Meer doden aan Palestijnse kant door operatie “Protective Edge” dan door tot nu toe grootste operatie “Cast Lead”

Dossier:

De huidige Israëlische operatie in Gaze onder de naam “Protective Edge” heeft sinds de start op 8 juli al zeker 1399 doden aan Palestijnse kant opgeleverd. De vorige, tot nu toe grootste, operatie van Israël, “Cast Lead” eiste uiteindelijk 1398 slachtoffers.
Ook aan Israëlische kant zijn er meer doden (59) gevallen als bij de vorige operatie (5).

Open artikel

Reacties (24)

#1 Petra

Er is geen persvrijheid in Israël. Alles moet langs IDF. Net zoals het verboden was om te berichten dat de 3 kolonistenkinderen waarschijnlijk dood waren op dag 1 van de kidnap en dat de ontvoerders Hebreeuws spraken is het verboden om te publiceren wat Hamas zegt. 59 is een lage schatting. Vandaar dat Israël liever van “vermissing” spreekt. Om maar niet te hoeven toegeven dat het 4e leger van de wereld op z’n bek gaat zodra het Gaza betreedt. Laat mij verder maar een naar mens zijn, ik vind het hoog tijd om de Nakba een plek te geven naast de Shoah. En ik laat geen traan om kindermoordenaars.

#2 frankw

Nog een week en Gaza is qua dodental de stormramp van 1953 voorbij. Dat was destijds voor Nederland een hele grote catastrofe. En nu zijn er nog steeds mensen die het leed in Gaza durven te bagatelliseren.

Het niet verbreken van de betrekkingen met Israël door westerse regeringen vind ik zo een vorm van bagatelliseren van het geweld van Gaza.

#3 weerbarst

Een bijna evengroot aantal is door de western backed Kiev Junta vermoord. Die worden hier iedere dag nog verdedigd.

#4 JANC

@3: de plaat blijft hangen! Een democratisch gekozen parlement noem je een junta en den Russische oorlogsmisdadiger is voor jou een seperatistenleider. Vraag me af waarom een Rus keen Oekraiense seperatistengroep aanvoert. Je zou toch eerder keen Oekraiense leider verwachten.

#5 zuiver

Als de verhoudingen hetzelfde blijven zijn er nog veel meer Palestijnse doden te verwachten (300 op 1 bijna).

#6 Bismarck

Jullie vergeten wel even de andere kant van het verhaal: Israël is door deze operatie bijna helemaal door zijn granaten heen! Gelukkig kregen de zielenpieten van de VS nieuwe voorraad, anders had Israël deze zelfverdediging helemaal niet eens kunnen voortzetten.

#7 JANC

@6: Arm Israël!

#8 weerbarst

The Truth About Israel and Palestine
http://www.youtube.com/watch?v=iKzlh9kN4HI

Origins of Israel & New Mono World Order (Icke maar toch goed)
http://www.redicecreations.com/radio/2014/07/RIR-140725.php

#9 Krekel

@8, #weerbarst: Antisemiet, neonazi, allround gekkie en nu ook sektelid?

http://rationalwiki.org/wiki/Stefan_Molyneux

“Molyneux’s attitudes and beliefs have led to some […] claiming he runs a cult given his large circle of followers and their cult-like behavior.”

http://en.wikipedia.org/wiki/Stefan_Molyneux

“parents of an 18-year-old Freedomain Radio (‘FDR’) community member took complaints about these views to media outlets […] , claiming that Molyneux is the leader of a ’therapy cult'”, “A representative of the British Cult Information Centre said they were following FDR, and noted that one sign of cults was that they cut people off from their families.”

#10 Noortje

@9 allround gekkie geloof ik wel, maar dat cult gedoe is waarschijnlijk geneuzel. Lijkt alleen maar voort te komen uit een paar boze ouders.

#11 frankw

Kerry roept vanavond Hamas op de ontvoerde Israëlische soldaat vrij te geven. Hij vergeet erbij te zeggen dat er enkele honderden ontvoerde Palestijnen zitten weg te rotten in Israëlische gevangenissen. Zonder aanklacht.

#12 Krekel

@10 …

Fair enough. Vooralsnog alleen hearsay inderdaad. Ik ken Molyneux verder ook helemaal niet, alleen zijn reputatie als (naar het verluidt en verwijt dus) ‘sekteleider’ kende ik.

Ik ben nu echter wel #8s eerste link aan het beluisteren/-kijken, en het begint inmiddels (ik ben nu bij ca. 29m, maar vanaf 22m wordt het al eng) behoorlijk freaky te worden.

Hij stelt bijvoorbeeld nu dat ‘The King’s Torah’ (een extremistisch geschrift uit 2009, waarin extremistische rabbijnen o.a. het doden van niet-joodse baby’s rationaliseren aan de hand van quasi-religieuze principes “omdat ze toch maar sub-menselijk zijn”) voor als kenmerkend voor “de joden”. Letterlijk citaat Molyneux: “this view of non-jews by the jews is well known … ”

(nadruk van mij, the jews ipv van, zeg, some jews lijkt me relevant … )

(Ik kende dit geschrift (‘The King’s Torah’) overigens al uit Max Blumenthals Goliath, waardoor ik ook weet dat het bepaald niet representatief voor Joden of zelfs maar Israëliërs in het algemeen is (als je het boek wilt aanschaffen in Israël beland je, net als bij Mein Kampf hier het geval is, meteen op allerhande lijstjes van de beveiligingsdiensten) … )

Ik vind het hoe dan ook alvast geen frisse kerel, maar een definitief verslag volgt mogelijk nog …

#13 Noortje

@12 bekend antisemitisch sprookje dat al heel lang terug gaat. Moment dat ik zoiets lees gaan alle alarmbellen af en neem ik niks meer serieus :) http://www.vecip.com/?onderwerp=555 (neutraliteit bron niet gecheckt, eerste link die ik tegenkwam)

#14 Krekel

@12: (hij, Molyneux, maakt nu, @ minuut 30, tbf, wel een disclaimer dat hij beseft dat niet alle joden dit geloven, en zegt dat hij “some lovely Jewish people” in zijn leven heeft … en dat “they don’t believe any of this stuff.”)

#15 Noortje

@ 14 Ach, aan beide zijden heb je idioten. Oproep tot genocide via Times of Israel / blog, rap rap verwijderd.

http://mondoweiss.net/2014/08/yochanan-genocide-permissible.html

https://mobile.twitter.com/tomgara/status/495251444602523649/photo/1

#16 frankw

Noortje, uit dezelfde Times of Israël een artikel over rechtse joden die zingen dat de scholen in Gaza niet meer nodig zijn omdat de Gaza kinderen toch gedood zullen worden.

http://www.timesofisrael.com/watch-far-right-israelis-celebrate-gaza-kids-deaths/

Wat een totaalmalloten lopen daar rond.

#17 Petra

Over “genocide is permissable”

http://occupiedpalestine.wordpress.com/2014/08/01/gazaunderattack-timesofisrael-publishes-deletes-when-genocide-is-permissible/

Slap excuus: “I never intended to call to harm any people”

http://5tjt.com/apology-from-yochanan-gordon/

De krijgsgevangene die vóór het bestand van kracht was genomen is daar zal Israël flink van balen. De vorige heeft ze namelijk 1000 gevangen gekost na 5 jaar krijgsgevangenschap. (Waarvan de meeste weer vast zitten uit wraak voor de kidnap van de kolonistenkindertjes die niet door Hamas gepleegd is.) IDF schiet daarom liever hun eigen mensen dood dan dat ze Hamas er eentje laten arresteren. (Niet kidnappen, dit is volgens Israël immers een oorlog.)

http://www.richardsilverstein.com/2014/07/27/ronen-bergman-confirms-idf-soldier-deliberately-killed-by-his-own/

En over Stefan Molyneux…

http://www.fdrliberated.com/stefan-molyneux-and-defoo-defined/

#18 Inca

Ik heb die Molyneux gedeeltelijk geluisterd (na een minuut of 25 was ik het wel zat), maar hij verweeft heel kunstig en overtuigend een aantal goede argumenten en nuttige historie met een hele subtiele haat en algemenisatie richting groepen. (Overigens weet hij naast het jodendom ook nog even de communisten, de socialisten, de Duitsers en de Russen als het kwaad op aarde te schetsen. Zonder voorbehoud, gewoon omdat het in hun aard zit om het kwaad te zijn. Heel subtiel, en juist daarom ook heel destructief als je niet oplet.)

Mijn detector zegt: ver uit de buurt blijven.

#19 frankw

Goed, dag zoveel. De ontvoerde soldaat blijkt gesneuveld. Even als een humanitair wapenstilstand. En elke restje van geloofwaardigheid van Israël over hun werkelijke bedoelingen. Gisteren zijn er tientallen doden gevallen bij wilde beschietingen op huizen waarvan Israël vermoedde dat daar de daders van de ontvoering van de soldaat zouden zitten.

Ik vind inmiddels dat het niet verbreken van de betrekkingen met Israël ons medeplichtig maakt op deze massamoord. Maar nee, we zijn waarschijnlijk doorvoerhaven van wapens die tegen onschuldige burgers worden gebruikt.

Over twee dagen zitten we op het aantal slachtoffers van de Watersnoodramp 1953, kunnen we erna ons vizier richten op de genocide van Screbrenica. We kijken er naar en we steunen het. Dat “onze” westerse wereld zo kan afglijden, ik kan er met mn pet niet bij.

#21 Micowoco

Henry Siegman op Democracy Now:
https://www.youtube.com/watch?v=sY98tJUdiIc

#22 McLovin
#23 Olav

@22: Ik had haar ooit best hoog zitten. Toen ging ze naar de VVD.

#24 L.Brusselman

@22: Die door het journaille gehypete muts neemt toch niemand meer serieus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

| Registreren

*
*
*