Ook Ronald Plasterk kandidaat fractievoorzitter PvdA

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (14)

#1 PB (ex-BP)

Dat is toch een vrindje van Rutger Castricum?

#2 Carlos

Ome Roon, ga alsjeblieft terug naar je laboratorium.

#2.1 Share - Reactie op #2

Tuurlijk, stuur politici maar het laboratorium in…

#2.2 Bismarck - Reactie op #2

Zo Carlos Castricum, gaan we aan de afzeik-journalistiek? Ronald zit inmiddels al zo lang in de politiek dat hij compleet achter en er uit ligt in de moleculaire genetica. Hij zou in feite weer op het niveau van een PhD-student moeten beginnen. Ik denk dat hij de wetenschap aanmerkelijk beter kan dienen in Den Haag (of zelfs Brussel) dan in een lab.

#2.3 Carlos - Reactie op #2.2

Menen jullie serieus dat Plasterk bestuurlijke kwaliteiten heeft? Als er een PvdA’er hard door de mand is gevallen dan is het wel Plasterk.

#2.4 Bismarck - Reactie op #2.3

Daar gaat het niet zo om. Ik zie Plasterk meer als een stukje contra-factfree politics. Laat er rustig maar eens wat meer beta-wetenschappers in het parlement terecht komen, dat kan het parlement met al die ex politicologie-, rechten- en economiestudenten wel gebruiken. Wat mij betreft bouwt elke fractie aan een wat bredere kennisbasis.

Als ik bijvoorbeeld de PvdA-fractie door kijk (en dan alleen even focus op eventueel gevolgd Hoger onderwijs), kom ik vrijwel alleen (alles meermaals) sociologie, rechten, economie/bedrijfskunde, geschiedenis en (belachelijk veel) taal- en letterkunde tegen, met als uitzondering Samson met technische natuurkunde. Dat lijkt me niet echt evenwichtig in expertise voor een fractie.

Het is leuk en aardig dat je even veel vrouwen als mannen hebt in je fractie, maar uiteindelijk gaat het erom dat je over het volle spectrum mensen in huis hebt die weten waar ze het over hebben en dan is zo’n Plasterk, in deze fractie, onmisbaar.

#2.5 Carlos - Reactie op #2.4

Dat er meer beta’s in het parlement moeten ben ik hardgrondig met je eens. Maar niet Plasterk, ik heb van zijn beta-achtergrond weinig gemerkt.

En oja die gender balance, dat is ook zo’n overschat ding. Wanneer begrijpen mensen nu eens dat je bij kleine groepen mensen (een fractie, een MKB bedrijf) waarvoor je een selectie uitvoert je al snel uit balans bent op punten die er bij de selectiecriteria voor de functie niet toe doen: sekse, huidskleur, hobby.

#2.6 Martijn - Reactie op #2.2

Ronald zit inmiddels al zo lang in de politiek dat hij compleet achter en er uit ligt in de moleculaire genetica.

Ach, hij zal de vakliteratuur wel redelijk hebben bijgehouden en zo snel gaan de ontwikkelingen ook niet. Binnen een jaar kan hij wel weer terug aan het front. Plasterk was een veel beter wetenschapper dan politicus, dus ik moet het met Carlos eens zijn.

Wanneer begrijpen mensen nu eens dat je bij kleine groepen mensen (een fractie, een MKB bedrijf) waarvoor je een selectie uitvoert je al snel uit balans bent op punten die er bij de selectiecriteria voor de functie niet toe doen

Mijn gevoel voor en kennis van de statistiek zegt dat als je zo rond de 10 fractieleden zit, de verdeling juist al behoorlijk een afspiegeling van in ieder geval de partijpopulatie zou moeten zijn. Bij 30 zou het nog raar kunnen afwijken voor zeldzame eigenschappen – zeg het aantal professoren moleculaire biologie – maar voor iets als de sekseverhouding is er iets mis als het niet klopt met die van de partij.

#2.7 Bismarck - Reactie op #2.6

Ach, hij zal de vakliteratuur wel redelijk hebben bijgehouden en zo snel gaan de ontwikkelingen ook niet. Binnen een jaar kan hij wel weer terug aan het front.

Als minister heb je niet echt de tijd om de literatuur bij te houden. Los van het feit dat wetenschapper (en zeker hoogleraar) zijn wel iets meer vergt. Ik vind het knap dat je die inschatting maakt, maar ik deel je positivisme niet, juist op een gebied waar de ontwikkelingen razendsnel gaan.

Bij 30 zou het nog raar kunnen afwijken voor zeldzame eigenschappen – zeg het aantal professoren moleculaire biologie – maar voor iets als de sekseverhouding is er iets mis als het niet klopt met die van de partij.

Behalve als de eigenschappen waar het echt om gaat (bepaalde expertises) niet gelijk verdeeld zijn over irrelevante eigenschappen (zoals geslacht). En laat dat nou net het geval zijn.

#2.8 JSK - Reactie op #2.7

Geslacht een irrelevante eigenschap? Bizar.

#4 DrBanner

ik hou mijn hart vast

#4.1 larie - Reactie op #4

The internet is not a truck but i can b 2 my opponents;)

#5 JSK

at 9
Ik begrijp best dat je een chauvinist bent die voor zijn eigen portemonnee graag links lult. Als mensen het oneens met jou zijn is het zelden het geval dat ze je niet zouden begrijpen ofzo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*