1. 4

  Ik ken hem van de campagnes die ik als actieve SP’er voerde […] dat hij nog liever dood gaat dan dat hij op ons zou stemmen.
  Zo zie je maar dat rechtsmensen het soms gewoon bij het rechtse eind hebben. Es Pee…. Maar ff serieus, een linkse hoeiboei is natuurlijk net zo sneu als een rechtse hoeiboei.

 2. 9

  niet gebeurd ,ongeloofwaardig…

  nog niet zolang geleden zag ik op de televe ,een vrouw aan iemand uit de politiek (burgemeester of wethouder) serieus vertellen dat ze had gehoord dat onze hollandse kaas ook halal is en dat het een schande was en wat hij eraan ging doen.

  niet zo heel erg ongeloofwaardig dus…

 3. 12

  @Jantje. Dat is ook zo. Een groot deel van de Hollandse kaas is Halal. Ga maar eens Googlen. Is proef geen verschil.

 4. 15

  [theegeleuter]
  Ik raad "Thé marocain" van Simon Lévelt aan: pure chinese gunpowder en muntblad. Zelf wat lapsang toevoegen en je hebt een godendrank. De "Moroccan mint" van de Hema vind ik weer teveel een kruidenbouillon.

  @bp 12, als de stremsel halal is, is de kaas van runder- schapen- en geitenmelk dat ook. Aangezien kaas helemaal niet naar stremsel mag en kan smaken gezien de minimaal benodigde hoevelheden, zul je de halalheid er inderdaad niet vanaf kunnen proeven.

  Kijktip: Keuringsdienst van waarde seizoen 2 aflevering 15: Halal.

 5. 16

  “Hij liep naar de thee, keek naar wat we verkochten en begon toen te schreeuwen. Hoe wij het in godsnaam in ons hoofd haalden om Marokkaanse thee te verkopen.”

  Zou hij het nu over dit Anglo-Dutch kopje thee gehad hebben:

  Unilever

  Dat zou pas echt ironisch zijn…

 6. 18

  Geinig, ik woon ook in zo’n buurt waar veel allochtonen wonen. Ik stond eergisteren rustig te wachten in de rij voor de kassa in mijn favo AH waar ik vriendelijk doch dringen in een brabbel taaltje gevraagd wordt of ze even voor mag dringen door een dame van rond de 30 met hoofddoek.

  Ik versta er weinig van, reageer in het NL met “sorry, ik weet niet wat je bedoeld, NL of EN graag”. Krijg als reactie “only speak Arabic” en ze gaat achter in de rij staan.

 7. 19

  @17 je bedoelt dat alle stijlfiguren van Peter Breedveld zelf in dat stuk zitten ?

  Dat kan toch ook toeval zijn, bij een bewonderaar. *kuch*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren