Mag ik nu een keertje BAM! zeggen?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (32)

#1 Bismarck

BAM! als in een F16-bom op een Afghaans dorpje?

#2 PB (ex-BP)

BAM! als in op zijn bek gaan tijdens het a.s. congres van Groenlinks?

#3 su

Methinks he has not thought this through..

#3.1 weerbarst - Reactie op #3

is dit een kunduz f16? laatste tijd al 2x geen oorlog gevoerd daar

#3.2 Bismarck - Reactie op #3

Kijk, die bedoelde ik. Mooi uitgebeeld.

#4 Olav

De strijd binnen GL gaat nu dus tussen een gehaaide tante met ambities enerzijds en een brave padvinder met dromen anderzijds. Twee figuren die het voor elkaar krijgen om inhoudelijk toch niet waarneembaar van elkaar te verschillen. Of hebben ze ooit afwijkend van elkaar gestemd in de Kamer, want dat is me dan ontgaan?

Ik heb medelijden met de leden die een keuze moeten maken.

#5 Jack Random

Dibi wil dat GL de mensen weer raakt, en komt dan met de slogan ‘Bam!’? Ik associeer ‘BAM’ en ‘raken’ dan als het knock-out slaan van burgers … Ongelukkige woordkeuze wat mij betreft, en te misbruiken door tegenstanders.

#6 Prediker

Een goede slogan geeft kernachtig de ideeën of waarden aan waar je partij voor staat.

“Sterk en sociaal”, bijvoorbeeld. Ook bloedeloos, maar het blijft in het geheugen hangen en het verwijst tenminste ergens naar.

‘BAM!’ verwijst echter helemaal nergens naar. Ja, dat Dibi vindt dat GroenLinks de mensen weer moet ra-ken. Maar dat is dus volslagen inhoudsloos. De PVV weet immers mensen ook te raken.

Dibi zet zichzelf hiermee dan ook neer als een inhoudsloze politicus zonder ideeën. Wat een deconfiture.

Dat wordt dus Sap als lijsttrekker, dat kan ik nu al voor hem uittekenen. Eerder GroenRechts dan links, die Sap, maar die komt tenminste over als capabele politicus, en schiet zichzelf tenminste niet in de voet met dit soort oliedomme, nietszeggende slogans.

#6.1 Quintana - Reactie op #6

Hear hear!

#6.2 Rob - Reactie op #6

*Mompelt iets over een glorieus moment met een stekkerdoos.

#6.3 Prediker - Reactie op #6.2

Die stekkerdoos was een geniale pr-move in vergelijking met deze slogan van Dibi.

#6.4 Rob - Reactie op #6.3

Het is allebei niet hoogstaand maar ach, het zegt me ook niet zoveel.

#7 parallax

‘BAM’ is een krachtterm die midden-twintigers gebruiken om een voldaan gevoel (of nog te bereiken gevoel van voldaanheid) te benadrukken, dan wel een bepaalde prestatie (iemand 2 biertjes in de handen drukken) verbaal goed te keuren.

Derhalve lijkt het me een goed idee voor Tofik om een copywriter in te huren i.p.v. zelf te gaan zitten klooien met teksten waar de beoogde doelgroep ironisch genoeg meteen doorheen prikt.

#8 Inje

Bam! is echt tien keer beter dan die stekkerdoos faal. Bam! is, zoals iemand al terecht opmerkte een term voor jonge professionals, de doelgroep waar Dibi toch hoopt te scoren volgens mij. Is helemaal niet zo slecht gejat.

#8.1 PB (ex-BP) - Reactie op #8

Die “doelgroep” zit bij Geenstijl/PowNed en stemt geen Groenlinks.

#8.2 su - Reactie op #8

Ik weet niet wat eerst was, maar ik ken het eerder van New Kids.

Zunne grote vuurbal jonguh! BAM!

#8.3 su - Reactie op #8.2

#8.4 Bismarck - Reactie op #8.3

Ook een poging:

edit: oké ik ben te digibeet om plaatjes te kunnen zetten.

#9 Jabir

Dibi doet me een beetje aan Robin van Batman denken

#10 Yevgeny Podorkin

Ik meen dat er bij de Flinstones ook zo’n klein etterbakkie rondliep dat om de haverklap bam! riep. Was soms geen land mee te bezeilen…

#11 Yevgeny Podorkin

GroenLinks streeft naar een duurzame toekomst, emancipatie en gelijke kansen voor iedereen. We brengen onze idealen dagelijks in de praktijk. In en buiten het parlement. We hebben een optimistische kijk op de toekomst: we willen elke kans grijpen om onze groene en linkse idealen in de praktijk te brengen. Met oog voor de lange termijn en in het belang van komende generaties. GroenLinks: zin in de toekomst.

Af en toe kijk je daar eens naar en dan zeg je Ja. Ja!..bam!, pak an Linkse hoek. En aan zin aan de toekomst heb ik ook elke dag last van en dergelijke. Nee, zonder dollen: GL heeft best puike standpunten (daar ligt het dus echt niet aan) waar de maatschappelijk verantwoorde burger eindelijk eens notie van zou moeten nemen. Ze is de laatste jaren daarvan echter een beetje met alle winden mee weggewaaid; en de kiezer oordeelt in deze tijden van zwart wit dan onverbiddelijk onduidelijk zwabberpartijtje…

#12 Yevgeny Podorkin

GL moet zich niet teveel mee laten slepen in allerlei heilloze gevechtsmissies zoals het onvermijdelijk als zetelvulling fungeren bij elke denkbare coalitie enz.enz. Nee, niet doen. Fijn in de oppositie gaan is m.i. de beste optie (tenzij er een geheel links kabinet komt uiteraard *no way*) en belangrijker: GroenLinks duidelijker back to the basics terug naar de basis met als absolute speerpunt Groene Economie.

#13 Yevgeny Podorkin

Ja, en zonder Dibi mét Sap. Sap Moet Sap Is Goed. Heb namelijk een zwak voor Sap. Vooralsnog puur qua fysiek (maar wel zonder die bril dus). Maar dat komt w.s. mede omdat wij elkaar nog moeten leren kennen. Nee, de standpunten van GL gaan vooralsnog het ene oor in en linea recta het andere oor weer uit heel gek. Ik zou daarom best eens met haar de diepte in willen en niet zo zuinig ook. Saampjes een groene revolutie willen ontketenen. Met de hielen in de lucht de hele handel willen verduurzamen met als verspilling hooguit een permanente deuk in het matras…ik doe ALLES voor Nederland. At you’re service!

Vooruitlopend op ons samenzijn heb ik daarom alvast wat slogans geoefend waarvan ik er graag nu al 2 met u zou willen delen:

Met Sap verduurzamen we de hap.
Sap garandeert decimatie blonde lampenkap

(oke, er moét hier-en-daar nog aan geschaafd worden)

*en mocht zij dit blog lezen: ik ben 1,92 m atletisch gebouwd (83 kg schoon aan de haak) plus een natuurlijk gebruind eikenhouten koppie waar het eeuwig lente is.*

Nou, als dát geen 10 zetels oplevert weet ik het ook niet meer

#13.1 Sjiek - Reactie op #13

Sorry YP maar Sap is een oud vel met Nijmeegs accent.

#13.2 Olav - Reactie op #13.1

Een “oud vel” is ze zeker niet & haar accent is van Venlo. Niet dat het er iets toe doet.

#14 Bismarck

Creatieve geesten hier zeg: YP gaat met zichzelf in discussie en enkele anderen zijn een spontane fotofuck maandag begonnen. Chapeau*!

*Ik begrijp inmiddels uit #10 dat iemand van de huidige jeugd in deze situatie BAM zou zeggen.

#15 frank

Die Tofu heeft wel het historisch besef van een garnaal zeg:

http://en.wikipedia.org/wiki/2003_Bam_earthquake

#16 su

What a bam bam..

http://youtu.be/qXnT3LFTc-s

#17 Sjiek

Sap moet weg. Zij is het Kunduzbesluit.

#17.1 Olav - Reactie op #17

Dat heeft ze toch echt niet in haar eentje gedaan. Mariko Peters was daar één van de drijvende krachten van. Van de fractie was v.z.i.w. alleen Ineke van Gent er tegen.

#18 Max Molovich

Toevallig ook bezig geweest met een Batman & Robin-dingetje. Morgen te zien. Same Bat time (nu ja, rond 11.00 uur). Same batchannel.

#18.1 Jabir - Reactie op #18

Great minds think alike ;-)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*