Leon de Winter opnieuw de mist in, dit keer met beschuldiging van manipulatie richting NOS

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Leon de Winter voert zijn eigen oorlog tegen de wetenschap, met een omweg. Daar waar hij eerst het KNMI van achterhouden van data beschuldigde, is het nu de NOS die dingen manipuleert. Zodat u maar een vals beeld krijgt van de opwarming.
Maar oordeelt u zelf, is enkel de uitschieter van 1947 relevant in het volledige plaatje?

(Data KNMI, stippellijn is eenvoudige lineaire trend)

Open artikel

Reacties (11)

#1 Frank789

Mensen als Leon de Winter die geilen op uitschieters naar boven om hun gelijk te halen kunnen beter eens kijken naar uitschieters naar beneden: kijk bijvoorbeeld naar het aantal jaren per decennium met tien of mínder zomerse dagen:
1900 4
1910 5
1920 6
1930 1
1940 2
1950 2
1960 4
1970 3
1980 0
1990 0
2000 0
2010 0 tot nu toe.

Of kijk naar de ontwikkeling van de ondergrens voor je gaat kletsen over 1947:

Vanaf 1908 altijd 4 of meer zomerse dagen.
Vanaf 1966 altijd 6 of meer zomerse dagen.
Vanaf 1978 altijd 11 of meer zomerse dagen.
Vanaf 1988 altijd 13 of meer zomerse dagen.
Vanaf 1994 altijd 17 of meer zomerse dagen.
Vanaf 2002 altijd 18 of meer zomerse dagen.
Vanaf 2003 altijd 20 of meer zomerse dagen.
Vanaf 2012 altijd 24 of meer zomerse dagen?

#2 dehnus

Ach joh, Nederland is altijd al kneiterconservatief geweest, alleen een tijdje naar de jaren 60 (toen ze bijvoorbeeld met een boze kop de IWC verlieten omdat ze geen Potvissen meer mochten knallen en alles behalve de olie weg gooiden), gingen ze wat dwars liggen. Toen was ineens walvis jagen “gemeen!”, ja als ze de anderen een hak konden zetten, dan was Nederland ineens vooraan. Dus van iemand als de Winter hoef je geen inzicht te verwachten. Die schrijft namelijk voor eigen gewin.

Nederland is geschoeid op Calvinisme, of te wel “ben je arm, dan haat God je, en misschien als je die armoede maar genoeg accepteert… heeft God misschien heeeel misschien medelijden met je en mag je toch nog in de hemel komen”. En daar hoort bij rijke lobby groepen naar de bek lullen. Zelfs de Nederlandse Katholieken gedroegen zich zo. De dominee en pastoor kwamen graag bij de industrieel thuis koffie drinken, om elkaar maar veren in de reet te steken. Of in het Noorden, de Dominee en de Hereboer.

Sta je er dan van te kijken dat een aartsconservatief als de Winter creatief shopt met gegevens? De laatste 20 jaar is100% conservatief als regering geweest: VVD of CDA als grootste partijen. En daarvoor zeker 80%. En dan nog noemt de Nederlander het te “Links! Progresief! Luisteren naar het volk! RAAAAH!”. De Nederlander is net zo dom als de Rust Belt Amerikaan, zo niet dommer. Stemt tegen eigen belang en laat zich makkelijk door groot kapitaal beïnvloeden voor een paar koekkruimeltjes. Ook de winter, die voor een koekje (want die krijgt iets meer dan kruimels) de hielen likt van de petrochemische industrie. Die natuurlijk de hele mariakaakjes doos zelf in de kluis heeft liggen.

Maar Nederland: Progressief land! Proest! Ze hebben gewoon een keigoede PR afdeling wereldwijd. Dus ja je hoeft in Nederland echt niet te verwachten dat ze hier nog voor gaan liggen op energie transitie hoor, zelfs de VS gaat straks sneller dan Nederland. Nederland investeert namelijk niet in die technologieën of industrie, die investeert in petrochemie. Ze liggen al jaren op de laatste plaats in Europa, en dat word straks gewoon wereldwijd. De Shell en hun media soldaatjes (zoals de winter) gaan hier namelijk al jaren: vol op het calvinistische orgel.

#3 Micowoco

@0. Tja, what’s in a name? /te makkelijk

#4 Joost

Hij beschuldigt de NOS, die slechts een bericht van het KNMI overneemt. Dus indirect beschuldigt hij wederom het KNMI.

#5 lmgikke

Ik begin me steeds meer af te vragen of Dhr. De Winter niet gewoon een duur betaalde trol is.

Wat is zijn belang?

#6 gronk

@5: ik heb datzelfde bij fluimen als Holman en Ephimenco.

#7 Frank789

@5: Er zijn steeds meer mensen die geloven dat de wereld beter wordt van types als Poetin, Erdogan, Duterte en zo voorts.
Ondemocratische regeringen dus die onwelgevallige media uitschakelen.

Tegelijkertijd kunnen ze onze open media misbruiken om verwarring en twijfel aan de overheid, politici en wetenschap te zaaien. Of Steve Bannon en Leon de Winter betaald worden of dat ze “useful idiots” zijn of dat ze zelf dictatoriale aspiraties hebben weet je niet zomaar. Maar als ze betaald werden vanuit het buitenland, dan zouden er inmiddels toch een paar van die idioten door de veiligheidsdiensten ontmaskerd moeten zijn?

#8 Bismarck

@5: De Winter schrijft gewoon wat hij denkt dat verkoopt. Er is een enorme markt voor klimaatontkenning, simpelweg omdat mensen graag willen dat er geen probleem is en er dus geld voor over hebben om zich daarvan te laten overtuigen.

#9 Frank789

@8: Dat is ook nog een probleem, veel alt-right sites zijn gewoon advertentiefuiken, moneymakers. Vandaar ook veelvuldig clickbait als “America In Shock”.
Mijn adblocker blokt 50(!) advertenties op de homepage van Wanttoknow. En dan nog staan er reclameplaatjes en advertorials op.

#10 lmgikke

@8 een troll dus. doet alles voor aandacht.

#11 Micowoco

@6: … en Drayer… en Cliteur… enz. Roept u maar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*