Kinderen vanaf 3 jaar naar school

Aldus Samson in de Volkskrant.

Ach ja, de toegankelijkheid van hoger onderwijs bezuinigen we kapot door alle beurzen af te schaffen en studenten alleen nog maar leningen aan te bieden, en de daardoor nog verder verdiepte tweedeling tussen hoog- en laagopgeleiden compenseren we dan door peuters naar school te sturen.

Ze zijn echt goed de weg kwijt daar bij de PvdA.

Open waanlink

 1. 4

  @2: Ja, maar dat werk is er niet meer. Er zijn bijna geen arbeiders meer in Nederland. Dat haalt een lelijke streep door het bestaansrecht van de PvdA, dus: er moet weer meer industrie komen.
  Want mensen willen zich niet bezighouden met hun eigen driejarigen, die willen liever in een metaalfabriek verbinding zoeken en vangrails maken.

 2. 8

  @7, wat des te wonderlijker is, aangezien het MKB volgens mij juist baat heeft bij behoorlijk betaald behoorlijk opgeleid personeel, terwijl de echte uitbuiting vooral fijn is voor de multinationals.

  Iemand zou de MKB’ers moeten uitleggen dat ook zij genaaid worden door de VVD en al z’n incarnaties.

 3. 9

  De dimensie die om dot stuk ontbreekt is dat slimheid erfelijk is. En aangezien de meeste mensen binnen hun sociale klassen zich voortplanten, krijg je relaties\kinderen van ouders met een zelfde IQ. De achterstandsbuurten zijn daardoor geen gebieden meer waar je woont omdat je vader een bepaald beroep had, maar zijn buurten waar je woont omdat je daar niet wegkomt. En in die buurten kan je oneindig veel geld in stoppen, maar IQ laat zich niet kopen. Lees “freakonomics” er maar op na.

 4. 10

  @8 Tsja…. Ik heb nu te maken met een zeer complex arbeidsrechtelijk, met nieuwe huidige wetgeving. Gevolgen zijn zeer/te hard voor de (kleine) werkgever (in dit geval niet voor medewerker). Wanneer ik dan grappend zeg: joh, volgende keer anders stemmen, krijg ik een aarzelende meewarige blik.
  Ik heb dit soort dingen al zo vaak meegemaakt en ik snap er echt niks meer van. Waarom is de voorzitter van MKB Nederland altijd een VVder? Waarom blijft dat ondernemersimago aan de VVD hangen? Waarom stemmen MKBers toch regelmatig op de VVD? Schiet mij maar lek.

 5. 12

  @4: Dat maakt niet uit, je kan er prachtige one-liners mee scoren. Zo gaat dat al de laatste 10 jaar. Zelf een puinhoop creeëren en vervolgens een bepaalde groep uit de samenleving als oorzaak aanwijzen.

 6. 13

  @10: Omdat sigaren, dixie jazz bands en parelkettingen. Ooit wel eens een MKB-er gevraagd naar zijn politieke kennis? Welke punten er dit jaar op het programma staan en hoe groot ze de kans achten dat het ook mogelijk is?

  Mensen zien democratie als een kado, niet als een verantwoordelijkheid. Iedereen is kritisch op wat er nu allemaal aan de gang is maar ze blijven wel stemmen. Op een of andere manier ‘mag je niet klagen als je niet gestemd hebt’. Sorry, maar ik heb niet op die puppets gestemd omdat er een spelletje met ons gespeeld wordt. Zolang men blijft stemmen en hun werk belangrijker vinden dan protesteren zal er NIETS veranderen dames en heren.

 7. 14

  Was het niet Churchill die zei “the best argument against democracy is a five-minute conversation with the average voter”? Dat is het probleem met democratie: my ignorance is as good as your knowledge. Democratie is het minst slechte systeem. Domoren die het voor ons allemaal verpesten, dat hoort bij democratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren