Niet genoeg God bij koning

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Inderdaad:

Koning Willem-Alexander geeft publiekelijk te weinig blijk van zijn christelijke geloof en achtergrond. Dat vindt de Protestantse Kerk in Nederland (PKN).

Voorzitter Karin van den Broeke noemt het […] ‘opvallend’ dat God in zijn toespraken ‘niet sterk’ naar voren is gekomen. […]

Vanuit streng reformatorische hoek klonk al langer kritiek. Zo schreef het Reformatorisch Dagblad na de kersttoespraak van vorig jaar dat de koning “niet had gewezen op Christus als de geboren Zaligmaker”. Ook was er kritiek op de vele zondagse activiteiten van het koninklijk paar.

Open artikel

Reacties (7)

#1 Dehnus

Tja, dan maar eventjes goed hard vloeken bij de volgende rede. Kijken of ze het dan beter vinden of dat het “teveel” God is dan.

#2 Inkwith Barubador

Lijkt me een koning van deze tijd. Hulde.

#3 Bismarck

Waarom is de mening van de PKN in deze belangrijk? Volgens mij is het alleen de regering die bepaalt wat de Koning zegt bij zijn officiële toespraken.

#4 Prediker

Lijkt me weer een typisch voorbeeld van een journalist die z’n stukje moet verkopen en een krant die op haar beurt weer krantjes moet verkopen en daarom de kop te dik aanzet.

De journalist heeft een interview met de voorzitter van de PKN. Die is blij dat ze haar verhaal eens een keer mag doen, want zo vaak wordt ze niet gevraagd voor een stuk in de krant.

Dat interview snijdt van alles en nog wat aan, waaronder de band tussen het koningshuis en de Protestantse Kerk, die van oudsher sterk is. Merkt die journalist iets op in de trant van: “Goh, ik merk dat Willem Alexander veel minder dan zijn moeder naar God verwijst in zijn toespraken, ook in zijn kersttoespraak.”

Nou, en dan bevestigt die PKN-voorzitter (zelf predikant) dat dat inderdaad opvallend is. BAM! En daar heb je je quoot.

Kop er boven: ‘Voorzitter PKN: koning maakt God tot nu toe te weinig zichtbaar’, en je veroorzaakt meteen reuring. En reuring is goed, want met reuring laat je zien dat je van belang bent.

Maar heeft het ook wat om het lijf? Nee.

#5 Mol

@4: Ik wou dat ik mijn mening zo kon verwoorden als jij!

#6 gbh

Gaat toch voorruit met de kerk, vroeger maakten ze zich nog druk over niet genoeg Willem in Maxima.

#7 Bismarck

@6: Vroeger hadden die twee niet mogen trouwen (want zij is katholiek).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*