1. 6

  @5: Eerder eerder. Drastische bezuinigingen zijn nu niet de beste manier om de economie weer op gang te krijgen. Of zoals Forbes over de deal schrijft: “Many economists have expressed concerns that the spending cuts could threaten an already feeble economic recovery. The first half of 2011 marked the worst six-month economic performance since the Great Recession officially ended in June 2009.” (http://www.forbes.com/feeds/ap/2011/07/31/general-us-debt-showdown_8594142.html)

 2. 7

  En Krugman: For the deal itself, given the available information, is a disaster, and not just for President Obama and his party. It will damage an already depressed economy; it will probably make America’s long-run deficit problem worse, not better; and most important, by demonstrating that raw extortion works and carries no political cost, it will take America a long way down the road to banana-republic status. (http://www.nytimes.com/2011/08/01/opinion/the-president-surrenders-on-debt-ceiling.html?_r=1)

 3. 8

  Bij de republikeinen zullen de kurken wel ploppen: Geen belastingverhoging voor de rijken, de economie nog meer in de prak gedraaid en Obama kan als schuldige worden aangewezen.

 4. 9

  Ok, dus we verhogen het schuldplafond nu met $900 miljard en gaan over de komende 10 jaar $917 miljard bezuinigen, vervolgens komt er een commissie die gaat kijken waar ze nog $1500 miljard kunnen bezuinigen en als dat op papier klopt krijggen ze rond kerst nog eens een schuldplafond verhoging van $1500 miljard.

  Dus in twee stappen $2400 miljard verhoging voor een bezuiniging van $2417 miljard in de komende 10 jaar.

  Er zijn nog meer regelingen voor als dit allemaal niet werkt maar het komt er dus op neer dat Obama met een gerust hart kan werken aan zijn herverkiezing zonder volgend jaar opnieuw tegen het plafond te stoten en dat er nu niet zo heel veel bezuinigd hoeft te worden omdat ze die uit kunnen smeren (kick the can) over de komende 10 jaar.

  Beurzen omhoog, commodities omlaag, tot de kater toeslaat en ze erachter komen dat er geen oplossing is en de schulden gewoon op blijven lopen.

  *ober tijd voor een biertje, de wereld lacht ons toe en alle problemen zijn verdwenen

 5. 10

  #8
  Er is niks in dit akkoord dat Obama ervan weerhoudt om in 2012 een campagne te voeren waarin hij pleit voor belastingverhogingen.

 6. 11

  @10: Dat is leuk en aardig, maar campagne voeren voor is nog niet hetzelfde als uitvoeren. Als ik me niet vergis pleitte hij in zijn vorige campagne ook voor belastingverhogingen, maar tot dusver is er nog niets van gekomen. Zonder belastingverhogingen zie ik de VS niet serieus iets aan schuldenvermindering doen (afgezien van op defensie is er eigenlijk al veel te weinig budget om op te bezuinigen, zonder al teveel Amerikanen onder de armoedegrens te jagen).

 7. 13

  #11
  Zoals het er nu voor staat komen er per 2013 gewoon belastingverhogingen aan. Obama kon dat dit jaar al doen, maar hij heeft er voor gekozen om de werkloosheidsuitkeringen te verlengen.

 8. 17

  Goh, wat zij Obama ook alweer in 2006 toen ze voor het verhogen van het schuldenplafond stemde?

  “Mr. OBAMA. Mr. President, I rise today to talk about America’s debt
  problem.
  The fact that we are here today to debate raising America’s debt
  limit is a sign of leadership failure. It is a sign that the U.S.
  Government can’t pay its own bills. It is a sign that we now depend on
  ongoing financial assistance from foreign countries to finance our
  Government’s reckless fiscal policies.

  “Leadership means that “the buck stops here.”

  *via

  *goede speech btw

 9. 19

  Dus jij denkt meteen aan het hele erge qwerty? Kan. Mag. Hoe zullen we het beestje gaan noemen dan? Ja, want we moeten toch voorbereid zijn, Zwarte MaDiWoDoVrZaZo is tenslotte een beetje afgezaagd nietwaar. I.v.m. 1929 eerst ff gezellig voor-de-vuist-weg vinken: onduurzame krediet-gedreven bubbel *vink* gevolgd door kunstmatige ingrepen FED (QE’s) *vink* wankele woningbouwmarkt *vink* grootste deel inkomen in handen van 1% superrijken *vink*, industrie top bereikt *vink* cons./prod. vertrouwen laag *vink* dalende afzet/ 10% werkeloosheid *vink* Laisser faire (The current West’s political system cannot take the difficult decisions needed to recover from a crisis and prosper in the years ahead. The moderate centre (conservative Democrats and liberal Republicans) has collapsed, in part because partisan redistricting has handed over power to the extremes.) *vink*

  Uitstel van inquisitie.

 10. 20

  Hebben we in de evt. aftermath alleen nog een zondebok** nodig. Jaha dat moet, al was het alleen maar om het cirkeltje in de jaren na Zwarte Dinsdag 1929 helemaal rond te maken. De “Power to the extremes” is voor Henk & Ingrid de enige redding, ze denken écht dat ze er anders nooit meer bovenop komen. Die kunnen er op den duur heel iebelig van gaan worden hoor als er geen schuldigen worden aangewezen en aan de schandpaal genageld, iémand moet er voor opdraaien. “Minaretje schijt in me petje zie ik zo bleek ik maar werreke werreke en 2 deuren verderop mompelt onder een autokrik geitenneukert iets van ikke nie begrijpe ikke alleen maar leipe vermicelli- letters kenne lezen, staat snorretje kopvoddentax ondertussen op het balkon een schaap te demonteren en tasjesroven hun 2 bontkraagjes een straat verder hun eigen kostje bij elkaar…Hallo,HALLO…wordt es wakker”…afijn, u kent die zomeravondvertellingen verder wel.

  Great Manic Depression 2.0

  ** Roosevelt b.v. (dacht ik, kan ook Hoover geweest zijn) pleurde pardoes 500.000 Mexicanen het land uit en in Duitsland eeh…nou ja, zand erover dat was tóen..

 11. 21

  Zoals gewoonlijk komt (wat in de VS doorgaat voor) het linker deel van het politieke spectrum aan de onderhandelingstafel met de eigen vaseline bij zich en de broek al op de knietjes. Ik sluit me geheel aan bij Bismarck. Wat een slappe kansloze rukkers.

 12. 25

  Zoiets als je laten gijzelen door populisten inderdaad Yevgeny. Dat is ook mede de reden waarom het “project EUropa” nooit heeft willen aanslaan hè: ook gegijzeld door die angst en hokjesgeest. Eigen Belang Eerst i.p.v. zakelijk aanpak op lange toekomstgerichte termijn gericht. Willen/ zijn de Nederlanders verwende en kortzichtig jengelende krengetjes niet zien/ niet in staat. Direct vertaald in de inspirerende wijze waarop b.v. de afvaardiging der PVV in het EU parlement de belangen van de PVV- stemmers behartigt en niet van ons Europeanen. Goed, het politiek economische systeem was al verrot/ outdated…tis alleen een kwestie van geleidelijk zachtjes naar de klote gaan of met een teringklap.

 13. 26

  Nou niet zo somber doen Kowalik met dat lekkere weer. Kijk nou eens in de geschiedenis: er ontstaat altijd weer reactie/ een tegencultuur hoor hoevie helemaal niet bang voor te zijn. Mensen zijn op bepaalde politiek maatschappelijk/ culturele stromingen op een gegeven x- moment gewoon uitgekeken. Dat begint in de kunst/ literatuur (als Rutte er tenminste verder met zijn poten afblijft) wordt vervolgens opgepikt door de studenten/ jeugd en hup zo zit je zomaar weer naar een schorre kraai (Dylan) of met 500.000 man naar leipe hippiemuziek te luisteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren