Ondermijningsbeleid Grapperhaus ‘heel reactief’

In een artikel op Binnenlands Bestuur betwijfelt Machteld Busz, directeur van stichting Mainline en bestuurder van het Poppi Drugs Museum Amsterdam, of de 110 miljoen euro die minister Grapperhaus inzet om de georganiseerde criminaliteit aan te pakken wel effectief besteed gaat worden.

Die investering is o.a. bedoeld voor de beveiliging van rechters en advocaten. Een ander deel wil de minister besteden om gemeenten te ondersteunen bij et tegengaan van normalisering van drugsgebruik n voor intensieve publiekscampagnes.

Machteld Busz legt uit waarom ze daar weinig heil in ziet én vraagt zich af waarom haar organisatie niet tot de gesprekspartners behoort die bij dit soort zaken dor de minister word gehoord.

Ze pleit voor “regulering van middelen” want “dan is meer staatscontrole mogelijk. (…) als je wilt ingrijpen in de economische verdienmodellen van criminelen, dan hoort reguleren een serieuze optie te zijn.”

Open artikel

Reacties (1)

#1 Henk van S tot S

Gewoon helemaal niets opsporen, dan stort de markt vanwege de massale aanvoer in elkaar en is het voor de drugsmaffia niet interessant meer.
En van de besparingen die dit oplevert kan er flink wat aandacht/geld aan preventie en afkicken besteed worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*