Oekraïne begint militaire operatie om Slavjansk te heroveren

Zo meldt nu.nl:

Het Oekraïense leger is vrijdagochtend begonnen met een operatie om de stad Slavjansk in handen te krijgen. Er zijn meerdere doden gevallen, aldus de regering. […]

Het Oekraïense ministerie van Defensie liet weten dat twee helikopters zijn neergeschoten en dat de piloten zijn gedood. De Oekraïense veiligheidsdienst meldt dat de Oekraïense strijdkrachten tegen ‘zeer goed getrainde buitenlandse militairen’ vechten.

Open waanlink

 1. 4

  @3:Als dat een criteria zou zijn dan is Syrie ook geen burgeroorlog (meer), want daar hebben de rebellen ook raketten e.d.

 2. 5

  @4: Houdt toch op man, dit zijn gewoon soldaten van Rusland in burger. Wat eigenlijk een oorlogsmisdaad is om te doen. Maar word wel weer goed geluld.

 3. 7

  38 (pro russian) people die after radicals set Trade Unions House on fire in Ukraine’s Odessa

  EU Commissioner Olli Rehn: Warns “Any ‘Sensible’ Person Should Oppose Further Russia Sanctions”

  Verder was er ook nog een EU voorstel in het nieuws om 1 gasprijs voor de hele EU af te spreken met rusland. (wij gaan dan waarschijnlijk nog meer geld naar het oostblok dragen)
  EU gedrocht moet zsm gestopt worden, denk aan je kapitaal.

 4. 8

  @7:

  Verder was er ook nog een EU voorstel in het nieuws om 1 gasprijs voor de hele EU af te spreken met rusland

  Volgens mij bepaalt de verkoper de prijs en niet de koper.

 5. 11

  @7:

  38 (pro russian) people die after radicals set Trade Unions House on fire in Ukraine’s Odessa

  Die Russische toeristen hadden eerst op een vreedzame Oekraïense demonstratie geschoten waarbij 10 doden en 70 gewonden zijn gevallen waarvan 28 kritiek:

  https://twitter.com/Ukroblogger/status/462273569141977088/photo/1

  Let op de rode banden bij een gedeelte van de politie en bij de Russische toeristen:

  https://twitter.com/EuromaidanPR/status/462344316501753857/photo/1

  https://twitter.com/EuromaidanPR/status/462247602969268225/photo/1

  https://twitter.com/StateOfUkraine/status/462252974803144704/photo/1

  https://twitter.com/terval100/status/462326634893160448/photo/1

  AK47 in aktie:

  https://www.youtube.com/watch?v=Wl1oqASAmK0

  Twee Oekraïense doden:

  https://twitter.com/howardamos/status/462280059290918913/photo/1

  Van de doden die door de brand zijn omgekomen kwamen er 19 Rusland en 9 uit Transnistrië. Er kwam er geen één uit Odessa. Ook hadden veel gearresteerden Russische paspoorten:

  https://twitter.com/KGefest/status/456461945042792448/photo/1

  Ook is het maar de vraag door wie de slachtoffers veroorzaakt zijn, volgens diverse bronnen en videobeelden is de brand waardoor de doden zijn gevallen van binnen uit gesticht en op de derde verdieping, Puttin heeft slachtoffers nodig voor zijn propaganda en het sturen van “vredestroepen”

  Triest van de slachtoffers en triest dat jouw maffia baas
  Puttin zo met mensenlevens speelt.

  EU Commissioner Olli Rehn: Warns “Any ‘Sensible’ Person Should Oppose Further Russia Sanctions”

  Kon je het nog verder uit zijn context halen?

  Any “sensible” European Union citizen should oppose further sanctions on Russia because of the economic cost for Europe, EU Commissioner Olli Rehn said.

  “It would harm everybody, the Europeans and the Russians,” Rehn, the European Commissioner for Economic Affairs, said in an interview in Vienna today. Yet “it can only be avoided if Russia is committed to avoiding aggravation and escalation of this crisis,” he said.

  Zit je bij dat soort berichten nou lekker aan jouw ziekelijke Duitse helm te trekken? Hoop je dat de bom valt?

 6. 13

  vannacht
  Over 10 people have died and around 40 have been injured after members of Right Sector opened fire on civilians in eastern Ukraine, the People’s Mayor of Slavyansk has said.

 7. 14

  “Die Russische toeristen hadden eerst op een vreedzame Oekraïense demonstratie geschoten waarbij 10 doden en 70 gewonden zijn gevallen waarvan 28 kritiek:”

  dat was ook nodig want er zaten kiev/westerse huurlingen snipers op de daken

 8. 15

  @ghb

  het is wat onduidelijk wie wie is, maar volgens google translate
  is de mei 2 Odessa, AK met rode armbanden Right sector pro kiev ingevlogen in Odessa vanuit Dnjeprpetrovsk om de Odessa seperatisten te verdrijven.

 9. 16

  @15: Zo ingewikkeld is het niet wat er gebeurd is.

  De pro-Russen proberen in de Oost-Oekraïense steden de pro-Oekraïeners (die volgens alle peilingen in de meerderheid zijn) te intimideren. Aangestuurd door Rusland, vaak aangevuld met demonstratietoeristen uit Rusland (of Transdnistrië), gaan ze dan met knuppels en ander wapentuig op pad om de ongewapende demonstranten in elkaar te rossen. De politie doet niets of vrij weinig.

  Zo ging het vorige week in Donetsk met succes. Helaas voor de pro-russen was de demonstratie in Odessa vrij groot met bovendien een groot aantal hooligans van de plaatselijke voetbalclub (en neem ik aan ook Maidan veteranen), die zijn gaan terugvechten.

  Als de staat Oekraïene niet kan verdedigen, dan moeten de burgers het maar doen.

  Het is natuurlijk dramatisch wat er in Odessa gebeurd is. Hopelijk gaat de politie vanaf nu z’n werk weer doen, hoe gevaarlijk voor de betrokkenen ook.

 10. 17

  De Volkskrant houdt vandaag weer een liveblog bij:

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/30323/Onrust-in-Oekraine/article/detail/3647916/2014/05/03/Live-Rusland-zegt-dat-Kiev-participeerde-in-Odessa-onlusten.dhtml

  Dit artikel kwam ik nog tegen:
  http://www.forbes.com/sites/paulroderickgregory/2014/05/02/did-ukraine-outfox-putin-with-its-offensive-in-slovyansk/

  It appears that Ukraine has decided to call Putin’s bluff. He must invade or lose his “cheap” covert war.

 11. 20

  Ik vermoed dat we binnenkort wel een reactie van Poetin gaan zien, het zal me niks verbazen dat men in Washington en Brussel nu peentjes begint te zweten door de actie van Kiev.

 12. 21

  @Bolke

  IMF / Washington moedigde kiev juist aan om actie te ondernemen in de lenings condities,
  kiev zelf is niet zo happig op bloedvergieten, maarja, contracten met het wetsers rijk zijn nu eenmaal niet gratis, die gaan over miljoenen lijken.

  Rusland verdedigt volstrekt voorspelbaar en geldig haar invloedssfeer.
  USA heeft deze aanval bewust gecreeerd om europa tegen rusland op te zetten, maar dat faalt zo te zien gelukkig.

 13. 22

  @Cerridwen
  het ging om dat specifieke youtube filmpje dat hij linkte met de man met de AK tussen de demonstranten.

  het grote plaatje is me volledig bekend en duidelijk, dank u

 14. 23

  @Bolke

  Er zijn wel wat verschillen tussen Syrie en Oekraine. In Syrie werden de rebellen in eerste instantie afgeslacht, ze hadden in het begin een paar zware wapens die ze uit Irak hadden gekocht/gekregen. Alleen door tegen zeer zware verliezen (tientallen of zelfs honderden doden peer aanval) militaire depots in te nemen en door het overlopen van militairen konden ze aan meer zware wapens komen totdat landen hen actief gingen steunen. Die landen, zoals Qatar, komen daar openlijk voor uit.

  In de Oekraine is er geen beschikbare bron voor zware wapens, behalve Russisch grondgebied (inclusief de Krim op dit moment, maar de grensovergangen met de Krim werden bewaakt door het Oekrainse leger). Er zijn maar twee mogelijke verklaringen: Rusland stuurt zware wapens naar de Oekrainse rebellen en/of tussen de rebellen vechten Russische militairen mee (misschien vormen Russische militairen zelfs de meerderheid van de vechtende rebellen). Hoe dan ook liegt Rusland en zijn zij verantwoordelijk voor het zware geweld.

 15. 24

  @23:

  In de Oekraïne is er geen beschikbare bron voor zware wapens, behalve Russisch grondgebied

  Onzin, er zijn ondertussen legio Oekraïense soldaten overgelopen (uit oost-Oekraïne) of hebben hun wapens over gedragen aan de opstandelingen.
  Of was je vorige week al weer vergeten waarbij het Oekraïense leger weer zonder pantser voertuigen huiswaarts keerde?
  Tevens zijn er legio militaire basissen in die regio waar ook soldaten van oost-Oekraïense afkomst zitten.
  En ook tijdens de Maidan opstand zijn er een zooi wapen opslag plaatsen geplunderd.

 16. 25

  P.S.

  Als er echte russiche soldaten zouden zitten zoals iedereen beweert zou het Oekraïense leger dan ondertussen niet veel meer slachtoffers hebben?

 17. 26

  @21: “Rusland verdedigt volstrekt voorspelbaar en geldig haar invloedssfeer.”

  Serieus? Rusland mag zijn invloedssfeer gaan verdedigen door andere landen binnen te vallen? Al die doden zijn allemaal prima, want “Rusland verdedigt geldig haar invloedssfeer”?

 18. 27

  @26:

  Serieus? Rusland mag zijn invloedssfeer gaan verdedigen door andere landen binnen te vallen?

  Ik vind van wel eigenlijk.
  De VS en de NAVO doen het zelfs om hun invloedsfeer uit te breiden[Kosovo,Lybie,Vietnam ,Grenada,Thahiti ,Afghanistan, Irak etc] ,daar hoor je niemand over.

 19. 28

  @Bismarck
  ja “al die doden” “zijn prima” want anders zou USA/UK/DE JOODSE BANKIERS ze ten voordele nemen, wie geeft bij, we zullen zien.

  Het is mij nu overigens nog niet geheel duidelijk of Putin niet ook door de bankiers gerund wordt, maar gezien zijn lage schuld per gdp is dit minder waarschijnlijk.

 20. 30

  @27: Daar hoor je niemand over? Goh Brusselman, want hullie doen het ook als argument, dat valt me toch vies van je tegen. Of mag ik begrijpen dat je de opsomming die je noemt allemaal ook prima vond? Stiekem hoop ik dat je al die gevallen, net als de Russische inval in Oekraïne helemaal niet prima vindt.

 21. 31

  @30: Ik denk ook niet dat L.Brusselman al die gevallen die hij noemt werkelijk ‘geldig’ vindt. Wel kan ik me voorstellen dat hij wat recalcitrant wordt van de hypocrisie van onze media & regering (en hun meelopers), die al die gevallen die hij noemde, of in elk geval een deel daarvan, immers wél min of meer ‘geldig’ vonden.

 22. 32

  @31: IDD,de hypocriete houding van regering ,media en Sargassoreageerders(igv Lybie) indertijd die zich uitputten in het vinden van excuses voor genoemde voorbeelden.
  Ik kan me anderzijds goed voorstellen dat andere volkeren op deze aarde zich wat bedreigd gaan voelen door de expansiedrift(neokolonialisme) van de Westerse geindustrialiseerde mogendheden.

  Ik vind overigens dat de beledigingen die ghb in de verschillende draadjes rondslingert onderhand de spuigaten uitlopen

 23. 33

  Laat het Oekraïense leger alle herkenbare badges, insignes en nummers wegnemen; noem ze Pro-Oekraine zelfverdedigingsgroepen. Gewoon, om het speelveld te effenen.

  Of gooi het over een andere boeg, die van de schaal der verontwaardiging. Dus dan zeg je dat Al-qaeda leiders her en der het doel waren. Dan zijn alle doden verder ook prima.

  Noemde iemand Syrië? Daar heeft Rusland toch goed bewezen dat je door diplomatie (als antwoord op het westerse neokolonialisme) de strijd nog lekker veel langer kunt rekken en dat niemand zich meer bekommert om de doden. Zelfs Rusland niet!

  Dit was even mijn boter op het hoofd postje voor het weekend.

 24. 35

  @16:
  De politie doet niets of vrij weinig.

  De reden daarvoor is dat als de politie d’r vol ingaat, dat voor russische troepen die bij de grens klaarstaan een hint is om ‘het onderdrukte volk te helpen’. Linksom of rechtsom, dit wordt ’t einde voor de ukraine.

