Nóg meer corrupte VVD’ers

Houdt het dan nooit op? (SPOILER: nee.)

Het Openbaar Ministerie in Oost-Nederland verdenkt een voormalige burgemeester en een oud-wethouder van de VVD van corruptie. Het gaat om Piet Ploeg, oud-wethouder in Stichtse Vecht, en Rob Bats, oud-burgemeester in Haren. Ze worden ervan verdacht te hebben geprobeerd de burgemeestersbenoeming in de gemeente Stichtse Vecht in het voordeel van VVD’er Bats te beïnvloeden.

h/t Olav

Open waanlink

 1. 3

  Tijdje geleden was er een Postbus51 o.i.d. spotje over huiselijk geweld, waarin met een treurige vrouwenstem werd gezongen ‘het houdt niet op’, met daarin een vertwijfeld voor zich uit kijkende vrouw.

  Bij dit nieuws zie ik Rutte in dat spotje zitten, teneergeslagen met zijn handen voor zijn ogen, terwijl diezelfde vrouwenstem ook zingt ‘het houdt niet op’.

  Goud. En heerlijk ook dat die hele beerput zo vlak voor de verkiezingen open gaat. Je zou haast opzet gaan vermoeden… :)
  Of gaan ze nu bij de VVD voor de stem-uit-medelijden?

 2. 5

  Als ik het artikel goed gelezen heb, is deze verdenking slechts bijvangst van een andere zaak…en ik heb eigenlijk niet de illusie dat dit soort doorspelen van informatie alleen voorkomt in deze ene partij, in een gemeente.

 3. 16

  @14: #1 gaf een onvolledig CV van Bats, ik dacht vul even aan. Al kun je ook zeggen dat het achteraf misschien wat verdacht is dat hij onnodig opstapte in Haren, gezien zijn overige track record.

 4. 19

  @17: en anders zijn er straks altijd nog EK zetels te vergeven. En Verheijen staat trouwens ook gewoon op de lijst voor de PS (wel als lijstduwer, maar wie weet komt ie op voorkeursstemmen toch op het pluche).

 5. 20

  Ik word gewoon zo misselijk van het hele politieke bestel van tegenwoordig. Smerige trekpoppen die zelf niet meer eens weten wat nou waarheid is, laat staan ethisch verantwoord. Ieder interview is niets meer dan een reclamepraatje, iedere val een stukje toneel. Een stel kannibalistische wolven die zich cirkelen om een gevallen partijgenoot.

  Het is niet alleen de VVD die hier fout is. Het neoliberalisme heeft gewoon een geheel fundament aan fatsoen laten wegrotten. Liefde voor de samenleving is er niet meer. Visie heeft plaatsgemaakt voor keiharde pegels en egotripperij.

 6. 24

  Spuit 11 Schippers heeft ook te melden.

  Niet de liegende Teeven die is schuldig aan het belazeren van de boel.
  Nee de geen die het meldt is de dader ;-)

  Niet het gestuntel van Opstelten is verkeerd, maar de geen die aantonen deugen niet.

  Zo meteen gaat ze nog beweren, dat de frauderende politici van de VVD expres lid zijn geworden om de VVD in diskrediet te brengen ;-)

 7. 25

  http://www.nrc.nl/heijne/2015/03/15/waakhond/

  Bas Heijne is weer boeiend.

  Luister even terug: D66-leider Pechtold meldde tijdens het debat dat de man van vijf miljoen, Cees H., die avond in Nieuwsuur zou verklaren dat van hem de details van de Teeven-deal openbaar gemaakt mochten worden – dus waarom nu niet gewoon openheid van zaken?

  Rutte deed verbaasd. Volgens hem ging het om „een berichtje in de media”. En: „Op basis van zo’n berichtje gaan wij niet dingen openbaar maken.”

  Pechtold: „Door een berichtje in de media bent u afgelopen week twee bewindslieden kwijtgeraakt.”

  Oeps.

  Zijn conclusie is ook interessant.

  Zo kent de politiek de journalistiek niet. De reflex op links is nog steeds om alle kritische bevraging af te doen als populisme, en op rechts als vluchtige hype. Lukt dat niet, dan is er die nieuwe bestuurlijke dooddoener: men zegt „zich niet in de kritiek te herkennen”. Hoor je dat, dan weet je zeker dat het mis is.

  Het is afgelopen met de gezelligheid.

  Zou het echt waar zijn? Zou er werkelijk een flintertje van een iets kritischere blik aan het ontstaan zijn bij de media?

 8. 27

  @26, ja, dat vrees ik ook. En ik weet trouwens ook niet wat ik mensen die willen stemmen op het ‘idee’ van wat de VVD zou kunnen voorstaan als alternatief kan bieden. (De mensen die dus richting werkelijk liberalisme neigen.)

  Maar dan nog ben ik niet pessimistisch: verzet maakt uit. Als de VVD door zo hard mensen kwijt te raken genegen is om iets minder hoog van de toren te blazen, en zelfs als de samenwerkende pvda’ers daardoor iets meer zelfvertrouwen krijgen om hier en daar eens wat steviger te onderhandelen… dan is dat al winst.
  En dat Teeven en Opstelten zijn opgehoepeld betekent in elk geval dat slechte ideeen iets minder snel ten uitvoering gebracht kunnen worden en ook dat is winst. Niet veel, maar laten we alles aangrijpen dat er is.

  Zelf hoop ik trouwens dat de kritischere media nu ook Schippers zelf nog een paar keer kritisch beschouwt.

 9. 28

  Ik vond Schippers erg triest / grappig in Buitenhof – ik ben er nog niet over uit, moest erg om haar lachen maar mensen die zo in de war zijn mag je niet uitlachen –
  Wat voor belang zou de onderwereld er bij hebben vraagt Witteman waarna zij maar blijft herhalen dat het uitgezocht moet worden.
  Wat een eigendunk. De VVD is zo belangrijk dat er complotten tegen gesmeed worden en dat moet uitgezocht worden (door wie trouwens? en op wiens kosten?)

 10. 29

  Machthebbers die zò paranoïde zijn of worden zijn meestal niet de beste, en hebben de neiging om hun (veronderstelde) dwarsliggers op de meest verschrikkelijke manier achterna te zitten (kampen, marteling, executies).

  Ik vind het bijzonder verontrustend dat het in Nederland inmiddels zo ver is dat we een machthebber, al is het er maar één, op dit hoge niveau hebben zitten. Als ik Mark Rutte was zou ik mevrouw S. maar eens even bij de arbo-arts langs laten gaan.

 11. 30

  Ik vind de dubbele standaard weer heel erg grappig. Als het telefoongesprek tussen Teeven en Van Rey nou net het enige gesprek is wat niet is opgenomen omdat er “toevallig” net toen een storing was die op geen enkele manier logisch te verklaren is, dan is dat natuurlijk een typisch geval van toeval. Maar als zulk soort incidenten nu in de publiciteit komen is dat natuurlijk geen toeval.

 12. 31

  @28

  De onderwereld wil maar wat graag een wat softere staatssecretaris en minister van Justitie. Ook zijn sommige (ex)criminelen niet zo blij dat er nu extra benadrukt wordt dat ze miljoenen hebben gekregen om een collega crimineel te verlinken. Die collega’s konden namelijk wel eens verhaal gaan houden en die doen dat doorgaans niet zo zachtzinnig. De VVD is de grootste partij van Nederland en daardoor kop van Jut voor de hele oppositie, kandidaten zat dus.

  Dat een bonnetje wat heel lang zoek is geweest plotseling gevonden wordt en naar buiten komt, wijst dat er iets niet helemaal pluis is op Justitie. Hoe konden ze dat ooit kwijtraken wat zegt het dat Justitie bewijs uit in hun eigen organisatie niet eens kan vinden? Hopelijk gaat het nadere onderzoek naar de deal van Teeven het precieze antwoord geven. De 2e kamer heeft die opdracht al gegeven, dus wie dat doet en betaald is al bekend.

  Overigens mag de oppositie natuurlijk proberen een andere partij net voor de verkiezingen onderuit te halen, als ze het maar legaal doen en het liefst ook wat minder schijnheilig. Voorlopig lijkt het averechts geholpen te hebben, wie een kuil graaft…..

 13. 32

  @24: Ik sprak deze week een tweede Kamerlid van de PvdA die mij vertelde dat dit de wraak is van de CDA, maar dit niet kan/mag zeggen…. Dit laat onverlet dat het me tegenvalt dat ook deze partij denkt dat belastinggeld maar kan worden uitgegeven naar eigen goeddunken. Zou dan alleen de SP nog integere politici hebben, of in ieder geval politici die niet voor het eigen belang en ego in de politiek zitten.

 14. 35

  @31,

  De onderwereld wil maar wat graag een wat softere staatssecretaris en minister van Justitie.

  https://sargasso.nl/landelijk-platform-vuurwapen-in-stilte-opgeheven/

  Ik voel de georganiseerde criminaliteit sidderen van angst. Minder controle op wapenhandel, waar moet dat heen!

  Daarnaast nog een flinke boost in de drugsinkomsten, EN de mogelijkheid om als het te gevaarlijk wordt een dealtje te sluiten waarbij je je concurrenten dwars zit en tegelijk je inkomsten wit kunt wassen.. ik zou zo gauw even niet kunnen verzinnen hoe Opstelten x Teeven ze meer had kunnen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren