Marcel van Dam loopt over

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Reacties (33)

#1 differentieel

van opluchting?

#2 bpbx

Kooten en Bie,Harry Mulisch en Ivo de Wijs zijn opeens aanhanger van de Dierenpartij geworden. Zijn die linkse oudjes opeens collectief gek geworden?

#3 Arnoud

Marcel van Dam naar de SP? Ik hoop dat ze speciaal voor hem er nog een belastingverhoging voor de allerrijksten bovenop gooien.

#4 Mark

Au!

#5 Jay
#6 Joost

Lol! Dat legt ook een mooi verband tussen mijn onderschrift en de eerste reactie :-)

#7 prometeus

@2 Ik merk het ook aan m’n ouders en hun vrienden: babyboomers zijn teleurgesteld dat hun idealen niet uitgekomen zijn. Die collectieve midlife crisis slaat nu door in enorme tree-huggerigheid of juist eng rechts gelul.

@5 LOL en meer dan terecht.

#8 Joost

@7: Babyboomers zijn het grootste stelletje hypocrieten. Ze hebben de huidige situatie compleet zelf veroorzaakt met hun linkse gelul en uiteindelijk stiekem toch conservatieve politiek.

#9 knut

ikv links lullen rechts vullen:
Feitjes: PvdA-ers wonen rijker dan VVD-ers + SP-ers breken vd partij als ze geld moeten inleveren. Dus doordenkend: van Dam wil weer minister worden.

#10 knut

Ook aardig in dit verband is dat Rita actief voor de PSP (opgegaan in GL meen ik, dus een voormalig medestander vd redactie) vlgns wiki.

#11 Jogy

Marcel van Dam is al jaren geen lid meer van de PvdA.

Veel te veel aandacht voor deze bejaarde oude zeiker!

#12 Joost

@9: Waarom is dat altijd zo’n vaak gebruikt rechts argument? Links heeft niets tegen rijkdom, maar wil die rijkdom beter verdelen. Daar dragen al die rijke linkserts maar mooi aan bij!

Ik vind het juist een positief punt. Rijk zijn en dan bijvoorbeeld nog meer belasting willen betalen. Arme drommels hebben het dan maar makkelijk. Die hebben minder te verliezen!

#13 Jogy

@9
Waarom wil Van Dam minister worden, oude zakken horen in een fossielenopvang thuis.
Dit figuur is een parodie op zichzelf.

Links zijn en geld verdienen gaat goed samen, nog nooit een probleem mee gehad. Dat is meer een probleem van rechts.

#14 knut

@12 ah je bedeold als Marx. Dat was een echt bevlogen mensch (of iemand die tgv zware pubertijd vervreemde van zijn ouders). Als zij nu als vvd-ers waren gaan wonen hadden ze ook veel geld via particuliere instanties kunnen uitkeren aan hulpbehoevenden. Werkt in Engeland dus kan hier ook. Waarom wachten ze erop dat de staat dat voor hen doet….. is geen moeilijke vraag. ik kom toch op m’n eerste redeatie terug.

@13 helemaal mee eens. Intermediair had jaren geleden al laten zien dat startsalarissen bij de sociale dienst bij de hoogste behoren. En als er ergens beroepwerklozen te vinden zijn is het in die sector (vraag-aanbod werkt is hier dus niet de basis bij prijs vorming, politiek wel).

#15 Troebel

@2 Waar is te vinden dat De Bie ook op die dierenaaiers stemde?
@8 Die mag je wel toelichten.
Als je voor Babyboomers Katholieken invult klinkt het nog beter, of probeer Marketeers eens, of Volkskrantlezers, of Documentairefilmers, of Krakers: het is een universele waarheid!

#16 Joost

@15: Inderdaad. Een gigantische generalisatie. Maar wat is er nou geworden van de idealen van “de” babyboomer? Make love, not war? Het is een grotere zooi dan ooit.

#17 Paul

Geloof je echt dat er idealen zijn die door een hele generatie gedragen worden? Altijd mooi weer misschien, maar verder?

#18 Joost

@17: Ja, zucht… Die generatie heeft wel een beetje dat beeld over zichzelf. Onze generatie wordt verweten geen idealen te hebben. Beter dat dan idealen die je verloochent.

#19 bpbx

@15 Troebel
De Bie heeft de Dierenpartij toestemming gegeven om oud materiaal van Kooten en Bie te gebruiken voor de verkiezingscampagne. Er stond zelf een fotootje van de Bie op de site van die partij. Op vragen of het klopte dat hij die partij steunde heeft hij nooit antwoord gegeven.

#20 bpbx

De Bie gaat vreemd (eerste, tweede en derde keer).

#21 knut

Hoe kan een bi nou vreemd gaan?

#22 micha

Door voor dieren te kiezen?

#23 bpbx

Vieze oude mannen zoals Kees van Kooten lopen achter de poes van Mariannne Thieme aan.

#24 Jan Jaap

Ook een leuke.

#25 Arnoud

Van Dam is volgens Wikipedia al een keer eerder over gestapt van partij: in 1966 stapte hij over van de KVP (Katholieke Volkspartij) naar de PvdA.

#26 Jogy

Dan hoef je die Van Dam zeker niet serieus nemen. Straks stapt ie over naar de OuderenPartij.

#27 Joost

@25,26: Wat een bullshit. Omdat hij 40 jaar geleden is overgestapt is hij nu opeens een partijhopper?

#28 Jogy

Nee, niet specifiek, maar partijtrouw is hij ook niet en schoppen naar alles en iedereen is makkelijk vanaf de zijkant.

#29 Joost

Hij is hondstrouw. Ik ben de afgelopen drie verkiezingen drie keer geswitched.

#30 knut

Wie is hier trouw. De stemmer of de kiezer? Beide zwalken of gaan met hun tijd mee. Dat hoort erbij. Als je dat niet doet is dat niet iets om trots om te zijn.

#31 Jogy

Waarom zwalken, je kunt ook altijd trouw blijven aan dezelfde partij en toch met de tijd meegaan. Daar kun je ook trots op zijn.

#32 knut

Je bedoelt de partij gaat met de tijd mee dus jouw standpunt wordt 1:1 geactualiseerd met de tijd? Oftewel de partij is zo goed om voor jou je standpunt aan te passen. Hoef je nooit meer over te denken laat het maar aan de politici over….

Dat is idd het huidige denken onder de politieke partijen. Zij bepalen maar al te graag wat de stemmer moet vinden. Zelf vind ik dat de recente politieke omslagen en teken zijn dat de stemmer er niet meer in mee gaat. Kennelijk geldt dat ook voor Marcel. Van mij mag ie.

#33 Jogy

Van mij mag hij ook, maar dan moet ie niet natrappen, dat vind ik kinderachtig.

Kiezers denken voor zichzelf, zij die dat niet doen volgen meestal de grootste schreeuwer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*