1. 1

  2 foutjes in de berichtgeving:
  1) Het was een anti islam bijeenkoms, geen anti moslim bijeenkomst;
  2) Het was een aanslag a la Charlie, echter bij de Yanks heb je dan weinig kans.

 2. 8

  @6: Niemand, Richard. Wat willen jij en Anton hier nou mee beweren? Er is gewoon nog weinig over bekend en als er meer over bekend wordt dan kunnen we er meer over zeggen, inclusief of het een CH-stijl aanval was. Ik zie ook geen enkele reden om dat dan te blijven ontkennen.

 3. 9

  @7:
  Daar heb je eerste al die de slachtoffers criminaliseren door een guilty by asociation.

  Daarnaast zegt Geller dat dit een oorlog is. Dat is een constatering, geen oproep.

 4. 10

  @9

  Klopt, dat is exact wat het vriendinnetje van Wilders, inmiddels ruim tien jaar, doet.

  Het enige wat op dit moment bekend is, is dat er op een agent -die buiten stond- is geschoten.

 5. 11

  “Daarnaast zegt Geller dat dit een oorlog is. Dat is een constatering, geen oproep.”

  Leuke last second edit..

 6. 14

  De aanslag in Kopenhagen was al weer tweeëenhalve maand geleden. Ik begon al te denken dat de geheime diensten nu echt alle jihadisten in de gaten hebben en eventuele aanslagen in de kiem kunnen smoren.
  We zijn weer wakker geschud: er zijn nog genoeg “lone wolves” over die het gemunt hebben op voorvechters van het vrije woord, zoals Geert Wilders.
  Weest waakzaam, want er kan nog een aanslag komen.

 7. 17

  @13: Wilde zeggen doorgesnoven links, die maar blijven wegkijken en smeken om meer Islam. Maar dat is maar een steeds kleiner deel van de mensen die links zijn. En voor die laatsten heb ik gewoon respect voor al kijkt men tegen sommige zaken anders aan. Verder vind ik het onnodig mensen in hokjes te plaatsen.
  Maar is dit volgens volgens jou een incident? In mijn ogen heeft Wilders best een punt. Dat Islam en vrijheid van meningsuiting niet bepaald samengaan

 8. 18

  @17:

  smeken om meer Islam

  Ik ken niemand die smeekt om meer islam.

  Maar is dit volgens volgens jou een incident?

  Een schietpartij in de VS? Nee hoor, dat is geen incident.

 9. 19

  @18: Nou gek dat Wilders dan maar weinig bijval krijgt hier als hij oproept om minder minder minder Islam en aanhang. In plaats daarvan wordt hij gedemoniseerd. Ik zie dat als smeken om nog meer Islam.
  Schiet verder maar weer in je wegkijkreflex. De Islam is fantastisch en een zegen voor vrijheid en democratie, laat de bootjes maar komen! Zo beter?

 10. 20

  @17

  Waar jij stelt mensen niet in hokjes te willen plaatsen, is dat dus exact hetgene wat je doet. Met je ‘doorgesnoven links, die maar blijven wegkijken en smeken om meer Islam’.

  “Dat Islam en vrijheid van meningsuiting niet bepaald samengaan”
  Het is wellicht zeer lastig en complex voor jou om te bevatten, maar de vrijheid van meningsuiting gaat, uiteraard, twee kanten op. Wilders kan kritiek leveren, maar dat houdt tevens in dat hij kritiek kan ontvangen. Het verschil is, meestal, dat Wilders zijn kritiek geen verdere onderbouwing meegeeft. En nee, volledig uit zijn context getrokken citaten uit de koran is geen onderbouwde kritiek. Dat geeft enkel en alleen voeding aan, bijvoorbeeld: https://en.wikipedia.org/wiki/Confirmation_Bias

  @19
  ‘Nou gek dat Wilders dan maar weinig bijval krijgt hier als hij oproept om minder minder minder Islam en aanhang.’

  Kom je weer aanzetten met je feitenvrij gebazel. Wilders had het in die bierkelder expliciet over minder Marokkanen. Maar goed, dank voor de bevestiging dat ook jij je overdrachtelijke pijlen richt op moslims in het algemeen, met je: ‘Islam en aanhang’

  “Schiet verder maar weer in je wegkijkreflex.”

  Nee, jij en een aantal anderen zijn geconditioneerde juichaapjes die wegkijken van feiten.

  En het maar vreemd vinden dat men voor dom-/ debielrechts wordt uitgemaakt. Niet te weerleggen feiten doen er voor types zoals jij niet toe.

  Zo ook nu, met deze gruwelijke aanslag (iedere ís er nml. één teveel). waarover -tot op heden- amper iets bekend is.

 11. 21

  Alles wat ik zeg is dat er voor nu te weinig bekend is om hier een islamsticker op te plakken, @dante. Natuurlijk is er een redelijke, zelfs grote, kans dat dat zo is, Geller en Wilders zijn naar ik aanneem gewilde doelen van fanatici. Maar nogmaals, er is te weinig bekend om hier iets zinnigs over te zeggen.

  Verder demoniseer ik niemand. Tenzij je het met iemand oneens zijn en dat uiten als demonisatie ziet, natuurlijk.

 12. 22

  @20: Was eigenlijk van plan om te reageren met doorgesnoven linkser maar je bent daarvoor te inhoudelijk aan het werk gegaan, behalve de gebruikelijke scheldwoorden dan. Respect daarvoor.

 13. 23

  Oké, Mario. Dank.
  Tegengas aan de feitenvrije moslimhaat is broodnodig. Met moslimhaat verloochenen we onze eigen cultuur en normen en waarden.

  U en ik, weten dat dat niet toevallig wordt gepropageerd.

  Een NOS, die iets van ‘ media-tycoon Murdoch’ FOX kritiekloos overneemt ……

  Laten we de gezochte hysterie even voor wat die is, en kijken van een afstand,

  Als moslims nu zo verraderlijk zijn – werkelijk een aggressieve structuur hebben om overal ter wereld genadeloos toe te slaan, en de hele NATO met z’n 1.000 miljard militaire uitgaven per jaar, doet sidderen en keer op keer te slim af zou zijn – dat soort complottheorien cultiveren de media onvermoeibaar.

  Het aantal zelfmoorden van journalisten in de VS stijgt ook opzienbarend – en alle media blijven het verzwijgen.

  Als die moslims nu zo sluw zijn; wat klopt hier misschien niet. Voor een belachelijk gehoor van net 200 toehoorders, een legertje bewakers – in 1 oogopslag staat de geblondeerde roerganger met een dozijn bewakers op de foto. Een aantal van 40 kwam voorbij.
  Welke ‘nut’ denkt dan met succes een aanslag te kunnen plegen? Zo dom zijn toch niet. Dat duidt weer op ingehuurde moslims.

  Voorlopig is de NAVO nog druk bezig met de jacht op, en afslachting van vooral Christenen in de Donbass. TTIP bereidt de weg om dat gigantisch op te schalen:
  Corporate Genocide:
  http://www.rense.com/general96/corpgen.html

  Mensen aub.. Werp die haat af. Vier morgen de vrijheid, toon dat u ziet hoezeer die van alle kanten wordt aangevallen, door TTIP. Een totaal pakket. De totalitaire staat in de sandwich.

 14. 24

  Met het kennisnemen van deze berichtgeving, waarin twee mensen zonder aanleiding een agent onder vuur nemen, groeit daarmee ook het begrip voor politieoptredens bij andere nieuwswaardige gebeurtenissen waar politieoptreden op dit forum steevast enkel veroordeelt wordt?

 15. 25

  @19: ” Nou gek dat Wilders dan maar weinig bijval krijgt hier als hij oproept om minder minder minder Islam en aanhang. In plaats daarvan wordt hij gedemoniseerd. Ik zie dat als smeken om nog meer Islam.”

  Dus iedereen die het “minder minder minder (Marrokanen) .. Dat gaan we regelen!” van Wilders veroordeelt als racisme smeekt in jouw ogen om meer islam? Als je zo denkt, ben je gewoon echt ver heen.

 16. 27

  @24: En in NY zijn al 5 politieagenten kapot geschoten in 5 maanden tijd. Dat heeft alleen weinig te maken met het feit dat de politie een paar duizend negers heeft afgeschoten afgelopen jaar.

  Beste Nonkel uit groep 3: als dezelfde soort woordjes (pief, paf, politie) voorkomen in zinnetjes die bij elkaar staan betekent het niet dat het ene zinnetje ook maar iets over het andere zinnetje zegt en omgekeerd. En nu weer verder met je werkje!

 17. 28

  @24 Ik zie toch een groot verschil tussen politieagenten die verdachten doden die in het wilde weg schieten met semi-automatische wapens en politieagenten die ongewapende verdachten doden. Jij niet?

 18. 30

  @19. Ja, heel gek. Gek dat een Salman Rushdie korte metten maakte met Geerts gezwatel. Gek dat een Kurt Westergaard zich ook gelijk distantieerde zodra hij doorkreeg wat een enge volksmenner zich kwam melden. Ook allemaal gedemoniseer, boehoe.

 19. 33

  @26 Als dat klopt, rijst de vraag, en niet voor het eerst: hebben we hier te maken met iemand die al jarenlang in beeld was bij de veiligheidsdiensten, maar die dus kennelijk desondanks gewoon zijn gang kon gaan? En waarom zou de oplossing voor falende intel zijn om straks ongetwijfeld te pleiten voor nog meer intel?

  Edit: zou dit een willekeurige blanke westerling zijn geweest, dan zouden we nu spreken over een eenmansactie, een ‘lone wolf’. Maar het is een moslim, en dus vanzelfsprekend een ‘terroristisch complot’. Dit ongeacht het feit dat de moslims in Garland er bewust voor kozen om zich niet druk te maken over deze bijeenkomst en die bij voorkeur links te laten liggen. Althans, dat meldt Dallas News.

 20. 34

  @27:
  QED.

  Zou je verwachten dat dit soort berichten wellicht wat meer wederzijds begrip kweken bij sommigen? Dat gebeurtenissen, hoe ver verwijderd je dit ook vindt van het huidige onderwerp, wel degelijk kunnen doorwerken bij bepaalde mensen en/of instanties. Noem het een spill-over effect. Agenten zijn geen eilanden enzo…

  Maar nee, dat is teveel gevraagd. Gewoon lekker in je frame blijven hangen.

  @28

  Dat zie ik inderdaad ook. Maar als je in een maatschappij leeft waar regelmatig agenten en andere mensen zonder aanleiding beschoten worden, dan ga je toch je gedrag veranderen. Bewust of onbewust. De agent die is geraakt en zijn collega’s zullen voortaan wellicht iets meer tricker-happy zijn in soortgelijke situaties. En dat is best begrijpelijk.

