1. 4

  ‘Kletste uit zijn nek over nucleaire dreiging Iran’ zou een betere samenvatting zijn.

  ‘Misleidde’ suggereert dat er iemand van de VN-lidstaten daadwerkelijk in de misleiding viel. En dat lijkt mij niet zo aannemelijk. Netanyahu en gelijkgestemden roepen immers al tien jaar dat Iran nog maar een paar jaar of een paar maanden verwijderd is van de bom, en dat blijkt steevast kletskoek.

  Het lijkt me dus eerder dat Netanyahu dat toneelstukje opvoerde voor zijn Republikeinse vrienden in de VS, in de hoop die aan te sporen de regering te bewerken om nog meer sancties te doen, of druk uit te oefenen om Israël toe te staan een aanval op Iran uit te voeren.

  Misschien denkt hij ook wel dat als hij maar lang genoeg blijft roepen hoe gevaarlijk Iran is, dat deze voorstelling van zaken blijft hangen in de Amerikaanse media, zodat de geesten uiteindelijk rijp worden voor een aanval op Iran. (Daar zou hij nog wel eens gelijk in kunnen hebben ook, trouwens).

  Niet dat ik die Iraniërs nu vertrouw; ik heb een of andere deskundige van het atoomagentschap of iets dergelijks wel eens horen zeggen dat Iran steevast zegt dat ze uranium verrijken voor medische doeleinden, terwijl er op hun belangrijkste faciliteiten veel meer wordt geproduceerd dan noodzakelijk voor medische doeleinden.

  Maar dat verhaal dat het vijf voor twaalf is wat betreft de Iraanse bom roepen neocons en likoedniks al jaren en jaren, dus dat is sowieso niet geloofwaardig meer. Dat weten die VN-ambassadeurs ook wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren