Opmaak nieuwe site niet goed? U surft op een Mac met Safari of Chrome? Klik hier voor de oplossing

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (56)

#1 Cor

En dan staan er onder het linkje tips voor Internet Explorer en Firefox onder Windows?

#1.1 Mug - Reactie op #1

dat is voor mensen die niet ’true’ , slechts zwakbegaafd zijn, oftewel KAPITALISTEN ;-)

#2 Siquo

Vraag: Hoe krijg ik de oude stijl weer terug? Desnoods met kleurveranderend achtergrondje?

Ik kan het gewoon niet meer lezen. Het ziet er uit als een site vol reclame banners en mijn ogen kunnen niet herkennen wat nou content is en wat niet.

Mischien moet ik dan toch maar aan dat nieuwerwetse “RSS” gaan.

#2.1 Joan - Reactie op #2

Wanneer biedt een beetje behoorlijke webdesigner zich aan om er weer een leesbare website van te maken. Lelijk, ouderwets, niet intuitief, met alle respect voor de inspanningen en de wil tot vooruitgang. Dit is helaas geen vooruitgang, ik vermoed dat het aantal reaguurders af zal nemen.

#3 Carlos

waar zie jij reclame?! er staat 1 advertentie van de NS (onder het kopje “Advertenties”) die na een refreshen weer verdwijnt en er staan duidelijk herkenbare Google Ads.

#4 Siquo

Nee ik bedoel het lijkt op reclame. Normaal als je een site bekijkt herken je onbewust wat een banner is en wat niet, en daar skipt je oog gewoon overheen. Ik merk nu dat ik de hele site skip omdat alle artikelen er als een banner uit zien.

Ennnn als we dan toch bezig zijn… :)
Waan vd dag rechts: mouse over toevoegen, niet alleen de tekst klikbaar maar ook een gebiedje/blokje er omheen, en de comments-link groter.

Maar goed, ik ga het een kans geven.

#4.1 Carlos - Reactie op #4

Waan v/d Dag opmerkingen staan al op de to-do list, blijf vooral op- en aanmerkingen sturen het is een megaklus die we ‘er even naast doen’ en in tegenstelling tot wat kwade tongen beweren: geheel financieren uit eigen vermogen en geen subsidiegeld. derhalve is dit proces voor het overgrote deel afhankelijk van input van vrijwilligers.

#4.2 Siquo - Reactie op #4.1

Snap ik dat het een hele klus is, succes. :)

Goed, In my Not So Humble And Professional Opinion:
– Favicon gaat ook niet goed (tijd voor een nieuwe met dat nieuwe logo? ;) )
– “Nieuwste artikelen” links: kleinere previews? Teveel plaatje! De plaatjes bij artikelen zijn 50% van de tijd toch alleen maar “sfeer”.

– Als je echt een klein beetje tijd over hebt (of vraag het mij als je toch een vrijwilliger zoekt ;) ), wat erg gaaf zou zijn is als je die zwarte widget-titles aan kon klikken en de content er onder daarmee kan verbergen/tonen, en die voorkeuren in een cookie opslaan.

#4.3 gronk - Reactie op #4.1

Ik snap dat het ook een gok is op het gebied van ‘desing’; ik heb het idee dat ’t minder fijn leest dan vroeger. Kan niet zo snel pinpointen waar het aan ligt, maar een van de dingen is dat de site smaller is, en dat je nu 3 kolommen hebt ipv een paginabrede kolom (als je een artikel aanklikt).

  • Beantwoorden
  • Volgende reactie op #4.1
  • Vorige reactie op #4.1
#4.4 Dr Banner - Reactie op #4.3

1) meer kleuren gebroken wit om de de drie kolommen beter uit elkaar te houden.
2) het inspring gebeuren binnen de kolommen maakt dat ze moeilijk te lezen zijn.

#4.5 su - Reactie op #4.1

Onder Firefox leidt het klikken op de laatste comment links zelden tot het in scope brengen van de daadwerkelijke comment. En met de threading van comments is het dan soms moeilijk hem terug te vinden. Na het invoeren van een comment scrollt hij ook weer helemaal naar boven, erg vervelend. En waar is dat geweldige edit popup gebleven? Ook voelt het middelste stuk nogal claustrofobisch ingeklemd tussen de twee kanten. Snap ook niet waarom zoveel kader aan beide kanten onbenut blijft.

#4.6 Prediker - Reactie op #4.5

Ik heb een 22″ scherm, en dan heb ik veel kader aan de zijkant, maar ik heb altijd begrepen dat als je een 15″ scherm hebt, dat er dan minder kader overblijft bij een weblog (vraag me niet waarom, zo technisch ben ik niet).

#4.7 su - Reactie op #4.6

De formaat van de monitor maakt niks uit. Het gaat om de resolutie. Het is gewoon sund dat de layout altijd vervalt tot de lowest denominator terwijl css prima zich relatief kan aanpassen.

#4.8 piet de nuttige idioot - Reactie op #4.6

hangt er van af of de pagina is opgemaakt in een aantal pixels of in een aantal procenten van de breedte van het scherm.

#4.9 su - Reactie op #4.5

Bij het F5’en in Firefox scrolt de pagina ook steeds weer helemaal naar boven toe. Knap vervelend.

#5 mb

met een archos android tablet en de Dolphin HD browser heb ik een enorm kale site…. iets tegen te doen?

#5.1 Dr Banner - Reactie op #5

onderaan de link naar de volledige site klikken.

voordeel van de mobiele site is wel dat i.p.v. ‘Reageer Hierop’ er gewoon een mooi weggewerkte REPLY knop in grijs reactietitelbalkje zit.

#6 Baron E

Ik had nog niet gereageerd, want ik wilde het eerst even aanzien.

Als dagelijkse bezoeker ben ik geïnteresseerd in 1) nieuwe artikelen 2) nieuwe waanlinks 3) nieuwe reacties.

Waar het op neerkomt is dat de hele middenkolom van de voorpagina voor mij irrelevant is. Uitgelicht is overbodig als je alles posts toch bekijkt, en de thema’s zijn deelverzamelingen van die posts. Als Sargasso deze layout handhaaft, maak ik waarschijnlijk een eigen stylesheet. Ik vermeld dit omdat dit mogelijk voor meerdere (vaste) lezers geldt, die wellicht minder handig met CSS zijn.

Verder wat andere mensen zeggen over threaded discussies: zeer handig bij eerste lezing, lastig als je nieuw commentaar wil bekijken. Een keuze tussen threaded en chronologisch (de laatste met “in antwoord op …”) zou daarom prettig zijn.

#6.1 gronk - Reactie op #6

Of kleurtjes voor de nieuwere reacties. Met cookies en een handje jquery goed te doen.

#6.2 Baron E - Reactie op #6.1

Ja, bij Tweakers doen ze dat zo, misschien even spieken.

#6.3 cerridwen - Reactie op #6

Hier sluit ik me bij aan.

  • Beantwoorden
  • Volgende reactie op #6
  • Vorige reactie op #6
#6.4 Inca - Reactie op #6

@6/Baron: Mee eens. Misschien een homehomepage voor alle nieuwe mensen, en een niet-zo-homepage-startpagina met vooral de dingen die interessant zijn als je al langer meeleest (nieuwste reacties, nieuwste artikelen, actieve discussies)?

Verder… Op de specifieke artikelpagina’s mag het contentdeel (dus de middenkolom) wel wat meer de aandacht trekken en de linker- en rechterkolom een stuk minder.
Concrete manieren om dat te doen (tips dus voor de artikelpagina’s, niet per se ook voor de homepage):
– wat mij betreft mag het basisfont in de hoofdtekst wel een tikkie groter dan 11px – basisgrootte van de browser respecteren door de hoofdtekst 1em te laten kan ook). De tekst in linker- en rechterkolom kan wel zo blijven (of relatief met bv 0.9em. Bij voorkeur niet identiek aan de hoofdtekst, dat maakt het onderscheid makkelijker)
– een (subtiele…) achtergrondtint op de twee kolommen
– De tekst links en rechts net een beetje lichter
– Niet meer alle illustratiefoto’s van de artikelen op alle andere artikelpagina’s. (Je zou kunnen kiezen voor de foto’s van ongelezen artikelen, of alleen 1 foto.)
– De bloglijst niet meer in z’n geheel op elke artikelpagina
– De titels bij Nieuwste reacties en de bloglijst als gewone tekst, niet als gerenderde fonts

#7 Prediker

Plaatjes invoegen lukt me ook al niet meer.

#7.1 piet de nuttige idioot - Reactie op #7

ik dacht misschien lukt het als je het plaatje in een iframe stopt (beetje omslachtig), maar dan krijg ik een teleurstellend resultaat:

(de standaard mededeling die ik altijd maar tussen de open- en sluit-tags zet, had ook heel iets anders kunnen staan)

Lukt dus wel, alleen niet in de preview!
zal voor de img ook wel zo zijn dan?

#7.2 piet de nuttige idioot - Reactie op #7.1

test – lukt mij idd ook niet met de img tag, blijft het ingewikkelde verhaal over van de iframe, die je dan weer niet in de preview ziet, beetje jammer…

#8 gbh

zouden jullie de linker marge van het id “left-column” op 5 of 6 pixels willen zetten in plaats van 27px zodat de site er aan de rechterkant niet uitknalt?

ik weet dat je altijd ff moet wennen aan een nieuwe layout maar na 2 dagen vind ik hem nog steeds erg onoverzichtelijk, toevallig werk ik in de ict en doe ook nog wat met websites en de belangrijkste vuistregels is dat de navigatie goed en overzichtelijk moet zijn, de rest is ondergeschikt daaraan, met zo min mogelijk scrollen en kliks moet je kunnen komen bij de informatie die je wilt, hier loop je je echt suf te zoeken

#9 piet de nuttige idioot

wou ik net klagen dat alles in één sliert achter elkaar staat, doe ik f5 en alles staat keurig in kolommetjes.
Nou nog even afwachten hoe dat in de praktijk gaat met die reacties op reacties, daarmee kan de chronologische volgorde zoekraken, bij sommige sites (YouTube bijvoorbeeld – als er veel reacties zijn – je reactie kan zomaar onvindbaar worden) vind ik dat redelijk rampzalig.
Dat systeem van NuJij (@# of ## en dan verschijnt een pop-up/tooltip naar de naar te refereren reactie) vind ik wel netjes.

Nu nog het faviconnetje?
Heeft misschien weinig nut, maar toch.
Of zit daar een grafisch omhooggevallen beterweter op te broeden?

#9.1 piet de nuttige idioot - Reactie op #9

reactie op mezelf
meer een aanvulling dus:

op m’n verlanglijstje staan nog een knop onderaan om weer naar boven te gaan evt. nog 1 (onderaan) om naar de homepage te gaan. (vond ik bij de vorige versie ook al een gemis).

en je ziet geen verschil meer tussen reaguurders met- en zonder link aan hun nametag verbonden.

#9.2 Inca - Reactie op #9.1

Naar het begin van de pagina: ctrl+Home

#9.3 piet de nuttige idioot - Reactie op #9.2

misschien domme vraag, maar welke toets is ‘home’?

#9.4 Dr Banner - Reactie op #9.3

pijl omhoog maar da die met die dubbele strepen en zo’n horizontale balk

#9.5 piet de nuttige idioot - Reactie op #9.3

nou kon ik op Dr Banner weer niet reageren, na een paar keer is het kennelijk op?
Hoe ook, z’n pijl kon ik niet vinden, maar ondertussen kwam er wel een nooit gebruikt knopje ‘home’ onder het stof vandaan. Weer wat geleerd!

#10 BP

Mooie site maar veel te druk. Ik heb hem maar door AdBlock gehaald en de paarse achtergrond en paarse strepen strepen links/rechts weggehaald. De site is nu veel rustiger en mooier. Is twee maal een doneer- en adverteerbutton echt nodig?

#11 Sjiek

De site is inderdaad te druk. Er is geprobeerd te veel erop te proppen en dat werkt niet zo best.

#12 Dr Banner

Op deze subpagina https://sargasso.nl/contact/ moeten een aantal links nog gecorrigeerd

#13 Joop

Geen problemen met de opmaak.

#14 Inca

Vreemde tekens gaan niet helemaal goed. (Zoals de e’s in “

#14.1 Crach - Reactie op #14

(de tekens die loosgaan is even een interne fout, wordt rechtgezet)

#15 DJ

Opmaak is dik in orde, mis alleen die foto’s bovenin een beetje /nostalgie
Het enige probleem dat ik heb is dat mijn browser naar boven sprint ipv op de geselecteerde reactie te centreren. Mooi werk verder.
edit: het scrollt zelfs weg van mijn eigen reactie … brrr

#16 Rene

Bijval voor Siquo 4 en Baron E 6.

Ook voor mij is de nieuwe layout te onrustig, met die veelheid aan kolommen. Dat is ook niet een detail of zo — ik heb bijvoorbeeld ook simpelweg geen andere keus dan AdBlock te gebruiken op veel sites, inclusief het oude Sargasso, omdat ik anders door die vele visuele focus-sprongen (verzin zelf maar wat dat precies betekent…) gek wordt. Zoals Siquo ook al zegt heeft de nieuwe layout datzelfde principe, slechts iets minder intensief.

Middelste kolom, hoewel de grootste, lijkt inderdaad weinig toe te voegen.

Threaded replies is iets wat ik onmiddellijk uitzet in alles waar het uit kan. Het lijkt even handig, totdat een discussie groeit en nieuwe reacties op 20 posities verdeeld over een pagina staan. Volstrekt on”werk”baar.

Ben de laatste maanden sowieso niet aanwezig geweest hier, en excuus voor de negatieve beoordeling. Ik ben over het algemeen niet iemand die verandering afwijst gewoon omdat het verandering is; vindt de nieuwe layout op in ieder geval de genoemde punten echt danig slechter dan de oude.

#18 John en Willeke the iframe test

#19 Bismarck

@6: Waar kan ik me abonneren? Ik heb toch wel wat moeite met de threading (tenzij we met zijn allen afspreken om de “Reageer hierop” te negeren en de conventie van @99 aan te houden).

#20 Romanov

De nieuwe lay-out is voor mij te chaotisch. Dit is geen fijne site meer.

#21 Baron E

@19 Bismarck

Hier is een snelle hack voor Firefox, waarmee (alleen) op de voorpagina links de recentste posts, in het midden de nieuwste reacties en rechts de nieuwste waanlinks worden getoond. Je moet een bestand userContent.css aanmaken zoals hier beschreven:
http://www-archive.mozilla.org/unix/customizing.html
Bij mij onder Ubuntu moet dat in
~/.mozilla/firefox/default/chrome/
In dat bestand userContent.css zet je de regel

@import "sargasso.css"

Dan zet je de onderstaande code in een apart bestand sargasso.css in dezelfde map.

@-moz-document url(https://sargasso.nl/) {

/* verberg middelste kolom */
#middle-column {
display: none !important;
}

/* zet laatste reacties naast recent posts */
#get_recent_comments_wrap {
position: absolute;
top: 180px;
left: 650px;
width: 200px;
}

/* linker kolom breder */
#left-column {
width: 500px !important;
}

/* text wrapping om plaatjes in post */
div.recent-post img {
float: left;
margin-bottom: 1em !important;
margin-right: .5em !important;
}
/* minimum hoogte post ivm plaatjes */
div.recent-post {
clear: both !important;
min-height: 160px;
}

/* rechter kolom breder */
#right-column {
width: 250px !important;
margin-left: -50px !important;
}

/* verberg themakiezer */
#extended-categories-select-4 {
display: none !important;
}

/* verberg kop themakiezer */
div#right-column h3:first-child {
display: none !important;
}

/* bredere waanlinks */
.dkrp-wvdd {
width: 246px !important;
background-color: #a2cceb !important;
}

}

#21.1 Baron E - Reactie op #21

@Sargasso
Ik waardeer jullie inzet en website al heel lang, en ik probeer niet te zeuren (de tevreden mensen hoor je niet, dat is het leven). Maar ik ben altijd van mening geweest dat de gebruiker mag doen met geleverde content wat die wil. Voor mij werkt dit beter, voor een heleboel andere bezoekers waarschijnlijk niet.

#22 BP

-kunnen de reacties weer gewoon in chronologische volgorde? Zoals het nu is kan ik er geen touw aan vastknopen.
-foto’s s.v.p. niet meerdere malen plaatsen. Onnodig en onrustig.
-mogen de letters iets groter? Ik heb nu een leesbril nodig.
-(en verwijder aub die paarse achtergrond)

#23 Rene

@21 Baron E:

Interessant. Krijg je ook de “nieuwste reacties” kop nog getransporteerd naar boven die reacties? (naar de nu middelste kolom dus). Die staat nu nog eenzaam en verloren in de linker…

Wat ik wel en niet mooi vind is een tweede maar qua functionaliteit heb je wat mij betreft de juiste invalshoek. “Nieuwste reacties” was specifiek voor mij sinds het er is de waarschijnlijk primaire interface van Sargasso, en de primaire positie in jouw stylesheet komt daarmee overeen.

(firefox 6.0.1, Arch Linux)

#24 Baron E

@23 Rene
Eerst dacht ik dat dat niet kon, maar met CSS3 kennelijk wel, weer wat geleerd. Het gaat alleen goed als er precies 7 recente artikelen links staan. Nieuwe sargasso.css:


@-moz-document url(https://sargasso.nl/) {
/* verberg middelste kolom */
#middle-column {
display: none !important;
}

/* zet laatste reacties naast recent posts */
#get_recent_comments_wrap {
position: absolute;
top: 230px;
left: 650px;
width: 200px;
}

/* linker kolom breder */
#left-column {
width: 500px !important;
}

/* kop Nieuwste reacties naar tweede kolom */
div#left-column h3:nth-child(9) {
position: absolute !important;
top: 166px;
left: 650px;
width: 200px;
}

/* text wrapping om plaatjes in post */
div.recent-post img {
float: left;
margin-bottom: 1em !important;
margin-right: .5em !important;
}
/* minimum hoogte post ivm plaatjes */
div.recent-post {
clear: both !important;
min-height: 160px;
}

/* rechter kolom breder */
#right-column {
width: 250px !important;
margin-left: -50px !important;
}

/* verberg themakiezer */
#extended-categories-select-4 {
display: none !important;
}

/* verberg kop themakiezer */
div#right-column h3:first-child {
display: none !important;
}

/* bredere waanlinks */
.dkrp-wvdd {
width: 246px !important;
background-color: #a2cceb !important;
}
}

#25 Jelle

Maar waarom is Sargasso niet meer groen?

#26 Rene

@25: Dat komt door het nieuwe kabinet.

@24: Dank je. Dat werkt prima voor mij…

Neem er, voor zover het al in principe mogelijk is en/of indien nodig, rustig de tijd voor maar als je nu nog de scheidingsbalken tussen de nieuwste artikelen verbreed krijgt naar de hele eerste kolom ga ik je nomineren voor wizard-status.

En, misschien interessanter, wellicht aan de redactie voorstellen om een interface erg zoals degene die jij nu gecreëerd hebt als “officiële” alternatieve interface aan te bieden. Dit ter voorkoming van het uit de pas lopen zodra er weer een verandering op sargasso wordt doorgevoerd…

Noem het de “basic interface”, “functionaliteits interface” of “veranderings-resistente-ouwe-zeikers interface” — maar het is wat mij betreft beter dan de huidige originele, veel te drukke interface.

#27 Rene

Ha, het lijkt erop dat de redactie actief meedenkt want Baron E’s laatste tweak (kopje nieuwste reacties van linker naar midden-kolom) is zojuist weer opgehouden te werken…

Voor meelezers: merk op trouwens dat zijn stylesheet voorlopig alleen de hoofdpagina aanpakt; de pagina’s met de artikelen (zoals deze) hebben nog dezelfde te drukke drie-kolom layout.

#28 Baron E

@Rene
Ik heb geen tijd of zin om het helemaal goed te maken. Voor mij voldoet het nu: in één oogopslag heb ik alle nieuwe berichten en reacties.

Ik verwacht dat, gezien de aard en de hoeveelheid commentaar op de nieuwe layout, Sargasso op termijn nog wel wat gaat aanpassen. Ik zie het dan ook meer als een overbruggingshack.

Dit kan ik nog wel makkelijk doen: voor pagina’s buiten de voorpagina, linker kolom weglaten, en middelste kolom breder:


@-moz-document domain(sargasso.nl) {
#left-column {
display: none;
}
#middle-column {
width: 700px !important;
}
}

@-moz-document url(https://sargasso.nl/) {
/* verberg middelste kolom */
#middle-column {
display: none !important;
}

/* zet laatste reacties naast recent posts */
#get_recent_comments_wrap {
position: absolute;
top: 230px;
left: 650px;
width: 200px;
}

/* linker kolom breder */
#left-column {
display: block !important;
width: 500px !important;
}

/* kop Nieuwste reacties naar tweede kolom */
div#left-column h3:nth-child(9) {
position: absolute !important;
top: 166px;
left: 650px;
width: 200px;
}

/* text wrapping om plaatjes in post */
div.recent-post img {
float: left;
margin-bottom: 1em !important;
margin-right: .5em !important;
}
/* minimum hoogte post ivm plaatjes */
div.recent-post {
clear: both !important;
min-height: 160px;
}

/* rechter kolom breder */
#right-column {
width: 250px !important;
margin-left: -50px !important;
}

/* verberg themakiezer */
#extended-categories-select-4 {
display: none !important;
}

/* verberg kop themakiezer */
div#right-column h3:first-child {
display: none !important;
}

/* bredere waanlinks */
.dkrp-wvdd {
width: 246px !important;
background-color: #a2cceb !important;
}
}

#29 Rene

Dank je wel! Much better…

#30 Henk de Vries

Mag de oude layout terug? Het ziet er nu erg “goedkoop” uit met die web1.0 knoppen overal

#31 nasglo

Het is meer dan belachelijk als een site alleen leesbaar is voor diegenen die als it-specialist voor zichzelf de nodige aanpassingen kunnen uitvoeren. De oude layout voldeed perfect, en die moet terug. Deze nieuwe layout ziet er inderdaad uit als een scherm vol advertenties die genegeerd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*