Leon de Winter pleit voor geboortebeperking in Gaza

Want:

Wanneer in een samenleving kinderen niet dood van de honger gaan, maar te weinig mogelijkheden hebben om zich te ontwikkelen en een respectabele plek in de samenleving te veroveren, en er en bevolkingsexplosie plaatsvindt, leidt dit alles tot onderling geweld (burgeroorlog, bendeoorlogen) of tot geweld dat zich naar buiten richt (oorlogen).

Dat is natuurlijk ook een manier om het te bekijken: de Palestijnen hebben niet te weinig land, er zijn gewoon te veel mensen!

Open waanlink

 1. 3

  Dat u niet begrepen heeft dat Leon de Winter een grapje maakte, is uw probleem. Hij maakte het op het verwijt dat Israel genocide pleegt, hij wou demonstreren hoe volkomen onzinnig dat is want het aantal Palestijnen in Gaza is onder Israelisch bewind verviervoudigd.

  /likoed

 2. 6

  Wel volledig weergeven: de Winter zei dat tijdens het Israelische bewind de bevolking is toegenomen van 350.000 tot 1.700.000. In die periode van 1967 tot 2005 trok Israel – in de woorden van de Winter – “het gebied uit de Middeleeuwen.”

  De Winter bedoelt dat toen de levensverwachting enorm toe nam en de babysterfte afnam, bijvoorbeeld door de Israelische investeringen in gezondheidszorg en waterleidingen.

  Vandaar dat de Palestijnen een hogere levensverwachting hebben dan de Arabieren in de omliggende landen, met bijna 74 jaar. Dat is hoog voor een derde wereld gebied, zelfs beter dan in sommige landen van de EU, bijvoorbeeld Bulgarije of Estland.

 3. 7

  Haha, “pleiten voor geboortebeperking”. Daarbij denk ik aan “hee, zou het niet beter zijn om wat minder kinderen te nemen”. Niet aan “hee, zou het niet beter zijn om mensen te dwingen minder kinderen te nemen”.

  Ik heb trouwens nog een beter idee: we sturen alle Palestijnse mannen naar de Gazastrook en alle vrouwen naar de Westelijke Jordaanoever. Duurt dan even, maar een jaar of honderd later is het Palestijnenprobleem finaal opgelost.

 4. 9

  Laten we wel wezen: wat de Winter hier gekscherend bepleit valt al onder genocide sinds er een wettelijke basis bestaat voor het concept genocide. Dat het juist de Winter is die dat wel een onderwerp vindt om moppen over te tappen maakt het extra komisch, gezien zijn in het verleden bewezen gevoel voor humor aangaande de Holocaust.

 5. 10

  @6

  Vandaar dat de Palestijnen een hogere levensverwachting hebben dan de Arabieren in de omliggende landen …

  Niet waar. Palestijnen hebben een levensverwachting van 72,8 jaar, minder dan dan in Egypte (73,2), Jordanië (73,4) of Saoedi-Arabië (73,9). De Palestijnse gebieden staan lager op de Human Development Index van de VN dan Saoedi-Arabië, Libanon, Jordanië en Egypte.

 6. 12

  @10

  Wij baseren ons op het CIA Factbook, levensverwachting daar 74,16 (Westbank 75,24):
  https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/we.html

  Hoger dan Egypte, maar nu lager dan in Jordanie inderdaad.

  Interessant, onze gegevens dateerden van een paar jaar geleden, in die tijd heeft Jordanie nu dus de Gazastrook ingehaald.
  Waarom verbaasd dat nou niet, met een Hamas regime dat alle geld en energie steekt in wapens, bunkers en raketten?

 7. 15

  @12: Waarom verbaasd dat nou niet, met een Hamas regime dat alle geld en energie steekt in wapens, bunkers en raketten?

  Moet ook wel, anders worden ze van de aardbodem gevaagd door die Israëlische terroristen.

 8. 16

  volgens de website collectieve israel actie
  http://www.israelactie.nl/Nieuwsbericht/speech
  heeft leon de winter gezegd dat:

  ‘(let op, dit is sarcasme): misschien moet in het geheim een anticonceptie middel aan het drinkwater van tel aviv worden toegevoegd.’ om op die manier te voorkomen dat er teveel joden in israel bijkomen.

  dat getuigt van een heel subtiel gevoel voor humor, ik citeer opnieuw: ‘een grapje.’ en wat likoed nederland betreft, die weigert zich te distantiëren van de joodse terreur-aanslagen die gepleegd zijn voordat en nadat de staat israel werd gesticht. dus, dat is geen betrouwbare bron.

 9. 17

  @16 Vanwaar die wijziging? Ik snap de humor er niet van.

  Houdt u het volgende voor zich, anders word ik hiervoor in de media, die al zo gek op mij zijn, weer aangevallen, maar ik zeg het toch (let op, dit is sarcasme): misschien moet in het geheim een anticonceptie middel aan het drinkwater in Gaza worden toegevoegd. Israel heeft geen andere optie dan te bestaan en zich te verdedigen.

  Maar wat was het een slechte toespraak. Je gaat toch niet een toespraak houden met zoveel citaten er in. Het laat zien waarom Leon de W. als schrijver volslagen mislukt is. Geen enkel gevoel voor stijl en opbouw.

 10. 19

  Vandaar dat de Palestijnen een hogere levensverwachting hebben dan de Arabieren in de omliggende landen, met bijna 74 jaar.

  Tenzij je als Palestijn vroegtijdig tegen een Israëlische kogel of granaat aanloopt, natuurlijk.

  Maar ik weet dankzij Leon de Winter dat dit Israëls bijdrage is aan het terugbrengen van de ellende in Gaza…

 11. 21

  @20

  Precies, dat bekrompen Sargasso-publiek staat toch totaal niet open voor jouw pleidooi ten gunste van genocide. Waarom zou je daar je goede redeneringskracht voor verkwisten, nietwaar? Paarlen voor de zwijnen.

 12. 23

  Dat dit(rascistische) gedrocht nog zo veel aandacht krijgt is volgens mij het gevolg van de journalistiek in Nederland,dat naar een bedenkelijk provinciaals niveau is afgezakt.
  Praatjes bij de dorpspomp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren