Ministerie zette journalist Brenno de Winter op zwarte lijst

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Ministerie zette journalist Brenno de Winter op zwarte lijst. Door zijn speurtochten naar alle privacyschendingen en beveiligingslekken van de overheid werd hij een persona non grata. Tegenwerking was zijn deel.
Een beschamende vertoning voor een democratie.

Update 12:30 uur: D66 kamerlid Schouw heeft kamervragen gesteld.

Open artikel

Reacties (4)

#1 nome

Had meneer De Winter ook maar niet moeten denken dat hij in deze tijden nog met echte journalistiek bezig zou kunnen zijn. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, sinds gemiddeld iedere journalist weet dat je niet met de the powers that be moet fucken.

#2 Inca

Naast het dieptreurige niveau van journalistieke vrijheid, wilde ik toch ook nog even wijzen op het amateuristische niveau van beveiliging. Hoewel je natuurlijk nooit weet of het niet vooral bedoeld is om de eigen medewerkers paniek aan te jagen.

Maar als dit de manier is waarop men een terroristische dreiging tegemoet treedt (lamellen gesloten houden, geen snoepjesusbsticks van vreemden aanpakken, en als receptioniste in paniek een ‘protocol’ uitvoeren) dan moeten we maar blij zijn dat we hier geen terrorisme hebben.

#3 Gladiool

Uitgerekend Brenno! De angst zit er diep in bij de Staat der Nederlanden. Wat een zielepoten. Maar goed, toont inderdaad aan dat er geen goede controle mogelijk is op het staats-veiligheidsapparaat. Willekeur en overdrijving is troef. En staats-treiterij, daar wist Willem Oltmans ook alles van…

#4 L.Brusselman

Dat Nederland een surveillance/politiestaat is mag nu toch wel als bewezen worden beschouwd.Hoe lang denken ze de illusie van een vrije democratische samenleving nog op te kunnen houden?
Toevallig deze week nog staande gehouden nabij de Bergweg door twee dienders op een mountainbike,met de smoes dat ze vermoedden dat ik een breekijzer in mijn mouw had verstopt. Maar de werkelijke reden was dat m’n kop ze niet aanstond,bleek na een twistgesprek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*