Moslims zijn de nieuwe Godwin

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Moslims zijn de nieuwe Godwin

Wij noemen zoiets het “Domino-effect”.

0

Reacties (55)

#1 bougeluk

Dit is een zeer passende benaming

#2 Domino

En ik had juist willen suggereren dat er al een andere uitdrukking voor is, maar goed een kinderhand is gauw gevuld, dus ik voel me toch wel vereerd.

Het is wel opvallend dat de bewoners van Moslemistan in zo korte tijd de gehate rol van de bewoners van het Derde Rijk hebben weten over te nemen als ijkpunt/benchmark voor alles wat verderfelijk is.

#3 Robert

Ja, ja via de reaguurder Domino, die ook altijd zo reageert reclame maken voor Geen Commentaar. Domino mag nu wel tot reaguurder van verdienste van GC benoemd worden.

#4 Victor

Ach, we zijn blij met elke reageer/guur/goorder die we kunnen krijgen :)

#5 KnapZak

Het is toch anders. De Godwin is iemand tot Nazi benoemen waardoor je de discussie verliest. Vergelijkbaar bijvoorbeeld met de reden waarom ze me bij Sargasso hebben geband; ik was de Nazi/holocaustontkenner; zij verloren de discussie.

Dat is een Godwin.

Moslims overal de schuld van geven is geen Godwin; dat is gewoon vies vuil smerig Nazi gedrag.

#6 KnapZak

En dat was dus weer een Godwin, maar puur ter illustratie. Geenszins bedoeld om deze discussie te verliezen.

#7 bougeluk

leuk gedaan KnapZakie

#8 bougeluk

@3 en dan krijgt hij een prijs bij: hij wordt de nieuwe Godwin en zal die rol van Moslimistan overnemen. Het wordt dan het Dom(b/in)o-effect

#9 Niehielist

Zielig. Dat de meeste allochtonen profiteurs zijn van het proletariaat is een feit en geen discussie.
Een vergelijking met de wet van Godwin is dan ook onzinnig.

Dat Groen Links verraders zijn van het proletariaat is ook een feit en geen discussie waard.

Toendertijd Bolkestijn met zijn kritiek kwam op de multiculturele samenleving in 1990 en door Groen Links van racisme werd besachuldigs is wel de wet van Godwin.

Zo de waard is vetrouwd hij zijn gasten en met name Groen Linksers hebben de gewoonte om discussies te smoren door WO2 aan te roepen. Het lachwekkende is juist dat Femke Halsema meer overeenkomsten heeft met de NSB dan Bolkestijn.

#10 Joost

Beste Niehielist,

Aangezien je opgegeven emailadres vals is dan maar zo:

De volgende twee uitspraken zijn in strijd met onze huisregels:

“Ik veracht Moslims en zou nooit zaken met ze doen. Ik neem nooit een Moslim taxi chauffeur, in de supermarkt reken ik nooit af met gehoofddoekte kassameisjes. Dat is DISCRIMINATIE en dat is mijn RECHT.”

“Want ik woon liever naast een mof dan naast een naffer.”

Je bent hierbij officieel gewaarschuwd. Wanneer we je weer betrappen op racistische reacties, dan volgt onherroepelijk een IP-ban.

Over deze waarschuwing kan gecorrespondeerd worden (wij mogen ook graag eens lachen op de redactie), maar verwacht er niet veel van. Het argument dat islam geen ras is en islamofobie dus geen racisme verklaren we hierbij al meteen als niet geldig.

#11 Domino

Het zal geen geheim zijn dat ik het liefst vrijstaand woon en dan nog met buren in de omgeving die ik mag. Veel mensen willen dat of koesteren die wens.

Mijn mis-prijzenkast is nog lang niet vol….

#12 Niehielist

Joost,

Ik begrijp best dat het moeilijk is voor een academische salonsocialist om te luisteren naar een proletarier.
Ik begrijp ook best dat het moeilijk is voor een academische salonsocialist om na het debacle van het communisme weer geconfronteerd te worden met de volgende ontmanteling van zijn utopisch sprookje: HET MULTICULTURELE PARADIJS.

En natuurlijk is de academische bourgeoisie geschokt als ook het proletariaat gebruikt maakt van zijn RECHT op VRIJHEIDSMENING en zich niet langer de wet laat lezen door een clubje academische socifascisten.

#13 Robert

I love Armenians.
Discrimineer ik nu? Want ik geef er tevens mee aan dat ik anderen niet zo (of in ieder geval minder) mag.
Ik roep niet op dat anderen mij moeten volgen in mijn liefde. Ook niet dat zij op een of andere manier moeten optreden tegen de minder geliefden. Ik mag mijn eigen voorkeur hebben, zolang ik me maar aanbovenstaande houd. Dus kan het nooit discriminatie zijn.

#14 Domino

Niehielist, als mede besmet persoon op deze webstek, opper ik dat het grote ongenoegen van de webmaster wellicht is opgewekt, wat niet echt moeilijk is, door je taalgebruik.

Niet kopen bij moslims is niet vreemd, (andersom wordt het zelfs gepropageerd: koop alleen bij moslims als je moslim bent), maar de manier waarop je het uitschreeuwt is niet beschaafd.

Ook al kom je rechtstreeks uit de goot, waar Balkenende bij de voor-voorlaatste verkiezingen beloofde zijn oor te luisteren te leggen, dan nog zou je niet al te ‘goor’ uit de hoek kunnen komen om Vincent ter wille te zijn, maar je eerst even af te douchen.

Het is tenslotte zondag, de dag van de Heer!

#15 Domino

Vincent is Victor

#16 Robert

Het taalgebruik van Niehielist valt wel mee. Moeilijke woorden worden goed gespeld en met de stjl en de grammatica
(zie 12@) valt het best mee. Uit de goot komt hij m.i.zeker niet. Hij houdt ervan te provoceren (een oud-provo?) en is ontwikkelder dan we denken. Hij gebruikt enkel af en toe stoere woorden op de weblogs. Moet hij eigenlijk wel om zijn doel te bereiken.

#17 Joost

Niehielist heeft zeker zijn recht op domheidsuiting. Maar wij hebben het recht om onze bezoekers te vragen hun toon te matigen, want het is ONS weblog. Net zoiets als dat De Pers het recht heeft een advertentie te weigeren. Je mag daar vervolgens over denken wat je wilt, en dat elders uiten.

Wij hoeven hier geen taal te accepteren die op GeenStijl weggejorist zou worden, alleen omdat we linkser opereren dan de PVV.

#18 Domino

De goed gespelde moeilijke woorden waren me ook opgevallen, maar het gebruik van KAPITALEN staat daar weer tegenover. Wellicht heeft hij zich opgewerkt, maar kan zijn afkomst niet verbergen?

Hij doet me ook een beetje denken aan Ome Joop, een beruchte plaaggeest op usenet, die jarenlang aan het trollen was met identieke uitingen.

Kunnen we Niehielist niet aanzetten tot het uitleggen van zijn kennelijk hogere doel?

#19 Domino

Nog linkser dan de PVV? dat moet wel de PvdA(……….*) zijn!

*meerdere mogelijkheden

#20 Joost

@Robert: Als jij zegt dat je van een bevolkingsgroep houdt zegt dat nog niets, en je geeft er zeker niet mee aan dat je niet of minder van andere bevolkingsgroepen houdt.

Als ik zeg, ik hou van Fransen, bedoel ik niet dat ik hou van ALLE Fransen, maar meer van het land, de mentaliteit enz. Dat er Fransen zijn die ik niet of minder mag, dat snapt iedereen.

Niehielist laat er geen twijfel over bestaan dat hij ALLE moslims minacht.

#21 Robert

Wegjorissen is een niet gepast woord op GC. Laten we het weghozen of beter gezegd wegjoosten noemen. Dus verweggejoost.

#22 Joost

@21: Er worden op GC geen comments weggehaald, en er is tot nog toe nog niemand geband. Je definitie gaat dus niet op.

