1. 2

  Jarenlang hebben de Oekraïnse fascisten geroepen dat Oekraïne één ondeelbare natie is. De Russisch sprekenden in het oosten zien dat heel anders. Bij de laatste reguliere verkiezingen was het land diep verdeeld (en feitelijk al onbestuurbaar).
  Nu wil Kiev de Russisch sprekenden dwingen om bij Oekraïne te blijven onder een regering waar ze niet voor gekozen hebben.

  Hoe zit het eigenlijk met dat aanbod tot zelfbestuur dat Kiev in september deed, Jeroen?
  http://nos.nl/artikel/698876-oostoekraine-krijgt-zelfbestuur.html

 2. 3

  @HV: ik vind zelfbestuur een goed idee. Maar eerst moet Kiev gezag herstellen in eigen land. Alle seperatisten met wapens zonder wapenvergunning voor de rechter en bij veroordeling de cel in.

 3. 4

  Zoals ik al eerder vermelde zal het Kremlin niet stoppen met annexeren totdat ze een paar strategische plaatsen veroverd hebben. Het zogenaamde bestand was niets anders dan een poging van Putin verdeeldheid te zaaien in het westen en bepaalde economische sancties uit te stellen. En het oorlogsgeweld zal ook niet stoppen met de verovering van Oost Oekraïne, daarna is een ander zwak land aan de beurt om binnengevallen te worden door de Russen, net zo lang tot het westen de moed heeft samengevat om Putin echt te stoppen in zijn drang de USSR in ere te herstellen.

 4. 5

  @2: De grote Putin propagandist Hans Verbeek weer door de bocht.

  Jarenlang hebben de Oekraïnse fascisten geroepen dat Oekraïne één ondeelbare natie is.

  Die fascisten hebben bij de laatste verkiezingen de kiesdrempel niet eens gehaald. Bij jouw grote held Putin zitten ze wel in de Doema en zijn ze opgericht door de KGB.

  Volgens de Wit-Russische president Alexander Lukashenko werd de Right Sector gefinancierd door Viktor Janoekovytsjto (de trekpop van Putin) om van Yuliya Tymoshenko af te komen.

  http://www.themoscowtimes.com/opinion/article/the-wit-and-wisdom-of-alexander-lukashenko/509980.html

  Nu wil Kiev de Russisch sprekenden dwingen om bij Oekraïne te blijven onder een regering waar ze niet voor gekozen hebben.

  Zelfs in het oosten van de Oekraïne is 78% tegen de Russische agressie en voor de regering in Kiev maar daar heb jij geen enkele boodschap aan:

  http://www.iri.org/news-events-press-center/news/iri-ukraine-pre-election-poll-shows-strong-opposition-russian-aggressi

  Hoe zit het eigenlijk met dat aanbod tot zelfbestuur dat Kiev in september deed, Jeroen?

  Dat is onderdeel van het Minsk akkoord dat Rusland op elk vlak ondermijnt.

  Waar Putin’s lover boy Hans zogenaamd heel dramatisch tegen wapens is als dat Putin uitkomt heeft Hans diezelfde scrupules niet als Putin op grote schaal het meest geavanceerde Russische wapentuig samen met tanks en artillerie de Oekraïne in stuurt waar deze op grote schaal wordt gebruikt ook tegen burgers.

  Hans, heb jij als dank voor jouw bewezen diensten al de gewetenloze MH17 puzzel gehad?

 5. 6

  @2: “onder een regering waar ze niet voor gekozen hebben.”

  Die zat er natuurlijk wel aan te komen, maar wie is het schuld dat er in Donbas geen stemlokalen open gingen bij de Oekraïense verkiezingen? Je kunt niet eerst de verkiezingen saboteren en dan ook nog gaan huilen dat je niet vertegenwoordigd bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren