Lichamen Ebolaslachtoffers op straat gedumpt

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

In Liberia werpen sommige families de lichamen van overleden Ebolaslachtoffers op straat om te voorkomen dat het hele gezin onder quarantaine wordt gesteld.

De regering van Liberia heeft stringente maatregelen getroffen om te voorkomen dat de ziekte zich verspreidt. Paradoxaal genoeg zijn het juist de begrafenisrituelen waarbij de overledenen doorgaans worden aangeraakt door familieleden, om zo afscheid te kunnen nemen, die maken dat veel mensen besmet raken.

Last week, the Liberian government announced a raft of tough measures to contain the disease, including shutting schools, imposing quarantines on victim’s homes and tracking their friends and relatives.

Today, Information Minister, Lewis Brown, said locals had started dragging their loved ones’ bodies onto the streets out of fear that the new government regulations would risk their own health.

With less than half of those infected surviving the disease, many Africans regard Ebola isolation wards as death traps, he said.

Afgelopen week ontstonden bijna rellen toen de overheid de lichamen van een aantal overledenen wilde begraven in de buitenwijken van Monrovia. Mensen zijn doodsbenauwd dat zij de ziekte zo zullen oplopen.

h/t Ginny Mooy

Open artikel

Reacties (6)

#1 gbh

Waarom kregen 2 Amerikanen een potentieel Ebola geneesmiddel terwijl honderden Afrikanen sterven:

http://www.slate.com/blogs/the_slatest/2014/08/06/americans_get_experimental_ebola_drug_why_not_africans.html

#2 zuiver

Ginny schrijft ook over het risico van vliegen in relatie tot ebola. Dat risico is niet klein zoals ik onlangs al probeerde op te merken. We gaan het zien hoe het afloopt.

De wereld is in paniek als het gaat om vogelgriep, hier zie ik wel reactie maar nog lang niet van een orde die ik had verwacht.

Dit is groot.

NB: zou Frankrijk er iets mee te maken hebben?

/sorry

#3 Bolke

@1: Omdat 1 amerikaan meer waard is dan 1000 afrikanen.

#4 jezus

@1: Big pharma. Ze hebben vanalles in de kast liggen maar ontwikkelen het alleen voor de markt als het rendabel is. Dit lijkt me een mooie pr-stunt voor het bedrijf, met dus meer omzet op de lange termijn.

#5 Prediker

@1, @4 – Catch-22:

Als dat farmaceutische bedrijf die experimentele drug (waarvan volgens Ab Osterhaus de effecten minimaal zijn) massaal en ver onder de kostprijs beschikbaar had gesteld aan ziekenhuizen in Sierra Leone, Liberia, Guinée en Nigeria, dan zouden allerlei linkse complottertjes alhier weer hebben geroepen dat ‘Big Pharma’ goedkoop medicijnen uittest op zwarte Afrikanen omdat die toch vervangbaar zijn.

O, en gbh, het antwoord op je vraag staat gewoon in het artikel dat je linkt.

#6 gbh

@5:

O, en gbh, het antwoord op je vraag staat gewoon in het artikel dat je linkt.

Het antwoord op mijn vraag? Die ‘vraag’ was gewoon de Nederlandse vertaling van de titel.

Dat medicijn schijnt goed te werken bij lab testen in een vroeg stadium.

Bij een ziekte waarbij meer dan 80% overlijd moet je toch behoorlijk ziek zijn om te roepen dat ”‘Big Pharma’ goedkoop medicijnen uittest op zwarte Afrikanen omdat die toch vervangbaar zijn”. Een ziekte die zo dodelijk is rechtvaardig de risico’s.

Nu wordt er complottertjes beweerd dat ebola een door Amerika gecreëerde ziekte is waar ze zelf wel een medicijn voor hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*