#23 Robert

20@
Hij zegt alleen “ik”. Dat recht heeft hij. Alleen als hij vindt dat alle Nederlanders (dus ook jij en ik) dat moeten doen, gaat hij in de fout.
Tot nu toe alleen loze kreten. Zoals Domino het ook stelt: laat hem maar uitleggen welk doel hij nastreeft.
Een waarschuwing of een ban heeft geen zin. Als hij niets kan uitleggen, is zijn rol uitgespeeld.

#24 Martijn

Bolkestein droeg een soort erg subtiel white man’s burden racisme uit. Iets wat hij – eerlijk is eerlijk – deelt met veel linkse ontwikkelingssamenwerkers.

#25 Robert

22@
Je hebt echt een gebrek aan humor.

#26 Robert

24@
Iets subtiels is veel gevaarlijkerdan het directe van Niehielist.

#27 Joost

Niehielist heeft de kans gehad zijn uitspraken te onderbouwen. Dat heeft hij niet gedaan, ook niet na aandringen.

Ergo, zijn afwezigheid hier zal geen gemis zijn.

#28 bougeluk

@13 als je `I love Armenians’ discrimineer je idd niet. Maar als je `ik haat Armeniërs’ zegt, dan discrimineer je wel. En natuurlijk kun/ mag je de Armeniërs verachten. Je kan zelfs er voor kiezen om het op een spandoek te schrijven en als vlag op het dak van jou huis laten wapperen, je kan het op je t-shirt schrijven en op straat mee gaan lopen.

Ik kan nog meer mogelijkheden noemen, maar iemand als nihilist is creatief genoeg om zelf iets te verzinnen. Het enige wat hij dus niet moet doen, is met zijn vuile racistische opmerking blogs, waarvoor anderen verantwoordelijkheid dragen, bevuilen. Want dan maakt ie die anderen medeschuldig aan zijn racistische vuilnisbelt.

#29 bougeluk

@28 Dat Joost zijn Blog wil vrijwaren van racisme is alleen maar toe te juichen

#30 Robert

Er zijn zat Armeniers, die Turken haten. Toch discrimineren zij niet. Het is een gevolg van gebeurtenissen in de geschiedenis, van wat er met hun families is gebeurd. Ze hebben er m.i. het recht toe, maar gelijkertijd vertel ik ze dat ze niet moeten generaliseren, dat ze nu in het heden leven en dat er daarna voldoende wraak is genomen.
Een blog kan je nergens van vrijwaren: anders wordt de problemen onbespreekbaar. Dat is de laatste decennia al veelvuldig gebeurd.

#31 bougeluk

Volgens mij kun je alles bespreken zonder racist te zijn. Het probleem nu is juist dat racisme tot een taboe wordt verklaard.

Dat Armeniers de turken haten is verklaarbaar en begrijpelijk. Op het moment dat deze gevoelens in daden worden omgezet die de turken tov andere bevolkingsgroepen benadelen, dan is het wel discriminatie.

#32 bougeluk

”Ik veracht Moslims en zou nooit zaken met ze doen. Ik neem nooit een Moslim taxi chauffeur, in de supermarkt reken ik nooit af met gehoofddoekte kassameisjes. Dat is DISCRIMINATIE en dat is mijn RECHT.”

“Want ik woon liever naast een mof dan naast een naffer.”

Ik hoop voor de nihilist dat ie niet in z?n situatie terecht komt.
Nihilist raakt zwaar gewond bij een verkeersongeluk. Wordt hij in een operatiekamer binnen gebracht. In eens komt doctor de operatiekamer binnen en stelt zich voor als doktor mohammed. Doktor mohammed mompelt binnensmonds, maar duidelijk hoorbaar, In de naam van Allah de meest Barmhartige de Genadevolle. Alle lof is voor Allah: we prijzen Hem, zoeken Zijn hulp en vragen Hem ons bij deze operatie te helpen en deze patiënt in het leven te houden.

De nihilist moet dan wel opstaan en moffendoktor gaan zoeken, lijkt mij

#33 Basszje

taxichauffeur
Bolkestein
Nazigedrag
Vrijheid van meningsuiting

Is het nou echt zo moeilijk om in de moslimdiscussies zélf wel normaal Nederlands te gebruiken? Ik ken moslims die beter Nederlands schrijven dan de gemiddelde PVV-aanhanger.

#34 Domino

Volgens mij discrimineer je niet als je zegt dat je iemand of een bepaalde soort of een bepaalde groep haat. Het woord wordt doorlopend verkeerd gebruikt, net als rascist.

Het is hoogstens een taboe in bepaalde gevallen het te uiten. Maar als ik Iranezen vlaggen zie verbranden of Pakistanen tegenstanders zie opblazen, krijg ik niet het idee dat ze dat uit liefde doen. Sterker, haatgevoelens worden dan zelfs bewust aangewakkerd.

Ook het doorlopend en zinloos prijzen van Allah staat gelijk met het opwekken van haatgevoelens, wetende dat aanhangers van die zelf bedachte godsdienst verre van barmhartig of genadevol zijn, gezien de doorlopende terreur die ze uitoefenen om hun betwistbare doel te bereiken. En andersom, we weten toch dat er moslims zijn die behandeling door een man weigeren?

Als moslims iets ernstigs hebben gaan ze trouwens liever naar een arts in Amerika of Europa, juist ook de Saudische die het kunnen betalen en dat doen ze uit lijfsbehoud. Het vertrouwen in de goedertierenheid van Allah moet dan even wijken.

#35 Kropotkin

Niehielist, een trompetterende olifant in een porceleinkast … confronterend en (soms) grappig maar het ‘geduld van de redactie’ houdt blijkbaar altijd een keer op.

Zoals je misschien begrijpt is negatieve discriminatie (zij zijn slecht) hier niet toegestaan maar positieve discriminatie (zij zijn goed) wel.

Dus vermijdt:
“Ik veracht Moslims en zou nooit zaken met ze doen. Ik neem nooit een Moslim taxi chauffeur, in de supermarkt reken ik nooit af met gehoofddoekte kassameisjes. Dat is DISCRIMINATIE en dat is mijn RECHT.”

maar schrijft zoiets als:

“Ik vind moslims lief en doe altijd zaken met ze. Ik neem altijd een moslim taxi chauffeur, in de supermarkt reken ik altijd af bij gehoofddoekte kassameisjes. Dat is DISCRIMINATIE en dat is mijn RECHT.”

Zet er eventueel een ironie-tag omheen en alles is OK.

Je kan ook proberen de term moslim te vervangen door katholiek of rokerskerkaanhangers, dat wordt vast niet gezien als racisme.

Doe er je voordeel mee, of niet natuurlijk.

#36 KnapZak

Moslimas groeten vaak niet, dat vind ik echt zwaar klote. Zo hebben wij hier in ’t dorp een tankstation en dan reken je even af, en dat gaat best prettig, en dan zeg je “dag” tegen de dame met de hoofddoek achter de kassa, en dan hoor je niets.

Soms realiseer ik me dat ze daar niet groeten, dus dan loop ik ook weg zonder te groeten en dat gaat dan heel bewust en geeft een heel eigenaardig gevoel.

Vaak ben ik het weer vergeten dus loop ik weer weg met een groet en dan hoor ik weer niks. Zowel ma als haar dochter doen dat niet, groeten.

Het is echt HOOGST eigenaardig. Ik heb al overwogen om ze erop aan te spreken. En als ik kon kiezen zou ik ze links laten liggen. Ik bedoel ik ga er niet bepaald voor me lol naartoe. Alleen als het zo uitkomt.

Mijn vriendin woont in een flat en daar woont een moslimstel (baard + hoofddoek). Iedereen in die flat groet elkaar, ik bedoel bruin, wit, groot, klein, oud, jong etc.

Maar als ik dat stel tegenkom dan groet de baard wel en de hoofddoek niet.

De meeste moslimdames die ik tegenkom, met of zonder hoofddoek, gedragen zich heel sociaal en vriendelijk, in de omgang enzo bedoel ik. Maar soms dan tref je er een die je gewoon nooit groet. Al zeg je 50 keer nadrukkelijk “dag” of “tot ziens”.

Het is vreemd. Awkward. Unheimisch; ben ik dan toch dat ongelovige varken wat eigenlijk dood moet? Of hoe zit dat.

#37 Joost

Aha, dus kropotkin vindt het hypocriet dat we mensen wel willen bannen wegens het zeggen dat ze moslims haten, maar zodra ze zeggen dat ze van moslims houden, we dat niet zo erg vinden?

Gek, dat we moordenaars vervolgen, maar mensen die andermans leven redden niet.

#38 Arkan

Het maakt niet uit of het lieve mensen zijn of niet. Het gaat erom dat je niet je vrijheid weggeeft aan een stelletje imbecielen.
Joost is nou typisch zo’n dombo die geen idealen meer heeft en zich zonder slag of stoot over geeft aan de Islam.

#39 Kropotkin

@Joost:
*vergelijking doortrekkend*
moslimhater=moordenaar
moslimlover=levensredder

آمين‎

(btw #38 reactie 2e zin = domme ad hominem)

#40 bougeluk

Kamaradsky kropotkin blijft een leuke poster, al ben ik nooit met hem eens.

#41 bougeluk

@ 34, `Als moslims iets ernstigs hebben gaan ze trouwens liever naar een arts in Amerika of Europa, juist ook de Saudische die het kunnen betalen en dat doen ze uit lijfsbehoud. Het vertrouwen in de goedertierenheid van Allah moet dan even wijken’.

geef ze dan ongelijk. eiegen leven gaat voor het aanroepen van allah

verder begreep ik nix van wat je met die reactie wil zeggen

#42 Joost

@39: Ja, dat zou je kunnen doen als je de vergelijking doortrekt.

Echter, de vergelijking is slechts daar neergezet omdat hij niet geldig is, en om de fout in eerdere redeneringen aan te tonen.

#43 Domino

@41 wat zou je zeggen van een kamer vol moslims met hun zieke opa Hassan in bed en de artsen en verpleegsters komen al kruisjeslaand en wees gegroetjes prevelend die opa helpen….

Marokkanen vallen al hulpverleners aan die niet tekoop lopen met hun godsdienst en dat hoort volgens Marcouch tot hun cultuur, wat dan met het provocerend tonen van hun katholieke geloof tijdens, voor en na het eventueel helpen van opa Hassan?

Jij denkt dat een Allah in het graf prijzende moslimarts hoge ogen gaat gooien? Of denk je wellicht dat het van een moslim getolereerd moet worden en van anderen niet?

Dacht je nu echt dat al die hoofddoeken, aanslagen en kromme opvattingen over eenzijdige godsdienstvrijheid enige sympathie opwekken voor de islam?

En ik ben echt niet zo flauw om nog met het nieuws van vandaag op de proppen te komen, als daar zijn:

Aanslag op artsen in Afghanistan
(Novum/AP) – Een zelfmoordenaar is zondag met een auto vol explosieven ingereden op een konvooi Afghaanse artsen die betrokken waren bij een inentingscampagne tegen polio van de Wereldgezondheidsorganisatie van de Verenigde Naties.

Zes Afghaanse kinderen gedood bij explosie
Bij de ontploffing van een bermbom in een dorp in de Afghaanse provincie Ghazni zijn zes kinderen gedood. Minstens 12 anderen raakten gewond. “Het ging om een bom die langs de kant van de weg was geplaatst en eigenlijk gericht was tegen de regeringssoldaten.

Ga er maar vanuit, dat elke keer als ik hoofddoeken tegenkom, ik niet aan al die ellende uit naam van de islam denk. Want dat zou stigmatiserend zijn. Ik doe net of het in een ander nog niet gekwalificeerd geloof zijn oorsprong vindt.

#44 Joost

Waar heeft Marcouch gezegd dat dat tot hun cultuur behoort? Link graag naar een duidelijke bron.

Of is dit een afleiding van wat hij gezegd heeft, die je vervolgens wel leuk aan hem toeschrijft?

#45 bougeluk

@44 In het geval van Marcouch, moet ik onze Dom(b/in)o dit keer gelijk geven. Marcouch heeft iets dergelijks geroepen bij het EO-komisch-duo K&B. later heeft hij zijn woorden uitgewerkt in VK
Maar onze dom(b/in)o zal domino niet zijn als hij niet met andermans woorden aan de haal gaat.

#46 bougeluk

@43 `een kamer vol moslims&wees gegroet roepende verplegers en artsen’. Ik zou zeggen laat die mensen hun werk doen. En jeugies die ziekenbroeders bedreigen zou ik een harde schop tegen hun dikke r**t verkopen. zullen ze volgende keer wel 2x, wat zeg ik 10x, nadenken voor ze mensen gaan bedreigen. Ik heb verder nooit geroepen dat ik geen zaken zal doen met andere mensen: met of zonder geloof. Mijn opmerking was dan ook bedoeld voor de nihilist die niets met een moslim te maken wilde hebben. Zo te zien denk je zelf ook zo over. mijn vraag is: wat zou jij doen in @32 beschreven situatie?

#47 Robert

46@
Je stelt 32@ verkeerd. Als iemand zwaargewond is, heeft hij geen enkel besef van wat er om hem heen gebeurt. Je ligt op apengapen, zegt niets, weet niets, wordt met verdovende middelen platgespoten. Dus m.a.w. een slecht voorbeeld. Het enige wat Domino zou doen is proberen adem te halen.

#48 Domino

Joost zal het inmiddels wel gevonden hebben, het was op vele plekken uit gebreid in het nieuws wat Marcouch betreft.

Van Bommel van de SP heeft ook een interview gegeven dat pronkt op de site van Fawaz en zijn trawanten, bekend van het vervloeken van Theo, Ayaan en de rest van de beschaafde wereld.

#49 Arkan

@48. Dit intervieuw toont de ware aard van NSB leider, eugh… ik bedoel SP leider Anton Marijnissen. Eughh…ik bedoel Jan Mussert…..eugh ..whatever, wha’t’s in a name.

#50 Joost

Godwin!

#51 Teun

Mooi stukje van Koelman. Hij maakt alleen zelf de Godwin, door de comments op Telegraaf.nl te vergelijken met Godwins. Gelukkig heeft hij dat, gezien de laatste zin, ook door.

Wat hij constateert is geen Godwin, maar domweg Zwarte Pieten of grootschalige cognitieve dissonantie bij de reaguurders.

#52 Domino

Nog een Godwin (die het vaak toch niet is) en wel in het land van de bron van deze dooddoener.

Mit scharfen Worten hat der frühere SPD-Bundeskanzler Schmidt den jetzigen Linken-Chef Lafontaine angegriffen. Er verglich ihn mit Hitler und Le Pen. Das ließ die Linkspartei nicht lange auf sich sitzen.

Je kan in elk geval iemand goed op de kast krijgen blijkt nog steeds.

#53 Domino
#54 Robert

Je bent in zeer goed gezelschap.

#55 Teun

LOL@54

@52 Als er één land is, waar mensen en politici zich doorgaans bewust zijn van hun verleden dan is het Duitsland wel. Ik zou dus bijna willen zeggen dat veel vergelijkingen die daar gemaakt wordt met Hitler of de nazi’s gemaakt worden, haast per definitie geen Godwin kunnen zijn. Het idee van een Godwin is namelijk dat het als drogreden aangevoerd wordt. In dat opzicht verkeer je zeker in goed gezelschap.

De wet van Koelman gaat niet over een vergelijking: naar mate de lengte van een discussie toeneemt, neemt de kans dat de negatieve effecten die in die discussie aan bod komen, aan allochtonen worden toegedragen, toe tot 1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*