Morsi: ‘Israëliërs zijn afstammelingen van apen en varkens’

Dossier:

Aldus de huidige Egyptische president in een twee jaar oud interview.

Afgelopen juli nog prees Morsi in een brief Shimon Perez, de huidige president van Israël, maar dat wordt nu heftig ontkend.

Is Morsi een onverbeterlijke jodenhater, een gigantische opportunist of een beetje van allebei?

Open artikel

Reacties (84)

#1 Bismarck

Morsi is in ieder geval wel 50% correct. En zo’n evolutionaire bekentenis (toegeven, de feiten zijn nog niet helemaal op een rijtje) is toch al een flinke vooruitgang voor iemand die bekend staat als een religieuze fundamentalist.

#2 Jeroen Laemers

@1:

Ik dacht het niet.

Hoewel Israëliërs, apen en varkens wel degelijk gemeenschappelijke voorouders hebben, stammen ze zeker niet van elkaar af.

Biologen vinden dat onderscheid belangrijk.

#3 Yevgeny Podorkin

De eerste “mens” komt daar ergens uit de buurt naar wij dachten.

Er is dus een reële kans dat ze elkaar wel eens ergens de hand geschud hebben…

#4 Bismarck

@2: Het is anders onder evolutionairbiologen algemeen geaccepteerd dat de voorouders van de Israëliërs (en andere mensen) circa 10 miljoen jaar geleden mensapen waren. Sterker nog, homo sapiens valt ook onder superfamilie mensapen. Er is als je ver genoeg terug gaat in de tijd ook een gemeenschappelijke voorouder van varkens en mensapen te vinden, maar die heette niet varken (noch mens, noch aap).

#5 Jeroen Laemers

@4:

Als je ook inmiddels uitgestorven apensoorten meerekent heb je gelijk, ja.

EDIT: Maar ik denk niet dat Morsi bijvoorbeeld Nakalipithecus in gedachten had.

#6 Bookie

Antwoord C

#7 Prediker

@5 – Misschien dacht Morsi aan de…

[img]http://www.alletop10lijstjes.nl/wp-content/uploads/2010/12/neusaap.jpg[/img]

Nu ik het zeg… dit lijkt verdacht veel op de plaatjes uit Der Stürmer!

[Een gebbetje, mensen, een aardigheidje! Kom, toe! Waarom toch altijd zo serieus…?]

#8 Bismarck

@5: Hé, mijn hele punt was dat Morsi zomaar evolutie erkent (en dus ook een grote ouderdom van de aarde, inclusief uitgestorven soorten). Ik zit gewoon te wachten tot een figuur als Sasha Baron Cohen (oké misschien verkeerd voorbeeld) hem gaat interviewen over die uitspraken, met precies deze insteek.

Ik ben trouwens ook wel benieuwd of zo’n taxonomische uitleg stand zou houden voor een rechtbank, op het moment dat een agent je beschuldigt van belediging omdat je hem zijn ordening verklaart (“u behoort tot de Simiiformes!”).

#9 HPax

Ik denk dat Morsi de Israeliërs zo zwaar mogelijk wil beledigen en daarvoor uit de Koran put.

#10 euro

Misschien is het interessant om te weten waar deze retoriek van Morsi vandaan komt en waar hij naar refereert: de Koran verhaalt hoe joden die de regels van God overtraden werden vervloekt en in apen en varkens veranderden. (7:163-166; 2:65; 5:60).

#11 euro

En ik verwacht dat er een reactie van Likoed Nederland komt.

#12 Jeroen Laemers

@10:

Als je de waanlink volgt kom je o.a. uit bij een filmpje waarop Morsi deze uitspraken doet. Dus als je Arabisch begrijpt zou je een kijkje kunnen nemen…

#13 Prediker

@10 – Wat dan natuurlijk de vraag met zich meebrengt: bedoelt Morsi dan dat…

A – ..alle Joden van alle tijden biologisch afstammen van apen en varkens?

B – .. dat alle Joden die vandaag leven biologisch afstammen van dat groepje ongehoorzame/zondige Joden die God destijds in apen en varkens heeft veranderd?

C – .. dat alle zionistische Joden net zoals die groep zondige Joden uit de Koran ongehoorzaam zijn aan de Torah, en dus in spirituele zin ‘afstammelingen’ zijn van hetzelfde type ongelovige joden?

D – .. dat alle zionistische Joden (en andere Joden die zich niet aan de Torah houden) biologisch de afstammelingen zijn van dat groepje ongelovigen Joden, die God ooit in apen en varkens heeft veranderd?

Eigenlijk zouden Joden als Norman Finkelstein, Noam Chomsky, Amy Goodman, eens aan Muhammed Morsi moeten vragen, of hij vindt dat zij, als seculiere, antizionistische Joden, óók afstammen van apen en varkens… En als hij dat niet vindt, waarom hij zijn uitspraken dan niet kwalificeert.

Nu komt ‘ie namelijk over als een rabiate antisemiet (vermoedelijk is dat omdat ‘ie er ook best wel rabiaat-antisemitische denkbeelden en sentimenten op nahoudt)

#14 gbh

als 1 jood zoiets zou roepen worden hier alle joden uitgemaakt voor nazi’s, roept een president van een buurland zoiets dan weten de groene nazi’s er opeens een ‘buitengewoon geinige ‘ draai aan te geven

#15 euro

Alle joden die voor nazi’s uitgemaakt worden. Lazer toch op met je gejank.

#16 Prediker

@15 – Kom, kom, niet zo haastig.

gbh volgt dit blog al jaren en hij geeft geregeld kritiek in de comments op andere commenters die hitsig en fel reageren op ieder nieuwtje over Israël waarbij de Israëlische staat en het zionisme niet zo flatteus uit de verf komen.

Dus hij zal ongetwijfeld legio voorbeelden kunnen geven waarbij alle Joden, of de Israëlische bevolking, of zelfs het IDF voor nazi’s worden uitgemaakt.

Toch, gbh? Nou, voor de draad ermee! Man en paard! De vinger op de zwerende wonde! Breng dat stinkende antisemitisme op Sargasso, de onwelriekende walm waarvan de reaguurdersdraden vergeven zijn, maar naar de oppervlakte en in het licht.

Show me the money!

En anders ben je vast wel mans om toe te geven dat je je misschien een beetje vergaloppeerd hebt in je retoriek, en dat je je beweringen niet waar kunt maken.

#17 Likoed Nederland

Ondanks ons persbericht aan alle grote media, vonden die de islamitisch gefundeerde jodenhaat en etnische zuiveringen van Morsi niet interessant. Totdat ze er dankzij Leon de Winter niet meer omheen konden.

Zie hier het persbericht met het hele filmpje inclusief Nederlandse vertaling.
http://likud.nl/2013/01/egyptische-president-morsi-joden-zijn-apen-en-varkens-verjaag-hen-uit-elk-islamitisch-land/

#18 Bolke

”Morsi: ‘Israëliërs zijn afstammelingen van apen en varkens’”

Morsi is dus ook een haatbaard, zijn er nog wat drones over?

#19 Jeroen Laemers

@Likoed:

Wat vind je eigenlijk van je openlijk racistische partijgenoot?

Daar hoorde ik je namelijk niet over. Of ben je zo iemand die tegen racistische jodenhaat is, maar met racistische arabierenhaat wel kan leven?

Daar is een woord voor. Het begint met een H.

#20 Prediker

Daar is een woord voor. Het begint met een H.

Hitler?

#21 Likoed Nederland

@19

Dat is een hele foute uitspraak (niet zo fout als uitroeien, maar toch).
Feiglein hoort dan ook niet thuis in de Likoed, maar hij heeft een grote groep aanhangers lid laten worden om hem omhoog te stemmen op de kandidatenlijst. Democratie heeft zijn gebreken, zoals Egypte ook laat zien.

#22 Spam

Plusje voor Likoed. Blijkbaar zijn er ook voor Likoed grenzen (EN DIE MOETEN DICHT!!! POTDICHT!!!, sorry liet me even gaan).

Wel leuk dat de partij zich hier nu on-record distantieert van een van zijn eigen kandidaten.

#23 Jeroen Laemers

@21:

Feiglin (nr. 14 op de Likoeds kandidatenlijst) hoort vanwege zijn racistische ideeën niet thuis in de partij, beweer je.

Maar hoe zit het dan met Miri Regev (nr. 13) die (Soedanese) Afrikanen aanduidde als ‘een kanker’?

Of Danny Danon (nr. 5) die beweerde dat Afrikaanse asielzoekers een ‘vijandelijke staat’ in Israël hebben gevestigd, ‘met Tel Aviv als hoofdstad’.

Horen zij dan wel thuis in Likoed?

En dan heb ik het nog niet eens gehad over de nog ergere extremisten waarmee Likoed almaar regeringen vormt.

Iemand die een partij steunt als Likoed is simpelweg niet geloofwaardig als het aankomt op het veroordelen van raciale of religieuze haat. Want direct of indirect doet-ie daar zelf ook lekker aan mee.

#24 Likoed Nederland

@23

Nu draaft u door, dat heeft Miri Regev niet gezegd, maar dat zij zich verspreiden als kanker. En voor die uitspraak heeft zij haar spijt betuigd en excuses aangeboden.

#25 Hal Incandenza

@24
O, gelukkig dan is het goed.

#26 gbh

@prediker, jij hebt het nog steeds geen fuck van begrepen, ik ageer tegen eenzijdigheid, het wegzetten van een collectieve groep als de grote boeman

ik ageer net zo hard tegen het antisemitisme hier als tegen alle anti-moslim retoriek op bv geenstijl waar ik al jaren een levenslange ban te pakken heb

jullie gebruiken beiden dezelfde methodiek, dezelfde soort spelletjes om één partij in alles zwart te maken en elke kanttekening daarbij weg te wuiven

elke waarheid kent 2 kanten van elk verhaal en elke waarheid ligt altijd ergens in het midden

elke poging tot nuance hier wordt door jullie beantwoordt met een oorlogsverklaring

#27 pedro

De uitspraken zijn van 2 jaar geleden en nu hij aan de macht is, is zijn taalgebruik heel wat gematigder. Of dat voortschrijdend inzicht is, realisme, opportunisme, of leugens, weet ik niet. Politici kennende denk ik het eerst aan opportunisme: gewoon roepen wat je achterban wil horen, want dat levert stemmen op. We noemen dat ook wel populisme. Dat neemt niet weg, dat deze woorden van Morsi hebben ook een bruin riekende geur hebben.

Zo goed gbh? En wil je dan vanaf nu stoppen met het wegzetten van een collectieve groep hier als de grote antisemitische boeman? Als je werkelijk genuanceerd bent, tenminste…

#28 Hal Incandenza

@gbh
Je ageert niet tegen eenzijdigheid. Je ageert gewoon eenzijdig. Dat is wat anders.

#29 gbh

pedro, plusje is van mij en ik zet nooit groepen collectief weg, ook niet hier

#30 Jimmy

@20: Hypotheekrenteaftrek?

#31 gbh

@hal verklaar je eens nader, ik reageer inderdaad eenzijdig tegen alles wat naar het collectief wegzetten van van groepen ruikt, ik reageer ook eenzijdig bij het neerleggen val alle schuld bij 1 partij en het compleet negeren en wegkijken bij de andere kant, ik reageer ook eenzijdig tegen selectieve verontwaardiging

#32 pedro

@gbh: “jullie gebruiken beiden dezelfde methodiek, dezelfde soort spelletjes om één partij in alles zwart te maken en elke kanttekening daarbij weg te wuiven”

Daarmee zet je collectief alle mensen hier in een hoekje. Het is ook niet waar, wat je daar zei. Je kunt gerust stellen, dat een aantal mensen, mogelijk zelfs de meerderheid, hier wat meer sympathie voor de Palestijnen heeft dan voor de Israëliërs, maar wanneer je dat als antisemitisme benoemd (en dat doe je) gaat dat veel te ver, zeker wanneer je dat met de anti-islam retoriek op bv geenstijl vergelijkt. Ik heb zelf het gevoel, dat er hier wellicht iets meer sympathie voor de Palestijnen is, omdat de underdog nu eenmaal vaak op meer sympathie kan rekenen, en zeker niet vanuit een antisemitisch standpunt voort komt. Daarnaast zijn er hier ook een aantal steevaste pro-Israëlische reageerders, die hun standpunten vaak zo ongenuanceerd neer plempen, dat ze daarmee reacties uitlokken. Dat is ook hun bedoeling. Zij schrijven totaal ongenuanceerde reacties, en als daar soms ook bot op gereageerd wordt, kunnen zij die reacties als antisemitisch aan duiden (en jij lijkt daar wel gevoelig voor). Ze lijken daarmee op een licht getinte straatrover, die op heterdaad betrapt wordt, en de politie vervolgens van racisme beschuldigt.

#33 Hal Incandenza

@29/31
Volgens mij zet jij in dit draadje de reaguurdertjes hier weg als: ‘groene nazi’s’, omdat er een waanlink geplaatst wordt over Morsi die antisemitische uitspraken doet.

#34 Kalief

Morsi: ‘Israëliërs zijn afstammelingen van apen en varkens’

Bedoelt hij dat Israëliërs zijn ontstaan uit het kruisen van apen en varkens of dat Israëliërs enerzijds uit apen anderzijds uit varkens zijn ontstaan? Dat laatste zou twee soorten Israëliërs opleveren wat natuurlijk allemaal gecompliceerde politieke en juridische consequenties heeft. De Israëlische regering doet er in dat geval goed aan uit voorzorg met klem tegen deze suggestie te protesteren.

#35 Likoed Nederland

@27

Het bidden voor een nieuwe holocaust noemt u ‘gematigd’ ?
http://likud.nl/2012/10/egyptische-president-morsi-bidt-voor-vernietiging-van-de-joden/

#36 Steeph

Jammer om te zien dat in plaats van toenadering en acceptatie zoeken diverse groepen in de regio juist bezig zijn met verwijdering.
Aan de andere kant ook (zoals eerder al aangehaald) http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=fiOJ6lrX0zY#!

#37 gbh

@pedro, wie de schoen passe trekke hem aan, een gedeelte van de reaguurders hier doet niet onder dan wat jij omschrijft bij het pro-Israel front, bij elke poging tot nuance word je weggezet als zijnde Wilders

Ik ben niet pro Palestijns of pro Israel, beiden hebben er een puinhoop van gemaakt en aan beide kanten is het de gewone burger die mag lijden.

Ik hoop dat er hier eens een echte discussie losbarst in plaats van elkaar te bestoken met stellingen en elk tegengeluid weg te zetten als de vijand

@Hal, niet vanwege een waanlink maar vanwege het in eerste instantie ontbreken van elke kritiek daarop en de buitengewoon geinige draai die er aan wordt gegeven

#38 Kalief

@37 Ik ben niet pro Palestijns of pro Israel, beiden hebben er een puinhoop van gemaakt en aan beide kanten is het de gewone burger die mag lijden.
Het is voornamelijk Israël die belang heeft de puinhoop in stand te houden en de Palestijnse burger die lijdt. Van een gelijkwaardige positie is geen sprake. Door die te suggereren kies je wel degelijk partij.

#39 gbh

@38 de bekende Pavlov reactie hier, ken je ook nog een ander riedeltje?

#40 su

@37: Ik hoop dat er hier eens een echte discussie losbarst in plaats van elkaar te bestoken met stellingen en elk tegengeluid weg te zetten als de vijand

Zegt meneer “hullie zijn allemal antisemieten”. Go figure..

#41 gbh

spiegeltje su, wake up, what you reap is what you sow

#42 Inje

@39

Precies. Door geen partij te kiezen, kies je partij. John Wayne leeft nog!

#43 su

@41: Imperialistje GBH, kijk eens naar je eigen.. Je steunt de kolonisatie, en daarmee de verplaatsing en uitroeiïng van een gehele volk. Komt dat niet bekend voor? In Israël gaan ze straks stemmen, en dan gaat het tussen de Fascisten en de Ultra-Fascisten. Die sta je dus nu te verdedigen.

#44 su

@42: If you are neutral in situations of injustice, you have chosen the side of the oppressor. If an elephant has its foot on the tail of a mouse and you say that you are neutral, the mouse will not appreciate your neutrality.

Desmond Tutu.

#45 gbh

@su dus als ik het goed begrijp verdedig jij volgens jouw prachtige infantiele logica het afhakken van hoofden, het in wolkenkrabbers parkeren van vliegtuigen, het opblazen van burgers en het uitroeien van alle niet moslims?

#46 su

@gbh: Nee, dat is geheel en al toe te schrijven aan jouw getormenteerde hersenen. Ik steun BDS, dat wel. Ik erken dat de Palestijnen recht hebben om verzet te plegen tegen een imperialistische mogendheid, dat wel. Ik wil zelfs zo ver gaan de raketaanvallen vanuit Gaza te verdedigen als legitiem verzet tegen een imperialistische mogendheid. Maar fuck joe als je denkt mij weg te zetten als bondgenoot van de al-Qaida.

#47 gbh

@Inje, ik kies ook partij, ik kies partij tegen extremisme van welke kant dan ook, ik kies partij voor rede, ik kies partij voor argumenten, ik kies net zo hard partij tegen groene nazistische haatbaarden die niet verder komen dan je bent met ons of tegen ons en daarmee elke nuance doodslaan als tegen elke idioot met soortgelijke gedachten van welke kant dan ook

@su ik volg alleen jouw schitterende logica, dat wegzetten doe jij wel

#48 Kalief

@ 45 dus als ik het goed begrijp verdedig jij volgens jouw prachtige infantiele logica het afhakken van hoofden, het in wolkenkrabbers parkeren van vliegtuigen, het opblazen van burgers en het uitroeien van alle niet moslims?

Doen de Palestijnen dat of doet Morsi dat?
Je lijkt wel een Israëliër, die vegen ook altijd alle moslims op een hoop en vinden ze allemaal terroristen.

#49 su

@gbh: Rot op gbh, je doet gewoon verdachtmakingen die niet uit mijn woorden vloeien. Net zoals de verdachtmakingen die je hier maakt tegen de andere reaguurders. Je bent gewoon een grote wegkijknazi, gbh. Kun je straks tegen je kleinkinderen zeggen: ich wollte es nicht wissen.

#50 pedro

@35: “Het bidden voor een nieuwe holocaust noemt u ‘gematigd’ ?”
Nee. Je moet leren lezen.

@37: “een gedeelte van de reaguurders hier doet niet onder dan wat jij omschrijft bij het pro-Israel front, bij elke poging tot nuance word je weggezet als zijnde Wilders”
Wie de schoen passe trekke hem aan? Zelfs als een gedeelte van de reaguurders dat doet, is dat geen reden om alle reaguurders in die hoek te zetten, en al helemaal niet, wanneer je zegt, dat je groepen nooit collectief weg zet. Als je een echte discussie wil, houd je daar mee op, en stop je ook met de slachtofferrol te spelen. in een discussie kunnen mensen nu eenmaal meningen geven, waar je het niet mee eens bent. Ik zou trouwens ook graag je genuanceerdheid eens zien. Zeggen dat beide partijen er een puinhoop van gemaakt hebben, is waar, maar niet genuanceerd.

@Inje#42: ja dat zou jij toch moeten weten: geen beslissing nemen is ook een beslissing. Geen beslissing nemen is de status quo handhaven. Je kunt trouwens ook heel goed partij kiezen en toch genuanceerd blijven. Dat is niet strijdig met elkaar.

Geen partij kiezen is trouwens een illusie. Wie geen partij heeft gekozen, heeft niet van het conflict gehoord.

#51 gbh

@su ik doe exact hetzelfde als wat jij doet, hoe jij bezig bent snap jij pas als jij het balletje terug krijgt, alleen zelfs dan ben jij nog niet in staat de link te leggen met jouw eigen verwrongen logica spelletjes

@pedro ik probeer hier al jaren op een normale wijze tot een echte discussie te komen alleen dan krijg je te maken met prachtige logica zoals bij bijvoorbeeld die van su die ook alleen opgaat als het hun uitkomt, bijvoorbeeld bij syrie, soedan, tibet, kongo kijken vele hier de andere kant uit en dan zijn ze zelf opeens geen partij, de helden

de enigste discussie die bij die zogenaamde sympathisanten waar jij het over hebt bestaat is het exact meehuilen dat alles aan die vervloekte fascistische joden ligt en bij al het andere ben je de tegenpartij, net als bij die debielen van geenstijl

ik weet dat ik flink aan het chargeren ben maar dat doe ik in de hoop dat die idioten die niet verder komen dan hun eigen goddelijke gelijk en voor de rest alles wat daar niet 100% in meegaat verketteren eens na gaan denken over waar ze mee bezig zijn en zo misschien zo wel eens kunnen komen tot een echte discussie zonder zwart-witte loopgraven, het leven en de wereld is grijs

#52 su

@51: We kunnen vandaag de dag de klok op gelijk zetten dat jij en likoed op zo’n post reageren op de gebruikelijke manier. Laten we het eens over hebben wie hier verwrongen logica spelletjes speelt.

#53 gbh

Su, jij onderschrijft in alles precies wat mijn betoog is, jammer dat jij niet in staat bent daar overheen te stappen. Ik ben likoed niet en ik moet helaas constateren dat zelfs likoed meer voor rede vatbaar is dan de kant wat eigenlijk ook mijn gedachtegoed is, op het jodenjagen na.

#54 Kalief

@gbh jeschrijfselszoudeneenstukcompacterzijnalsjenietalleen dehoofdlettersenleestekenswegliet maarookdespatiesenwitregels (ngnljkknjkbstdklnkrswgltn)

#55 Tzombo

Oh ja, trouwens gelezen van wie Europese Joden afstammen? Toch van de Khazaren grotendeels.

http://www.rawstory.com/rs/2013/01/16/gene-study-settles-debate-over-origin-of-european-jews/

#56 gbh

Ariosofie doet het natuurlijk wel goed hier

#57 su

@53: jouw betoog komt neer op iedereen affakkkelen als antisemiet en dan gaan beweren dat je een gematigd discussie wil. Het enige wat jij bewijst is dat je een hypocriete troll bent.

#58 Kalief

@gbh, hèhè, eindelijk geef je toe dat je een nazi bent.

#59 gbh

@Su, van die bewijzen van jou heb ik tot nu toe niet een al te hoge pet op, laat eens zien dat jij tot meer in staat ben dan antieke vastgeroeste sovjet dogma’s.

@Kalief, je vergeet de Hoofdletters.

#60 su

@59: Ik hoef in deze draad niks te bewijzen. Jouw reacties staan hier en kunnen door iedereen gelezen worden.

#61 zmcccc

Ik vind deze theorie eigenlijk wel een stuk vermakelijker dan het creationisme:p Mag ik hier ook uit afleiden dat in de Islam de evolutietheorie een stuk beter geaccepteerd wordt dan in het Christendom? :-) En waar stammen de Egyptenaren van af dan? Ratten en slangen?

#62 gbh

inderdaad su, ik hoop dat dar ook wat mee gebeurd

als mijn kind ruzie heeft met een ander kind heb ik ook veel meer sympathie voor mijn kind en kan ik ook vinden dat mijn kind in zijn recht staat, maar als goed ouder moet je jouw kind er toch op wijzen dat het met raketten bestoken en het opblazen van de familie van het andere kind over het algemeen niet de weg is naar vrede

#63 su

@62: Als we het gaan uitdrukken in zulke infantiele vergelijkingen, dan kun je alles rechtvaardigen. Maar we hebben het niet over twee kinderen die vechten, maar over een ongelijke strijd tussen twee entiteiten. Of zoals Tutu zegt: een olifant die op de staart van een muis trapt. Je kunt dat niet zomaar onderschoffelen en doen alsof jouw neutraliteit recht doet aan de situatie.

In de tijd dat wij hierover debateren zijn weer 3 jongeren in Gaza neergeschoten door het IDF. De laatste, een 17 jarige jongen, is viermaal geraakt van achteren. Dat is de realiteit, gbh.

http://www.guardian.co.uk/world/2013/jan/15/israeli-shot-youth-in-back-palestinians

#64 su

En wie volhoudt dat met praten alleen een oplossin zal komen doet er goed aan het volgende te lezen:

http://www.guardian.co.uk/world/blog/2013/jan/15/peace-process-dead-if-netanyahu-wins-israeli-election-academics-warn

#65 su

ik wil trouwens gbh wel zien hoe hij zijn tweejarige kind manend toespreekt dat geweld niks oplost terwijl hij in elkaar wordt geslagen door een 18 jarige jongen.

#66 su

Verder zie ik dat je mijn woorden verwrongen hebt begrepen. Het enige dat ik steun is BDS, en dat is geweldloos verzet tegen een apartheidsregime. Dat ik erken dat een volk recht heeft zich te verdedigen zegt niet dat ik de manier van verzet steun. GBH doet het voorkomen alsof ik bij iedere katoesjasalvo sta te klappen..

#67 Likoed Nederland

Het blijft verbazingwekkend hoe mensen hier het geweld van een extremistische ideologie blijven verdedigen.
Een ideologie die door het het nazisme is geinspireerd en daar grote overeenkomsten mee vertoond:

Bijvoorbeeld:
•“Een nieuwe wereldoorlog zal resulteren in de vernietiging van het Joodse ras in Europa.” – Adolf Hitler.
•“De Joden werden in groten getale naar Palestina gebracht zodat de Palestijnen de eer zouden hebben om deze kwaadaardige bende uit te roeien.” – Hamas parlementariër Yunis Al-Astal op Hamas televisie, 11 mei 2011.

Zie voor meer voorbeelden:
http://likud.nl/2012/11/hamas-en-hitler-is-er-verschil/

#68 euro

@67

Een genetisch gedefinieerd Volk dat zich superieur waant en dat een vanzelfsprekend recht heeft op een stuk grond. Kijk eens in de spiegel, Likoed Nederland, voordat je anderen met nazi’s vergelijkt.

#69 pedro

@51: Je hebt je kans gehad om te laten zien, dat je niet alle reageerders hier op een hoop gooit, en dat je een genuanceerde blik op de situatie daar hebt. Je hebt die niet gegrepen. Je had sorry tegen mij kunnen zeggen voor de keren dat je mij en anderen, die heel wat genuanceerder zijn dan de karikatuur, die jij hier van de reacties maakt, op die hoop hebt gegooid. Je hebt die kans niet gegrepen. Je blijft volharden in het op één hoop gooien van alle reageerders hier. Je geeft alleen maar verklaringen af, waarom je radicaal reageert en reageert in geen reactie genuanceerd. Mijn geloof in je bewering, dat je een genuanceerde discussie wil, daalt met iedewre reactie die je zo post.

#70 pedro

@67: het blijft verbazingwekkend hoe slecht jij kan lezen. Het blijft verbazingwekkend hoe jij hier mensen meningen toe dicht, die alleen maar als verzinsels in jouw hoofd bestaan, om daar vervolgens volledig off-topic op te reageren.

Maar goed, je moet toch wat he. Als niemand hier de woorden van Morsi verdedigt, moet je zelf wel opschrijven, dat mensen hier de woorden van Morsi verdedigen, zodat je de andere reageerders hier daarna aan kan vallen.

#71 zmcccc

@Likoed Nederland, #67 Een belangrijk verschil tussen Hamas en Hitler is dat Hitler de populatie joden in zijn land niet in buitengewoon korte tijd zag uitgroeien van een kleine minderheid van zo’n 35000 (plm 1920) man tot een kleine 600000 man (plm 1947) die van over de hele wereld kwamen en vervolgens meenden daar hun staat te moeten stichten waarna er nog een paar miljoen bijkwamen. Dat alles met goedkeuring van de illegale bezetter – Engeland. Ik zou daar zelf op zijn zachtst gezegd ook een beetje pissig van worden.

De houding van Hamas is daar een reactie op. De houding van Hitler was gewoon ongegronde haat. Dit kleine verschilletje ontbreekt nog op je schattige webpaginatje. Ik neem aan dat je volledigheid hoog in het vaandel hebt staan en dit hiaat snel zult dichten? Ja? Mooi, dankjewel.

Een beetje alsof de Amerikanen in Afghanistan nu zouden zeggen “kom maar lekker hier wonen, Europeanen!” en wij dat dan ook lekker zouden doen. Het zou wel gek zijn als dat niet op een slachtpartij zou uitdraaien, nietwaar?

#72 Likoed Nederland

@71

Het moslimfundamentalisme wordt ook nog veroorzaakt door de Joden ….
Dat moet u de nabestaanden van de 2 miljoen vermoorde christelijke en zwarte Soedanezen maar proberen wijs te maken.

#73 Jeroen Laemers

@72:

Diezelfde zwarte Soedanezen die door prominente likoednik Miri Regev als een kanker worden aangeduid?

(Oeps, ben ik even oneerlijk: ze verspreiden zich immers alleen maar als een kanker!)

Wat ben jij toch een ongeëvenaard gigantische hypocriet.

Quizvraagje: wat doen medici bij voorkeur met zich almaar verspreidende kankercellen?

#74 zmcccc

@Likoed, #72 Je ontwijkt de vraag/stelling. Waarschijnlijk omdat je geen antwoord hebt dat in je straatje past, dat snap ik, maar zeg dan niks; dan val je niet zo door de mand:p

Ik wist trouwens niet dat Hamas ook in Soedan actief was. En wikipedia ook niet. Heb je een bron? Dan kunnen we wikipedia verrijken met deze kennis!

#75 Tzombo

@67: “Het blijft verbazingwekkend hoe mensen hier het geweld van een extremistische ideologie blijven verdedigen.
Een ideologie die door het het nazisme is geinspireerd en daar grote overeenkomsten mee vertoond” [sic]

Inderdaad. Jij bent er een van.

Het zionisme en het nazisme waren vrij nauw verwant en zowel nazi’s als zionisten zagen dat in. De zionisten collaboreerden ook met de nazi’s. Ze weigerden mee te doen aan de Joodse boycott tegen nazi-Duitsland:
“History might have been very different had the Zionist component of Jewry opposed Nazism; there might never have been a Holocaust. And there might never have been a state of Israel, as some Zionists well understood.” (http://dissidentvoice.org/2012/07/the-zionist-nazi-collaboration/)

Maar de samenwerking ging verder:
“an agreement was signed in 1933 between the Nazis and the World Zionist Organization which persisted until 1939 and the German invasion of Poland. The Ha’arava grew to become a substantial banking and trading house with 137 specialists in its Jerusalem office at the height of its activities. The sale of German products expanded to include destinations outside of Palestine, but the arrangement remained essentially the same as the one originally negotiated by Sam Cohen – that German Jews wishing to emigrate, rather giving up most or all of their wealth to the German government, could invest their money in a German bank which would be used for purchasing German export goods. The purchaser could then redeem his investment when the goods had been sold and after he had arrived in Palestine. The German government set the rules and the emigrant would lose typically in excess of 30% of his investment and, eventually, 50%.

Indeed, there was a fundamental incompatibility with the upbuilding of a Jewish state in Palestine and opposition to the Nazi program of extermination of Europe’s Jews. The Ha’avara agreement allowed the transfer of LP 8,100,000 (Palestinian Pounds; then $40,419,000) to Palestine along with 60,000 German Jews between 1933 and 1939. But it also had the effect of undercutting the international boycott effort and providing an inflow of capital to the German government owing to the sale of German manufactured goods abroad.

This understanding is important, as the Holocaust has been central in provoking sympathy for the State of Israel and in amplifying the claims for reparations from European governments. Sympathy for the victims of the Holocaust, whether Jews or Roma, is no less justified, but the state of Israel cannot maintain an air of complete innocence nor be the justified recipient of billions of dollars or reparations, very little of which is actually dispersed to Holocaust survivors.”

#76 walhaz

Apen en varkens. Ik neem aan dat hij mensen wil aanspreken die onder de indruk raken van dit soort vergelijkingen. Met beschaving heeft het weinig van doen. Blijkbaar leiden sommige verkiezingen tot absurde vergelijkingen. Knechten te paard is er ook zo een van.

#77 lapis

@75 Wat een walgelijke gelijkstelling, en wat een belachelijke conclusies worden er getrokken.

History might have been very different had the Zionist component of Jewry opposed Nazism; there might never have been a Holocaust.

I-di-oot. Als de zionisten niet met de nazi’s hadden samengewerkt had de Holocaust ook gewoon plaatsgevonden en hadden die 60,000 door de samenwerking geredde Joden in het beste geval onder moeten duiken en waren ze in het slechtste geval in de kampen terechtgekomen met alle gevolgen van dien. De samenwerking was lijfsbehoud, en vond plaats zonder kennis van de massamoord op industriële schaal die plaats zou vinden. Tussen 1933 en 1939 was het immers nog aannemelijk dat de nazi’s de Joden slechts het land uit wilden hebben, in plaats van dat ze ze uit wilden roeien. De fascinatie in de islamitische wereld voor de nazi’s heeft echter niets te maken met lijfsbehoud maar met oprechte bewondering, en bestaat met kennis van de massamoord op industriële schaal die plaats zou vinden. Elke poging tot gelijkstelling van de twee is gewoon ziek.

Het grappige is dat ik gbh met zijn constante geschreeuw over antisemitisme niet serieus neem, maar blijkbaar heb jij je wel ten doel gesteld om de randen op te zoeken.

#78 Tzombo

Het grappige is dat jij dan nog een grotere eikel bent dan gbh. Ik hoor al jaren het gezeik van Likoed Nederland over de collaboratie van de Mufti van Jeruzalem en de Mufti van Sarajevo, terwijl de collaboratie door de zionisten, die veel verder ging en veel meer ideologisch van aard was, nog steeds een enorm taboe is. Blijkbaar zo’n enorm taboe dat er meteen in de eerste reactie alweer een zakkenwasser aankomt met het ultieme ‘Weapon of Mass Distraction’, de antisemitisme-beschuldiging. Maar blijf maar lekker roepen dat er een wolf is. Verwacht alleen geen hulp meer van mij als er echt een is.

#79 lapis

Ik vind ook dat organisaties als de ADL en soms de AIPAC hun hand vaak overspelen en het begrip antisemitisme uithollen door de beschuldiging te losjes rond te strooien. Maar een gevolg van het innemen van die positie is dan wel dat ik me ook uit moet spreken als ik vind dat mensen daadwerkelijk over de schreef gaan, of daar in ieder geval behoorlijk dicht bij in de buurt komen. De stelling die jij hier inneemt – dat de zionisten ‘misschien’ (“might” – lekker suggestief weer) de Holocaust hadden kunnen voorkomen, en dan toch wel impliciet suggereren dat ze dat niet deden omdat de Holocaust “central” is om sympathie voor de staat Israël op te wekken – is toch wel bijna het dichtst dat je bij antisemitisme in de buurt kan komen zonder het uitgesproken te zijn. Ik voel me verplicht om dat dan om zijn minst uit te spreken.

#80 pedro

@77: “Tussen 1933 en 1939 was het immers nog aannemelijk dat de nazi’s de Joden slechts het land uit wilden hebben”
Pas op wat je zegt. Straks wordt je weer van PVV bashen beschuldigt.

Maar alle gekheid op een stokje: wat je daar zegt is niet echt waar, natuurlijk. Mein Kampf stamt al uit 1923, de Kristallnacht was in 1933, de eerste concentratiekampen werden ook in die periode geopend, enz. Wie op dat moment bleef denken, dat het wel los zou lopen met de jodenvervolging, was behoorlijk naïef. Ik geef toe, dat het in die jaren vrijwel onvoorstelbaar was, dat het op vernietigingskampen uit zou lopen, maar wie zich als niet-jood niet tegen de nazi’s keerde, kan nalatigheid verweten worden, en bij de joden, die met de Duitsers collaboreerden, mogen we ook grote vraagtekens stellen. Die deden dat niet om te proberen zo veel mogelijk mensen te redden, maar deden dat puur uit eigenbelang (de hoop om zelf te overleven).

“De fascinatie in de islamitische wereld voor de nazi’s”
Graag iets genuanceerder, want je suggereert op deze manier, dat de hele islamitische wereld gefascineerd is door de nazi’s, en dat is volgens mij onzin. Ik denk dat de fascinatie voor de nazi’s in de islamitische wereld weinig groter is dan bij ons en bij hen vooral gevoed wordt door de aanwezigheid van een joodse staat op een gebied, dat duizenden jaren geen noemenswaardige joodse invloed had gekend, terwijl bij ons de fascinatie gevoed wordt door de aanwezigheid van een grote groep licht getinte mensen (Mexicanen, bijvoorbeeld) in onze blanke wereld. O ja, ik weet, dat die vergelijkingen volgens de volgelingen van die groepen niet gemaakt mogen worden, omdat zij (nog) niet voor vernietigingskampen pleiten. Zoals ik al eerder zei, vind ik dat naïef.

#81 Kalief

De interesse voor nazisme in de islamitische wereld zal aanzienlijk kleiner zijn dan bij ons omdat WO2 toch voornamelijk een Europees feestje was. Fascinatie is meer iets voor fascinisten.

#82 lapis

Mein Kampf stamt al uit 1923, de Kristallnacht was in 1933, de eerste concentratiekampen werden ook in die periode geopend, enz.

De Kristallnacht en de concentratiekampen zijn net zo goed een opmaat naar verdrijving als naar uitroeiing, en volgens mij wordt in Mein Kampf slechts impliciet verwezen naar de vernietiging van de Joden; en werd dat, voor zover mensen dat al gelezen hadden, gezien als gechargeerd of allegorisch. Het bestaan van de vernietigingskampen was volgens mij voor bijv. de Britten een verrassing, en het is misschien, om het zwak uit te drukken, lichtelijk arrogant om er vanuit te gaan dat iedereen maar dezelfde conclusie had moeten trekken die jij hier nu trekt met de kennis achteraf.

Wie op dat moment bleef denken, dat het wel los zou lopen met de jodenvervolging, was behoorlijk naïef

Onzin, dingen als raszuiverheid konden net zo goed worden bewerkstelligd door de Joden naar Oost-Europa of Palestina te deporteren. Of de nazi’s zo sterk aan hun samenzweringstheorieën over Joodse controle van de westerse machten vast zouden houden dat ze alleen genoeg zouden nemen met vernietiging i.p.v. deportatie was helemaal niet duidelijk. En vergeet dus niet, ze hebben dus 60,000 Duitse Joden naar Palestina laten vertrekken. Als de nazi’s echt in dat stadium al stonden op totale vernietiging van de Joden dan was dat onlogisch – dat kan toch veel efficiënter als ze binnen je landsgrenzen blijven? Als je ze eerst naar het buitenland laat gaan zouden ze daar nog voor je legers kunnen vluchten.

en bij de joden, die met de Duitsers collaboreerden, mogen we ook grote vraagtekens stellen.

Inderdaad man; die 60,000 geredde Joden, daarvan had toch wel zo’n 25% aan uithongering en uitputting in de kampen kunnen sterven, gegeven dat de vernietigingsmachine van de Duisters al op volle toeren draaide. Ik bedoel, ik weet niet wat ik zou kiezen; 15,000 mensenlevens redden of voorkomen dat er zo’n zeventig jaar later één of andere pedante moraalridder op het internet vraagtekens bij mijn handelen plaatst. Een keihard ethisch dilemma.

Ik denk dat de fascinatie voor de nazi’s in de islamitische wereld weinig groter is dan bij ons

Nou ja, of men in Nederland ook 100,000 exemplaren van Mein Kampf in twee maanden zou verkopen als men dat zou toestaan durf ik te betwijfelen. In Nederland bestaan ook geen politieke partijen die in hun handvest schrijven dat de Protocollen van de wijzen van Sion het plan van de ‘zionisten’ omschrijft. Ik durf dan ook te zeggen dat er in delen van de islamitische wereld meer bewondering en fascinatie is voor de nazi’s dan hier. Hoeveel en waar precies, daar ga ik me niet verder over uitspreken. Dat is voor ons toch koffiedik kijken.

O ja, ik weet, dat die vergelijkingen volgens de volgelingen van die groepen niet gemaakt mogen worden, omdat zij (nog) niet voor vernietigingskampen pleiten. Zoals ik al eerder zei, vind ik dat naïef.

Nou ja, dat is dan omdat je de opvattingen van PVV’ers niet kan of wilt begrijpen. Als alle Marokkanen Nederland vrijwillig zouden verlaten zou dat volgens mij voor de meeste PVV’ers een afdoende oplossing zijn voor het Marokkanenvraagstuk. Maar dat is dan slechts mijn inschatting.

#83 su

@82: In Nederland bestaan ook geen politieke partijen die in hun handvest schrijven dat de Protocollen van de wijzen van Sion het plan van de ‘zionisten’ omschrijft.

Is de NVU opgeheven?

#84 HPax

@ 81
‘De interesse voor nazisme in de islamitische wereld zal aanzienlijk kleiner zijn dan bij ons omdat WO2 toch voornamelijk een Europees feestje was.’

Nee, die interesse daar voor nazisme is onvergelijk veel groter dan bij ons. En omdat je dat kunt weten, weet je het, en is in dezen onwetendheid veinzen schandalig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*