 25. 37

  @35 Niet aleen dat. De politie in het oosten is door Kyiv ontwapend en kunnen weinig uitrichten tegen gewapende milities. Velen hebben ook geen zin om hun leven op het spel te zetten voor de schamele $250 per maand wat ze verdienen.

 26. 39

  gronk en su (35, 37) hebben beide gelijk.

  En als je dat dan weet, dan weet je ook hoe moeilijk het is om nu uit deze situatie te komen. Al helemaal omdat Kiev dit niet heeft veroorzaakt, maar ook omdat ze er bijna niks aan kunnen doen wat tegen ze gaat werken (bijvoorbeeld harder optreden, legereenheden sturen).

  Ik ben bang dat Oekraïne uiteindelijk opgedeeld zal worden. Zelfs als delen (in het oosten) verregaande autonomie krijgen, denk ik niet dat dit voldoende is om het bij een federaal Oekraïne te kunnen blijven horen.

  @Bolke: wat wil je nu zeggen met die link?

 27. 40

  Maarreh… wie laat nu eens zien hoe fascistisch en neonazistisch die regering in Kiev nu is in hun handelen? Ik zit er eigenlijk al die tijd al op te wachten. Ik verwachtte van meet af aan keihard ingrijpen van leger, politie en natuurlijk ultra-rechtse milities. En alles wat er feitelijk gebeurt is een leger dat eerst niks doet, dan zich de voertuigen laat afpakken en vervolgens zich ook nog eens uit de lucht laat schieten. Milities zijn nergens te ontdekken en de politie, ja dat hebben we nu wel gezien.

  Dus. Wie?

 28. 41

  @33: Akkoord. Poetin is een cynische crimineel, dat heeft hij met name in Tsjetsjenië al eerder bewezen. Niemand pleit dan er dan ook voor om onze abjecte onderdanigheid aan de VS te verruilen voor abjecte onderdanigheid aan Rusland.

  Niemand pleit ervoor om voortaan te doen alsof Rusland een buitenlandbeleid voert dat erop gericht is om mensen- en volkerenrechten te beschermen in plaats ze met regelmaat te schenden voor hun strategische of economische belangen, zoals we bij de VS doen; niemand pleit ervoor om steevast en ongeacht de werkelijkheid te doen alsof de vijanden van Rusland de grootste monsters ter wereld zijn, zoals we dat bij de VS wel doen; niemand stelt voor dat Den Haag en Hilversum een gezamenlijke erectie zouden moeten krijgen als Poetin een keer “truly gezellig” zou zeggen na een bezoek aan Nederland.

  Het zou alleen fijn zijn als we hier, als kritische mensen onder elkaar, afstand durven te nemen van die abjecte onderdanigheid van onze regering en media aan de VS, en proberen de ‘Four Legs Good, Two Legs Bad’-doctrine die erdoor gepropageerd wordt van ons af te schudden & proberen er niet in mee te gaan. Misschien zouden we dan onderkennen dat er een mogelijkheid bestaat dat het heersende beeld van Poetin als het absolute kwaad, de nieuwe Hitler etc., misschien wat ongenuanceerd is en mogelijk voor een deel is voortgekomen uit die eerder genoemde abjecte onderdanigheid van onze media & regering aan de VS. En wie weet, als we eenmaal zover zijn dat we kunnen erkennen dat de Rus mogelijk niet het Absolute Kwaad is, misschien dat we dan ook kunnen erkennen dat onze kant mogelijk niet het Absolute Goed is. Zijn we echt helemaal zonder zonden? Heeft onze kant echt helemaal geen rol gespeeld in de totstandkoming van deze crisis?

  Aan die afstand ontbreekt het jammer genoeg massaal.

 29. 43

  Je kan mooi zingen krekel maar mijn meetlat is niet de VS maar mensenrechten, vrijheid, zelfbeschikkingsrecht, internationale verdragen en alles wat verder in mijn ogen staat voor een rechtvaardige wereld.

  Ik zie het niet als fout dat het westen steun geeft aan democratie en zelfbeschikkingsrecht. Putin had ook in Kiev zijn steun kunnen betuigen aan in eerste instantie vreedzame protesten. In plaats daarvan stuurde hij scherpschutters en deed hij er tot op heden alles aan de boel verder te escaleren en ontregelen.