 21. 35

  @34: Ja Nonkel, sommige agenten zullen wellicht net als jij denken en nav de schietpartij bij Wilders vandaag een wegrennende zwarte jongen van 17 voor de zekerheid 5x in zn rug schieten maar toch betekent niet ik dat ik daar begrip voor moet hebben.
  Verder ben ik van mening dat iedereen die voor de overheid werkt (agent, verpleegkundige, juf) en direct contact met een burger kan hebben een IQ van 100+ moet hebben, om mee te beginnen.

 22. 36

  @34 En dat is best begrijpelijk.

  Nee, dat is het niet. Politieagenten die schietgraag zijn in situaties waar hun leven niet op het spel staat, wat al te vaak blijkt uit de incidenten de laatste tijd, zijn moordenaars.

 23. 38

  @34

  “Gewoon lekker in je frame blijven hangen.”

  Zoals jij continu doet? Lekker blijven hangen in een debielrechtse frame na frame na frame. Zal vast indruk maken op jalta/ tpo/ gs. Daar lopen meer van die eencelligen.

 24. 39

  @Johanna: ” ….. jarenlang in beeld was bij de veiligheidsdiensten, maar die dus kennelijk desondanks gewoon zijn gang …..”
  Preventief oppakken dat kan vaak juridisch niet. En continue schaduwen is veel te kostbaar.

  Daarom wordt GW ook continue beveiligd, omdat het in de gaten houden van alle mogelijke daders simpelweg geen optie is.

 25. 40

  @33: Als het een willekeurige blanke zou zijn geweest was het hoogst waarschijnlijk ook een ‘lone wolf’ geweest. Wanneer het over geweld gaat uit naam van een ideologie die haat en overdraagszaamheid propageert en die wereldwijd door 1,5 miljard mensen wordt aangehangen is het geen ‘lone wolf’ meer.

  Of kun je een vergelijkbaar lijstje:

  http://www.thereligionofpeace.com/

  voor, zeg eens wat, de Tempeliers produceren?

 26. 41

  @40: Elton Simpson, dat klinkt heel Arabisch, niet waar? Heel goed mogelijk dat dit “lone wolfs” zijn. Of heeft islam telepathie als aanvullende eigenschap?

 27. 42

  @1: Ja hoor Anton, net waneer je het uitkomt. als Anti Islam word verboden is het “anti Moslim”. Want Grote Geert was “Anti Moslim, niet Anti Islam” nog geen 10 jaar geleden, want hij hate extremisten niet een hele groep (was het verhaal toen).

  Dus je kan het nog zo leuk lullen, maar benoemen was toch een van die dingetjes waar jullie nu al 15 jaar de hele zooi mee aan het verpesten zijn in Nederland?

  Dus laten we ook dit lekker gaan benoemen.

 28. 43

  @39 Daarmee zeg je dus eigenlijk dat het werk van die inlichtingendiensten niet zo zinvol is, want tot voorkomen leidt het kennelijk niet.

  @40 Ja hoor, Anton. Ga je hier nu serieus beweren dat de orde van de Tempeliers bekend staat als geweldloos? Of doel je op het Mexicaanse drugskartel? Ook al zulke lieverdjes.

  Verder is het aantoonbare onzin dat anderhalf miljard wereldburgers een ideologie zouden aanhangen die haat en onverdraagzaamheid propageert. Ik hoor toch echt al jarenlang moslims stellen dat hun religie helemaal geen geweld voorstaat, behalve in geval van zelfverdediging. Zie bijvoorbeeld de links die Mario in @7 geeft. Je leidt aan een ernstige vorm van confirmation bias (zie Mario @20).

 29. 45

  @41: Islam als haatideologie is de gemeenschappelijke factor, niet of je mo, jan of elton heet.

  @42 Ik maak onderscheid tussen de ideolgie islam (verderfelijk)en de moslim, een individueel mens.

  @43: Ga die de Koran en de Hadith eens lezen. Ga dan eens kijken hoe het toegaat op die plekken in de wereld waar deze ideolgie wordt aangehangen. Daarna praten we wel weer eens verder.

  @44 10 stuks in 2 categorieen. Ja dat zijn lone wolfs.

 30. 46

  @45 De top tien. Er staan trouwens meer dan tien aanslagen omdat sommige van de daders zelfs meer op hun geweten hebben. En door ze allemaal als lone wolves te bestempelen onderschrijf je Johanna’s punt.

 31. 47

  @45
  “Islam als haatideologie is de gemeenschappelijke factor”

  Ahum..
  https://en.wikipedia.org/wiki/Pacifism_in_Islam
  https://en.wikipedia.org/wiki/Peace_in_Islamic_philosophy

  Allemaal in Jip en Janneke taal, zodat ook jij, triest trolletje Anton, het kan begrijpen.

  Als jij je nu (ook) eens zou richten tegen extremisten i.p.v. je enkel te focussen op ‘de Islam’, dan zal je (mogelijk) iets serieuser worden genomen.

  http://www.nytimes.com/2015/03/06/world/europe/two-outcomes-similar-paths-radical-muslim-and-neo-nazi.html?ref=world&smid=tw-nytimes&_r=0
  http://www.i24news.tv/en/news/international/europe/64386-150315-neo-nazi-attacks-on-german-jews-far-outnumber-those-by-islamists
  https://news.vice.com/article/violence-caused-by-far-right-extremists-has-surpassed-that-caused-by-domestic-jihadists-study-says

  http://www.spiegel.de/international/world/islamic-state-files-show-structure-of-islamist-terror-group-a-1029274.html

  Maar zolang dat niet gaande is, verwijs ik je terug naar je echokamer. Waarover o.a. hier meer terug is te vinden:
  https://www.americanprogress.org/issues/religion/report/2015/02/11/106394/fear-inc-2-0/

  Maar goed, dat vergt allemaal nogal wat lees- en uitzoekwerk, en jij vertoeft liever op sites als geenstijl/ tpo/ jalta om daar je bezopen meninkje te vormen.

  Schrale troost, je bent niet de eerste noch de laatste onbenul.

 32. 48

  @Johanna: Zonder inlichtingendienst weet je als overheid nog minder, tast je totaal in het duister. Daarom hebben de meeste landen, ook in een democratie, wel een inlichtingendienst.

 33. 49

  @48 Helaas, voor u. Uw argumentatie klopt niet. Taak inlichtingendiensten is niet beschermen bevolking. Doch narratieven bedenken om de zittende (schaduw-)macht te beschermen.

  9/11, daarvan waren ruim te voren reeds perfect van op de hoogte: Pentagon, CIA, NORAD, NYC, US Navy, FED. Ook daar ging het om zgn. terroristen die hun training in de VS hadden gekregen.

  De geblondeerde roerganger zet Nederland, en alle echte Nederlanders, weer eens te kakken.
  Mmw. van de Staatspropaganda. NUL journalistiek presteren; 100% beeldvorming.

  Wat blijkt nu, na enige journalistiek research – allemaal open bronnen?
  De organistrische van de haatlezing heeft een lang strafblad. Bovendien een lange track record met anti-semitische groepen in m.n. Europa. Engeland, Wales, etc. Ja, ja, dat hun strategie zo in elkaar steekt dat vertellen de haatpredikers er niet bij.
  Iedere oprechte gelovige zal deze haatpredikers uitkotsen.

  In de VS is in Joodse kringen dan ook protest aangetekend bij de rijke en omstreden organisatrice. Hier is de kadaverdiscipline in de groep kennelijk te verstikkend.

  http://www.richardsilverstein.com/2010/10/13/gellers-wealth-from-corruption-fraud-mayve-facilitated-cop-killing/
  http://www.richardsilverstein.com/2015/05/04/pam-geller-is-our-very-own-pastor-terry-jones/
  http://www.sott.net/article/296035-Spreading-hatred-and-Islamophobia-Western-Gladio-networks-behind-Garland-Texas-shooting

  Veel van die haatpredikers zijn al ontmaskerd als herrieschoppers
  http://www.dailykos.com/story/2006/05/15/210425/-Ayaan-Hirsi-Ali-exposed-as-fake-joining-American-Enterprise-Institute#

 34. 50

  @Tinbergen: als je denkt als een PVV-stemmer klopt mijn argumentatie wel. Vanuit dat wereldbeeld is mijn post geschreven.

  Ik proef bij jou weinig PVV-enthousiasme.

 35. 51

  @45 Nou, knap hoor, jezelf al binnen één reactie tegenspreken.

  Ik neem tenminste aan dat als ik van jou ergens moet gaan kijken, ik kijk naar waarneembaar gedrag, naar dat wat mensen doen. Maar als ik moet kijken naar gedrag, dan gaat het dus uiteindelijk gewoon wel om moslims, ondanks die mooie theoretische distinctie van je van islam en moslims.
  (waarbij je overigens lijkt te veronderstellen dat ik onbekend ben met de islamitische wereld én suggereert dat jij de hele islamitische wereld, in al haar diversiteit, wel kent, hetgeen ik waag te betwijfelen).

  Je verwijst verder naar de Koran en de Hadith. Ik neem aan dat je me het niet kwalijk neemt dat ik me dan eerder verlaat op die talloze islamitische geleerden die de geschriften jarenlang hebben bestudeerd en ze heel anders uitleggen en interpreteren dan jij.

  Wie ben jij dat als zij stellen dat de islam, en dus ook de geschriften, geweld niet toestaan behalve in het geval van zelfverdediging, om dat te weerspreken? Waarom zouden we aan hun oordeel minder waarde moeten hechten dan aan dat van een beperkt groepje idioten die dat voor eigen gewin anders uitlegt? Welk belang dient het eigenlijk om dat zo te doen? Waarom probeer je mij te overtuigen van het gelijk van de extremen en laat je de normale moslims in de kou staan, in plaats van de extremen te overtuigen en de normale moslims te steunen? Zou dat niet veel effectiever zijn wellicht?

 36. 52

  @anton: Je spreekt jezelf tegen, want je zei

  Als het een willekeurige blanke zou zijn geweest was het hoogst waarschijnlijk ook een ‘lone wolf’ geweest

 37. 54

  @47: bij het bestrijden van terroristische geweld richten we ons natuurlijk op de categorie extremisten, niet op alle moslims. Duh. Het achterliggende probleem is echter de haat ideologie die een eindeloze stroom extremisten produceert. Die moet woorden bestreden met typische westerse verworvenheden als vrijheid van meningsuiting, menserichten, individuele vrijheid, etc. En zolang 70% van de hier wonende moslims het waardestelsel van de islam boven dat van ons stelt hebben we nog wel wat werk te doen.

  @51: ik zie het al, jou strategie is om je kop zo diep in het zand te steken dat die jongers er geen boeka overheen kunnen trekken. Nou, succes meid, je besneden en anderszins permanent mishandelde zusters hoeven in ieder geval niet op jou hulp te rekenen.

