Nistelrooij haalt uit naar v. Basten

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Nistelrooij haalt uit naar v. Basten

Nu wordt ie zeker weten niet meer geselecteerd…

0

Reacties (14)

#1 Arnoud

Het tij keert voor van Basten lijkt het. Ik begrijp niet waarom Huntelaar nu wel beter is dan van Nistelrooij, maar vier maanden geleden niet…

#2 Mark

Precies.

Ik heb altijd gedacht dat de strategie van v. B. is om een groep bijelkaar te krijgen die
jong is, getalenteerd is, en voor elkaar door het vuur wil gaan. Van N. lijkt dus niet in dat plaatje te passen en wordt er uit gekiept. Maar als ik aanvoerder v/d Sar hoor is dat niet terecht.

#3 troebel

Van Basten zweert bij voetballers met Ajax-achtergrond en heeft een hekel aan Bralimbianen die goed kunnen voetballen.

#4 Aper

Van Nisterlrooij had dit veel eerder moeten doen.

#5 Mark

Wat is een Bralimbiaan?

#6 Joost

Een inwoner van Bralimbabwe!

#7 troebel

Iemand uit Limburg of Brabant.

#8 Mark

Nou is v. Nistelrooij ook geen gemakkelijke denk ik, maar dat het iets met provincie-afkomst te maken heeft lijkt me sterk. Net als sommige insinuaties dat ie naar huidskleur kijkt.

van Basten’s souffleur Johan Cruijff zei gister nog bij de CL dat zowel v. Bommel als v. Nistelrooij volgens hem niet goed genoeg zijn voor het hoogste niveau, te weinig overzicht en handelingssnelheid.

Dan gokt hij dus dat die ajax-jonkies die die snelheid dan wel zouden hebben zich ook doorontwikkelen, want er zijn natuurlijk dingen als karakter, doorzettingsvermogen, juiste tijd-juiste plaats die ook heel belangrijk zijn.

#9 troebel

Cruijff is van z’n voetstuk gevallen toen hij zakte voor de meesterproef voor de echte beste voetballers ter wereld: wereldkampioen worden met je land (in 74 of 78).
Hij heeft echter een tuimelaarsreputatie die vóór zijn gloriedagen slechts God in Nederland had, verstandige mensen geloven geen van beiden. Cruijff ging vóór zijn godverklaring net zo met Bralimbianen (van Beveren!!) om als zijn pupil nu.

#10 Mark

Dat hij nooit wereldkampioen geweest is geen goed argument om zijn visie onderuit te halen. En ook geen bewijs dat hij tegen Bralimbianen is. Graag hoor ik meer over hoe hij dan met Bralimbianen omging. En waarom hij in hemelsnaam zou discrimineren op afkomst.

#11 Joost

@TT: Waarom zo’n nadruk op bralimbianen? Dat is hoogsten een grappig bedoelde opmerking…

#12 Mark

Zo kwam het niet op mij over…

#13 Joost

Of heb jij ook Zuid-Nederlands bloed? :-)

#14 troebel

De spraakmakende, Amsterdam/Ajax elite uit de hoogtijdagen van het Nederlandse voetbal (72-78) had weinig op met talent van beneden de grote rivieren. Een voorbeeld hiervan in Hollandsport. Hieruit: “Nu is Jan van Beveren postzegelhandelaar in Dallas. Hij komt nooit meer terug. Het droeve lot van de man die durfde opstaan tegen Johan Cruijff.”
Zodra JC praat stopt zijn publiek met denken en gaat over tot bewonderen; zijn uitspraken heten bij zijn fans een ‘visie’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*