  De protesten waren in eerste instantie alleen gericht op het tekenen van een associatieverdrag met de EU, niet tegen Yanukovych. Door het geweld van de veiligheidsdiensten keerden de protesten zich tegen Yanukovych zelf.

  Niemand is zonder zonden maar dat is geen enkel excuus voor wat er nu gebeurd.

  http://www.thedailybeast.com/articles/2014/03/30/exclusive-photographs-expose-russian-trained-killers-in-kiev.html

  http://www.businessinsider.com/the-two-lies-putin-wants-the-world-to-believe-about-ukraine-2014-4

  http://www.businessinsider.com/ukraine-population-doesnt-want-russia-2014-5#

  http://www.interpretermag.com/in-kharkiv-the-division-between-residents-is-hardening/

 30. 44

  Even voor de duidelijkheid, de ‘echte’ Oekraïners in Oekraïne zijn een minderheid in eigen land, Oekraïne is namelijk door toedoen van de Tsaren en de Sovjet unie aanzienlijk uitgebreid met Russisch en pools grond gebied.

  Je hebt daar dus:
  1. Oekraïners
  2. Polen die geassimileerd zijn (enkel Oekraïens spreken)
  3. Russen die geassimileerd zijn (enkel Oekraïens spreken)
  4. Russen die 2 talig zijn
  5. Russen die enkel Russisch spreekt.

  Als het geweld te lang aanhoud en te heftig wordt dan zullen groepen 3,4 5 uiteindelijk wel gaan samenwerken tegen de rest en 3,4 & 5 zijn wel een meerderheid.

 31. 45

  @43:

  Ik zie het niet als fout dat het westen steun geeft aan democratie en zelfbeschikkingsrecht.

  Dat je iets niet ziet ben ik met je eens. In diverse Arabische & Afrikaanse landen, bijvoorbeeld, worden al decennialang brute dictators en kleptocratieën door het westen in het zadel gehouden om democratie & zelfbeschikking te voorkomen. In Indonesië is een genocidale maniak door de VS in het zadel geholpen en met de rest van het westen decennialang in het zadel gehouden om democratie & zelfbeschikking te voorkomen. In Midden-Amerika hebben door de VS getrainde en gefinancierde doodseskaders jarenlang vreselijk huisgehouden om democratie & zelfbeschikking te voorkomen. In Chili moest een marteldictator gesteund worden om een einde te maken aan democratie & zelfbeschikking. In Vietnam, Laos en Cambodja is zelfs een cynische uitroeiingscampagne tegen de boerenbevolkingen ingezet om democratie & zelfbeschikking te voorkomen. De Palestijnen hoef je ook al niet te vertellen “dat het westen steun geeft aan democratie en zelfbeschikkingsrecht”.

  “[D]at het westen steun geeft aan democratie en zelfbeschikkingsrecht” is geen realiteit, maar de kleur van je hersenspoeling. Het is hetzelfde als RT napraten en zeggen dat Poetin “steun geeft aan democratie en zelfbeschikkingsrecht” vanwege de Krim en Oost-Oekraïne. Niets dan propaganda, dat moet je niet geloven. Er is in de hele wereldgeschiedenis nog nooit een land geweest dat een beleid voerde gericht op iets anders dan zijn eigen belangen. Het westen, net als Poetin, geeft dus alleen om democratie & zelfbeschikking wanneer het zo uitkomt.

  Jouw “meetlat” moge bestaan uit “mensenrechten, vrijheid, zelfbeschikkingsrecht, internationale verdragen” &c., maar dan meet je in elk geval wel met dubbele maten.

 32. 46

  @45: Nu begin je toch flink vals te zingen krekel.

  Het ging in deze om de Oekraïne, wat daar gebeurd en niet om het geschiedenisboek waaruit jij selectief citeert. Ook daarin, maar dan wel het volledige geschiedenisboek, blijft mijn meetlat hetzelfde. Jij verzint dubbele maten van mij over iets dat niet eens is besproken.

  Wat de wereld in het verleden fout heeft gedaan is geen enkel excuus voor wat nu in de Oekraïne gebeurd en voor de misdaden van morgen.

 33. 47

  @46: Jij zei: “het westen [geeft steun] aan democratie en zelfbeschikkingsrecht.” Alsof het een algemene stelregel betrof dus. Daar reageerde ik op. Als je dat niet bedoelde had je moeten zeggen: ik vind het niet fout dat het westen in dit geval steun geeft aan democratie & zelfbeschikking. Overigens mis je het punt, ik gebruikte het “verleden” (lang niet alles wat ik noemde ligt in het verleden) niet om Poetin te excuseren, maar om die algemene stelregel die jij (dacht ik) naar voren bracht te ontkrachten.

  Maar goed, je bedoelt dus dat je het goed vindt dat het westen in dit geval steun geeft aan democratie & zelfbeschikking. Daar zijn twee dingen op aan te merken:

  Ten eerste, dan nog is het verstandig om te beseffen dat het westen die ‘steun’ geeft om hun eigen belangen te behartigen. Democratie & zelfbeschikking op & van de Krim, bijvoorbeeld, werd juist niet gesteund door het westen. Eerder in Tsjetsjenië trouwens ook niet, toen Poetin in het begaan van veel ergere misdaden nog werd aangemoedigd door het westen.
  Tweedstens, die ‘steun’ is helemaal geen steun. Toen het de VS gelukt was om Georgië los te weken van Moskou (overigens om grotendeels private oliebelangen) hebben we namelijk gezien wat de reactie van Rusland was. Op basis van die reactie was het mogelijk te voorspellen wat er in Oekraïne zou gebeuren zodra het er definitief naar uit zou zien dat Oekraïne op termijn zou worden ingelijfd door de EU en de NAVO. Daarmee is de invasie van een soeverein land overigens inderdaad en uiteraard niet goedgepraat, maar het punt is dat men wist dat het tot deze invasie zou komen als de koers van een Oekraïne onder westerse invloed gevolgd zou worden. Als je weet dat A leidt tot B, en je vaart een koers naar A, dan stuur je ook aan op B. Dat is geen mening, maar een feit. Hoezeer heeft het westen de democratie & zelfbeschikking in Oekraïne dus gesteund door aan te sturen op een Russische invasie? Niet heel erg.

  Als we Oekraïne echt hadden willen steunen in hun emancipatie ten opzichte van Moskou hadden we een realistisch beleid moeten voeren, gebaseerd op echte onafhankelijkheid. Als de VS en de EU met Oekraïne hadden aangestuurd op een neutraal Oekraïne, dus op een Oekraïne dat noch de speelbal van Moskou is, noch de speelbal van Washington, dan had Rusland dat vermoedelijk kunnen accepteren zonder het nodig te vinden de straatvechter uit te hangen. Voor dat beleid is echter niet gekozen. Zoals we nu helaas (voor de Oekraïners, en feitelijk ook Rusland, maar niet voor het westen, dat hier immers garen bij spint) ervaren.

 34. 48

  En Krekel, hoe zou dat beleid er uit hebben gezien en hoe is dat anders dan het wel gevolgde beleid.

  Ik stel die vraag omdat het mij in elk geval niet duidelijk is zonder heel ver op alufolieilluminatijoden-territorium te geraken. Concreet dus.

  Ik ga verder niet in op een aantal zaken die je eerder schreef, die ik veel te ongenuanceerd vind, want dat zou teveel worden. Ik denk dat je doorschiet in het willen maken van je punt dat we de donkere zijde van de VS/het westen niet willen of kunnen zien. Behalve dat het vaak niet waar is, omdat Putin bekritiseren niet meteen inhoudt dat men de “brengers van democratie” liefheeft, mis je de objectiviteit om de acties van Rusland in Oekraine los te zien van een soort groter geheel.

  Ik wil niet claimen dat ik het bij het rechte eind heb, maar om alles maar te zien in het licht van grote internationale machtsspelen, die ook nog eens gespeeld worden in een tijdsspanne van eeuwen, gaat me gewoon te ver. Politiek wordt bedreven door mannetjes. Mannetjes gedreven door geld (en status en rommel, maar dat is eender). Die zie ik simpelweg niet in staat om de kelder in te duiken met een stel wijze, grijze mannen die de vaandels en geschriften bewaren om dan met Putin/Obama even de koers van internationale politiek voor het land voor de komende decennia te bespreken cq op te leggen.

  Ik zie wel doodnormale kamers met daarin de Gazprom, Koch en Boeing CEO’s die het bed willen delen met de leiders. Zo zie ik de politiek van het heden en ik denk dat ik dichter bij de waarheid zit dan jij, krekel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren