Kabinet: verbod op ontgassen schepen in haven

Foto: John Loo (cc)
Dossier:

Volgens RTV Rijnmond heeft staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu vandaag tijdens een debat over chemie aan de Tweede Kamer beloofd met wetgeving te komen die het ontgassen van schepen strafbaar stelt. Dat zou viermaal is scheepsrecht zijn na mijn lange en korte publicatie over ontgassen door de binnenvaart deze week.

Volgens Liesbeth van Tongeren van GroenLinks heeft de staatssecretaris alleen gezegd in internationaal verband aan een verbod te werken. Dan blijft het bij driemaal: Kamervragen van SP en GroenLinks aan de staatssecretaris, en gemeenteraadsvragen van GroenLinks Rotterdam aan het College.

Open artikel

Reacties (2)

#1 qwerty

Wow, wat een invloed heeft dit blogje!
Maar mooi toch @Krispijn ;)

#2 Krispijn Beek

@1: absoluut. Nu doorpakken tot een verbod en een alternatief bieden voor de binnenvaartschippers, zodat het verbod ook handhaafbaar wordt.

Vandaag pakt de Volkskrant trouwens ook door op de analyse van Sargasso uit mei dat de overheid ook jokkebrokt over haar groene stroom inkoop https://sargasso.nl/wvdd/groene-stroom-die-rijk-inkoopt-sjoemelstroom/ Dus mijn week kan niet meer stuk :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*