 38. 55

  @50
  “als je denkt als een PVV-stemmer klopt mijn argumentatie wel. Vanuit dat wereldbeeld is mijn post geschreven.”

  Aldus de zelfverklaarde woordvoerder van alle “PVV’ers”, die het liefst mensenrechten weg wil, mede omdat deze (extreem-)rechts beleid in de weg staan. Alsof Henk en Ingrid dat helemaal top zouden vinden, mochten ze eindelijk eens doorkrijgen waar Wilders (en in het verlengde jij) voor staan.

  En nee, je “argumentatie” klopt zeker (weer eens) niet.

  “Ik proef bij jou weinig PVV-enthousiasme.”

  Gelijk het overgrote deel van ‘de Nederlanders’ die niets moeten hebben van het fascistoïde varkentje Wilders.

  Overigens, mocht het Wilders zelfs maar lukken om de recent in Amerika getoonde cartoons naar Nederland te halen, dan laat ik persoonlijk de volgende uitprinten om deze aldaar te tonen. Onderwijl de tekst van de https://nl.wikipedia.org/wiki/Willem_Arondeus#Willem_Arondeuslezing uit 2011 scanderende.

  [img]https://i.imgur.com/UC5rYtw.jpg[/img]

  https://i.imgur.com/UC5rYtw.jpg

  Met z’n vrijheid van meningsuiting.

 39. 56

  @54
  En hop, kom je weer aankakken met je zwakzinnig gebazel..

  “En zolang 70% van de hier wonende moslims het waardestelsel van de islam boven dat van ons stelt”

  Ik ga die peiling niet nogmaals herhalen, noch ontkrachten. Je doet maar eens beter je best om het e.e.a. daadwerkelijk uit te zoeken. Dus niet via de voor jou gangbare sites als geenstijl/ tpo/ jalta.

 40. 58

  @57 Tja, een fors aandeel van Amerikaanse christenen denkt fundamentalistisch. Als je het ze vraagt zeggen die ook dat de bijbel boven alles gaat. Betekent ook niet automatisch dat ze homo’s ter dood willen brengen of de tien geboden tot grondwet willen maken.

  Maar die fundamentalisten hebben in de VS wel degelijk politieke invloed. Kijk alleen al naar de Republikeinse politici: daar zitten nogal wat reli-gekkies tussen.

  En zo zijn er tal van county’s waar seksuele voorlichting op school inhoudt dat tieners geleerd wordt dat seks vóór het huwelijk een zonde is. Met fijne gevolgen als een chlamydia-epidemie tot gevolg.

  Moslims daarentegen hebben niet of nauwelijks politieke invloed, noch in de VS, noch in Europa. So why the fuzz?

  De denkfout die je maakt is dat je geen onderscheid maakt tussen wahhabisme/salafisme en wat in dat onderzoek van Koopmans onder ‘fundamentalisme’ wordt geschaard. Als je dat allemaal op dezelfde hoop gooit, kun je jezelf wijsmaken dat er hier allemaal griezelbaarden rondlopen. Maar als je met daadwerkelijk met moslims gaat praten, kom je er al snel achter dat dat schromelijk overdreven is.

 41. 59

  Moslims hebben nauwelijks politieke invloed? De aanslagen die uit naam van de Islam gepleegd worden hebben juist extreem veel politieke invloed. In de hele Westerse wereld is het politieke landschap aan het schuiven geraakt na 2001. Het geweld is nooit gestopt. De Arabische Lente heeft de Islamitische wereld gedestabiliseerd waardoor blijvend nog meer ruimte voor extremisten ontstaat.

  Als athëist boeit het mij niet of dat extremisme uit naam van de Islam of welke andere ideologie of geloofsovertuiging dan ook is, maar je kunt vaststellen dat het een bedreiging vormt voor de stabiliteit van Europa. De vraag of Europese moslims loyaal zijn aan de democratieën waarin ze zich hebben gevestigd is in dit opzicht legitiem. Die moet gesteld worden, het liefst door mensen als Maajid Naawaz.

 42. 60

  @59 Terrorisme heeft zoveel invloed als je het geeft. Bovendien meende ik dat we het over doorsnee huis-tuin-en-keukenmoslims hadden (zie #57), niet over de fractie moslimextremisten die aanslagen pleegt.

  Kijk, als je voortdurend de doelpaaltjes verschuift, kun je altijd wel een puntje scoren.

 43. 61

  Ik was van plan een leuke dag te hebben, maar nu ben ik zeker weer een uurtje zoet met het verwerken van de hoeveelheid schaamteloze haatzaaierij die deze aanslag weer los maakt bij de bekende trollen. Ik schaam me kapot dat jullie ook tot homo sapiens gerekend worden, wat een intens zielige excuses voor bewuste wezens.

 44. 62

  @60: Sorry, ik had niet in de gaten dat hier een wedstrijd plaatsvindt waar puntjes gescoord moeten worden.
  Maar deze draad gaat over een aanslag en jij wilt het hebben over “huis-tuin en keukenmoslims”? Dat verband zou ik niet willen leggen.

  Waar het om gaat is dat jij beweert dat moslims geen politieke invloed hebben. Ik zou het tegenovergestelde willen beweren. Of die politieke invloed voor de doorsnee-moslim gunstig uitpakt is weer een ander verhaal. In dat opzicht zijn de vele complotdenkers uit die hoek goed te verklaren, het is ongelooflijk hoeveel PR-schade een kleine groep extremisten kan veroorzaken. Logisch dat velen overal de hand van Israël, Europa of de VS in zien.

  Wat mij betreft is elke politieke invloed van religies uit den boze. Ooit was dat de communis opinio ter linkerzijde van het politieke spectrum. Helaas heeft de moslim de arbeider inmiddels verdrongen als token victim.

 45. 63

  @62 De gewone, doorsnee huis-tuin-en-keukenmoslims waarvan Anton beweert dat 70% daarvan uit enge fundamentalisten bestaat, hebben inderdaad niet of nauwelijks politieke invloed.

  Dat de politiek zich laat opnaaien door extremisten (en/of de angst voor extremisten voor haar eigen electorale karretje spant) dat is weer een ander chapitre.

  Maar goed, ik praat tegen een muur van onbegrip, zoveel is wel duidelijk.

  ’t Is een beetje alsof ik zeg dat de communisten in de VS politiek gezien nog geen deuk in een pak boter konden slaan, en dat jij dan gaat wijzen op McCarthyisme en de angst voor het Rode Gevaar ter onderbouwing dat de communisten enorme politieke invloed hadden.

 46. 64

  @Prediker: moslims hebben invloed – niet op een conventionele politieke manier – maar meer op een guerrilla-manier.

  We leven in een cultuur waar mijn politiek vertegenwoordiger 24/7 bewaakt moet worden.

 47. 65

  @64: Ook al ben je het in niets met AltJohan eens, hier hij heeft gelijk. En dat is een ongemakkelijke werkelijkheid waarvan men graag wegkijkt.

 48. 66

  @63: Jij verwart getalsmatige vertegenwoordiging met politieke invloed. Hoeveel echte Nazi’s of overtuigde communisten waren er? Weinig. Hoe groot was hun invloed op de geschiedenis? Immens.

 49. 67

  Oh, en voor die debielrechtse schreeuwertjes die met Charlie Hebdo schermen…weer eens nemen zij, van CH, afstand van het stompzinnig geblaat.

  “There is absolutely no comparison,” Jean-Baptiste Thoret, the magazine’s film critic who only avoided the attack because he had been late for work — told Charlie Rose on PBS, according to an advance transcript Monday.

  “You have a, as you said, a sort of anti-Islamic movement (in Texas)… the problem of Charlie Hebdo is absolutely not the same,” added Thoret, flanked by Gerard Biard, chief editor of the magazine.

  Biard added: “We don’t organize contests. We just do our work. We comment on the news. When Mohammed jumps out of the news, we draw Mohammed.

  “But if he didn’t, we didn?t. We don’t… We fight racism. And we have nothing to do with these people.”

  bron (o.a.):
  http://www.rawstory.com/2015/05/fbi-investigated-texas-gunman-over-jihadist-sympathies/

 50. 68

  Even afgezien van die nare mevrouw Geller en trawanten, weet ik bij God niet wat er mis is met een gezonde anti-Islamhouding. De vooruitgang bestaat uit stroom en antistroom.

  Met Antipaapse of anti-joodse geluiden heeft Charlie bij mijn weten ook nooit problemen gehad. Waarom heet het racisme als het over de Islam gaat? Ach, leefde Robert Long nog maar.

 51. 69

  @68

  Anti is niet altijd gezond. Kritisch tegenover religie (in het algemeen) staan, is prima; welkom zelfs, maar zodra de focus zich enkel en alleen gaat richten op de/ alle volgers van een zekere stroming, is er sprake van een zeer ongezonde situatie.

  Wat de focus op ‘de islam/ de moslims’ vooral bloot heeft gelegd, is dat er nogal wat atheïsten niets meer zijn dan racisten.

 52. 71

  @Mario: “Wat de focus op ‘de islam/ de moslims’ vooral bloot heeft gelegd, is dat er nogal wat atheïsten niets meer zijn dan racisten.”
  Maar een beperkt deel van de bevolking past in jouw beknellend politiek keurslijf.

 53. 73

  @63: Ik beweer dat niet, dat is de uitkomst van gedegen onderzoek. Dat deze ongemakkelijke waarheid detoneert met je naieve wereldbeeld kan ik mij voorstellen, dat het het niet minder waar.

 54. 75

  @69: Beetje warrige redenatie die je er op na houdt.
  Het mag en tegelijkertijd mag het niet.
  Wat dan niet mag is iets te noemen wat lijkt op islam kritiek en wat wel mag is iets wat kritiek op religie is.
  Bijzondere redenatie. Als ik die voortzet zijn tegenstanders van de katholieke kerk rasisten en als je wilt chargeren zijn anti-fascisten eigenlijk ook rasisten. Eigenlijk kun je in jou optiek alleen kritiek uiten op de islam als jezelf a: geen atheist bent en b: een religie aanhangt. Heel apart….

 55. 76

  @55:
  Dat is dus die cartoon, waar Geert zo boos was en duidelijk demonstreerde niet tegen vrijheid van meningsuiting over zijn persoon te kunnen:
  http://www.nrc.nl/nieuws/2011/02/12/vanwege-deze-vara-cartoon-is-wilders-woedend/
  Deze past ook wel bij de peroxide-ariër en aanhang:
  http://4.bp.blogspot.com/-V7-CFT8M_xo/TVuCKjwK4WI/AAAAAAAAAC8/07_LxffTf4o/s1600/500-pixels-110216-PVV.JPG

  Speciaal voor Alt Johan, Anton en de rest van de Wildersfans is hier nog wat snoepgoed.
  https://www.google.nl/search?q=spotprenten+en+cartoons+over+wilders&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=MrFIVY38NYzjU5vSgJAE&ved=0CCEQsAQ&biw=1280&bih=562
  Laat er maar een expositie van komen ;-)

 56. 77

  @75
  Niks warrigs aan het stellen dat het virulente racisme onder de zelfverklaarde “islam-critici” niet bepaald gezond is.

  Hier gaat het (o.a.) over de “atheisten” die zich op een uiterst negatieve wijze hebben laten beinvloeden door youtube “held” Pat Condel. Die het woord van (o.a.) Dawkins slikken alsof het zoete hosties/ matzes zijn. Enkel aantonende dat het hen niet zozeer om ‘kritiek op religie’ gaat, maar dat beide genoemde heren een vehikel zijn om hun racisme (o.a. jegens moslims) te uiten.

  Maar goed, dat is eigenlijk verder een geheel andere discussie en staat grotendeels los van de aanslag in de USA en de ‘vrijheid van belediging’ van een paar eencelligen. Eigenlijk geen zin/ behoefte om deze nu te beginnen.

  Je zal mij de gruweldaden van, bijvoorbeeld, Daesh/ (IS)IS niet horen toejuichen, ook al willen trieste trolletjes zoals Anton dat maar wat graag. Ik “verdoe” liever mijn tijd met het uitzoeken van zaken als:
  http://www.spiegel.de/international/world/islamic-state-files-show-structure-of-islamist-terror-group-a-1029274.html

  Oh, en triest trolletje Anton: over wegkijkers gesproken:

  http://www.nytimes.com/2015/03/06/world/europe/two-outcomes-similar-paths-radical-muslim-and-neo-nazi.html?ref=world&smid=tw-nytimes&_r=0
  http://www.i24news.tv/en/news/international/europe/64386-150315-neo-nazi-attacks-on-german-jews-far-outnumber-those-by-islamists
  https://news.vice.com/article/violence-caused-by-far-right-extremists-has-surpassed-that-caused-by-domestic-jihadists-study-says

  Tot op heden heb ik jou nog steeds niets zien afkeuren over extremisme vanuit andere dan de door jou zo gewaardeerde. Jij mij wel over de gruweldaden van diegene waarvan jij denkt dat ik daar van wegkijk. Of ben je dat nu alweer (gemakshalve) “vergeten”?

 57. 78

  @76

  Correct, en dat is ook exact de reden waarom ik zowel die cartoon alsook die lezing ter sprake breng.

  Met een oorverdovende, edoch inmiddels zeer gebruikelijke stilte van die debielrechtse dombo’s. Huichelachtige hypocrisie is hen, zo blijkt maar weer eens, niet vreemd.

 58. 80

  @77: Ik wil niet flauw zijn maar je moet echt eventjes opletten hoe je redenaties verlopen. Je begint een betoog, … krijgt weerwoord .- en vervolgens ben je het betoog niet begonnen.
  schrödingers kat is een aardige analogie in dit verband/
  Je bent overigens niet de enige die daar last van heeft.

 59. 81

  Dat veel racisten en bigots zoals Geller anti-Islam zijn maakt nog niet iedereen die anti-Islam is een racist. Bovendien is het problematisch om anti-Islamisme gelijk te stellen aan racisme; moslims zijn onder alle bevolkingsgroepen vertegenwoordigd, dus tegen welke bevolkingsgroep richt een “anti-Islamracist” zich?

  Waarom zou een anti-Islamitisch standpunt minder legitiem zijn dan een anti-Katholiek standpunt? Waarom kun je je wel kritisch uitlaten over de Paus, maar niet over Mohamed? Waarom zouden we godsdiensten in zodanige mate moeten respecteren dat openbare ruimte, onderwijs en staatsinrichting er door worden beïnvloed?

  God is a concept by which we measure our pain.

 60. 82

  @79

  “Die cartoons zijn schofferend voor veel moslims en niet-moslims [lees ook: religieuzen en niet religieuzen] en logisch dat zij niet veel meer met debielrechts te maken willen hebben.”

  See what I did there?

  “De cartoon leidt ook af van de missie van Wilders…”

  Knieschoten enzo, inmiddels bekend, zelfverklaard woordvoerder van de PVV(‘ers). Jawohl!

  Oh, en:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Akkari-Laban_dossier

  @81
  God heeft niets te maken met je pijn-fetish. ;-p

 61. 84

  Kennelijk heeft niemand nog nagedacht over de vraag waar dit eigenlijk om ging en of dat wel iets met Wilders te maken had.

  On Sunday, there was a shooting in Garland, Texas. Two men opened fire outside a Muslim caricature event hosted by anti-Muslim activist Pamela Geller, and were shot dead in response. One security officer was reportedly injured in the attack as well.

  But the narrative that is being told about the events is incomplete. Geller is being portrayed as an advocate of free speech, who was holding a Muhammad cartoon contest that was simply about affirming First Amendment principles. This is simply not the case.

  Geller is not a Critique of Islam, as the Los Angeles Times wrote last night. Her goal is to cleanse the Western world of Muslims in much the same manner Slobodan Milosevic wanted to cleanse the Balkans of its Muslim population.

  Lees verder over hoe moslims in Garland behandeld worden:

  http://www.alternet.org/news-amp-politics/garland-texas-hotbed-anti-muslim-bigotry

 62. 85

  @Mario: knieschoten zijn sinds jaar en dag een legitiem middel voor ambtenaren van de politie, anders hadden ze nooit een vuurwapen verstrekt gekregen.

  De overheid heeft het geweldsmonopolie.

 63. 86

  @81
  “Dat veel racisten en bigots zoals Geller anti-Islam zijn maakt nog niet iedereen die anti-Islam is een racist.”

  Dan heb jij de vele racisten en bigots, die Pamela Geller al ruim een decennium ‘volgen’ (kuch), nog niet gezien. Het racistische en m.i. tevens sektarische druipt er letterlijk en figuurlijk vanaf. Om er dan ook maar even een reli-tintje aan te geven. Check haar site plus de vitriole reacties onder de daar geplaatste artikelen.

  De aan de PVV-gelieerde faecesboek pagina’s, die inmiddels meermalen breeduit in de media zijn weergegeven, tot “schok” van velen, zijn 1:1 vergelijkbaar.

  Ik zag dat op LGF een aantal linkjes geplaats waren. Quelle surprise..

  Hier begon Pamela Geller haar digitale “reputatie”, voor ze haar eigen site begon in dezelfde periode dat ‘Fjordman’ (P) dat deed. En nog een paar, maar goed. Pam was vooral ook vanwege haar dronken tirades bekend – welke haar uiteindelijk de bijnaam ‘shrieking harpy’ meegaf. Tot grote hilariteit, kan ik wel stellen. Er was zelfs een soundboard voor haar gemaakt, als ik me niet vergis.

  Graaf maar eens een jaar of 8+ terug.
  http://littlegreenfootballs.com/weblog/lgf-search.php?q=%22pamela+geller%22
  http://littlegreenfootballs.com/weblog/lgf-search.php?q=%22Robert+Spencer%22

  Verder verwijs ik graag nogmaals naar #7. Mijn daar geplaatste ‘bronnen’ zijn zeker niet gering te noemen. Geconditioneerde juichaapjes zullen vast ‘bronnen beschimpen’. Altijd lachen die eerste reflexen.

  Het is alom bekend dat Wilders en Geller twee handen op één buik zijn. Die overdrachtelijke buik kan je o.a. terugvinden bij:
  https://www.americanprogress.org/issues/religion/report/2015/02/11/106394/fear-inc-2-0/

  Let wel, dat is deel twee. Het eerste, van enkele jaren terug inmiddels, is vrij gemakkelijk te vinden via bovenstaande link.

  Maakt dat iedereen ‘een racist’. Duh, nee.

  Evengoed is mede de door Wilders gebezigde retoriek van invloed dat meerdere Nederlanders hun immens vele vooroordelen bloot geven. Leuk man, social media. Je hoeft niet eens naar het dorpsplein te lopen. Aangifte, daarentegen..

  Blijft onverlet staan dat er nogal wat idioten rondlopen, die voor een zoveelste frame vallen. En nee, ik ga nu geen pleidooi houden voor betere educatie over de verschillende mechanismen, welke o.a. fascisme naar voren brengen.

  “Nationalism does nothing but teach you to hate people you never met, and to take pride in accomplishments you had no part in”
  (eerlijk gepikt)

 64. 87

  @85

  “De overheid heeft het geweldsmonopolie…”

  Die je grote lijer maar wat graag ‘in werking’ ziet. Knieschoten, inderdaad. En als het ‘de overheid’ niet is, dan kunnen ‘we’ nog altijd op je trouwe PVV-vrinden vertrouwen. Toch?

  http://kafka.antenna.nl/nederlandse-pegida-activist-blijkt-wapenhandelaar-en-nazivriend/

  Soms vraag ik mij af, hoe het vandaag de dag is. Zal Breivik zich comfortabel ‘voelen’?

  http://kafka.antenna.nl/wapens-bij-extreemrechts-stoer-doen-of-schieten/

  http://kafka.antenna.nl/wie-wind-zaait-zal-storm-oogsten/

  Dat zijn je ‘PVV- vrinden’, ook, altJohan. De lui waar jij jezelf, eerder, ook, “woordvoerder” voor hebt verklaard.

  http://kafka.antenna.nl/lone-wolves-ook-in-nederland/

  Of wil je werkelijk dat ik nu naar stormfront ga linken, alwaar Wilders een zekere fanboibase heeft?

  Geen probleem, hoor:
  http://kafka.antenna.nl/hero-brinkman-en-monica-nunes/

 65. 91

  Islam en vrijheid van meningsuiting gaan nu eenmaal niet samen als het kritiek op de Islam betreft. Dat zie je aan het geweld wat Islamisten gebruiken, maar ook de zieligheids en discriminatiesmoel die andere Islamisten gebruiken. Het kan ook niet anders omdat de Islam zelf oproept iemand te doden die haar of haar pedofiel beledigd. Doe je dat niet, verzet je je niet ben je gewoon nooit een goed moslim. Dat je in verhouding zo weinig aanslagen ziet is omdat deze ideologie nog, gelukkig nog, niet in de meerderheid is. Maar je ziet dat hoe meer moslims ergens wonen hoe minder vrijheid en hoe meer ellende. Een geloofs ideologie die oproept te doden, is hetzelfde als nazisme, misschien nog wel erger. Als je deze ideologie, los van het feit dat het gewoon een fantasie is, verdedigt, ben je toch eigenlijk mede Islamist?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren