interpretatie zal zijn. Dezelfde valkuil.

 33. 62

  @61: ik heb persoonlijk niemand horen klagen over de overeenkomst, Bismarck. Mensen buiten mijn gehoorsafstand kunnen er wel over geklaagd hebben, dat klopt.

  Ken jij wel mensen, die zich in september 2013 negatief uitlieten over het verpachten van Oekraïnse landbouwgrond?
  Ik zou graag hun ideeen over de rol van China in het conflict horen.
  En wat vind je eigenlijk zelf van zo’n overeenkomst waarbij China zich de komende decennia verzekerd van miljoenen tonnen Oekraïns graan?
  Ik ben zo vrij om aan te nemen dat je er wel over nagedacht hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren