Journalisten, waaronder Nederlandse, in Egypte veroordeeld wegens hulp aan terroristen

Zo meldt het NRC:

De Nederlandse journalist Rena Netjes is in Egypte bij verstek veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf. Ook andere journalisten zijn veroordeeld tot celstraffen in een omstreden proces dat tot veel kritiek van het Westen heeft geleid. Ze zijn beschuldigd van samenzwering en hulp aan terroristen.

Want Al-Jazeera komt uit Qatar en Qatar steunt de Moslimbroederschap, of zoiets…

En opdat wij niet vergeten:

Hans van Baalen: Leger Egypte nam zijn verantwoordelijkheid:

En mede daarom is het ‘belangrijk om de feiten onder ogen te zien en niet in politiek correcte frasen te blijven hangen, zoals EU-buitenlandcoördinator Catherine Ashton en diverse ministers van buitenlandse zaken nu doen,’ aldus van Baalen.

Open waanlink

 1. 1

  Van Baalen weet gewoon niet wat ie wil. Dan eens democratie, dan eens dictatorschap. Ik vermoed dat het puur politiek opportunisme is (het gaat niet om het type regime, maar om de politieke kleur ervan).

 2. 2

  En opdat wij niet vergeten:

  Hans van Baalen: Leger Egypte nam zijn verantwoordelijkheid:

  En mede daarom is het ‘belangrijk om de feiten onder ogen te zien en niet in politiek correcte frasen te blijven hangen, zoals EU-buitenlandcoördinator Catherine Ashton en diverse ministers van buitenlandse zaken nu doen,’ aldus van Baalen.

  Bah, houd daar toch eens over op, Jeroen. Morsi had er destijds gewoon een potje van gemaakt en er moest íets gebeuren. Dat gejubel van Van Baalen was nogal voorbarig, maar niets doen was ook geen optie.

  Opdat we niet vergeten: Morsi kroont zichzelf tot farao.

  De president van Egypte, Mohammed Morsi, heeft de grondwet zodanig aangepast dat zijn macht flink is uitgebreid

  In Kairo kwamen voor de vierde opeenvolgende dag duizenden demonstranten bijeen om tegen het beleid van Morsi en de Broederschap te protesteren.

 3. 3

  Het is te hopen dat in ons stukje van de wereld de islamfundamentalisten worden geëlimineerd voordat ze zo groot zijn geworden dat draconische maatregelen, zoals Al-Sisi nu gedwongen is te nemen, ons bespaard blijven.

 4. 4

  @3 – Nou, leg eens uit, Anton.

  Wat was er zo gruwelijk aan dat jaar dat de moslimbroederschap onder leiding van Mohammed Morsi geregeerd heeft (van 30 juni 2012 – 3 juli 2013) dat dit schijnprocessen, massale liquidatie van politieke tegenstanders, politieke vervolging van critici en juridische intimidatie van journalisten rechtvaardigt?

  Veeleer is dit een machtsstrijd tussen het leger (dat in Egypte al decennia een oligarchische functie vervult) en de moslimbroederschap die nu haar deel van de koek opeiste. Het leger heeft daarop delen van de economie gesaboteerd waardoor prijzen voor levensmiddelen omhoog gingen.

  Creëer onvrede, en je schept een platform om je tegenstander uit het zadel te wippen.

 5. 5

  @4: Moslimbroederschap is het gematigde uitgangbord, de ware aard zien we in Syrie. Voor jou geen probleem, weet ik, voor normale mensen echter wel.

 6. 6

  Het is te hopen dat in ons stukje van de wereld de islamfundamentalisten worden geëlimineerd

  Kijk, alles wat Anton niet aanstaat, gewoon even dood maken. Onderliggende problemen haal je daar niet mee weg, maar wat boeit het. Anton heeft zijn bruine drek weer kunnen deponeren.

  Kan mij vergissen hoor, maar voor zover mijn beperkte juridische kennis gaat, is die uitspraak van Anton strafbaar. En voor zover ik weet niet conform de huisregels van Sargasso.

 7. 7

  @Anton, je hebt er de ballen verstand van. Sisi werd en wordt gesteund door de Egyptische salafisten en het engste islamitische land wat er is, Saoedi-Arabië.

  Dit is veel te complexe materie voor ’n ordinaire en kwaadaardige moslimhater als jij die in geweld en extremisme de “ware aard” van ’n moslim ziet en in gematigdheid maar een bedrieglijke facade.

 8. 10

  @8

  Vooruit, extremist Anton, ik zal je nogmaals citeren.

  Het is te hopen dat in ons stukje van de wereld de islamfundamentalisten worden geëlimineerd

  Terug te lezen @3

 9. 11

  @5: “de ware aard …”.

  In een debat met stelligheid beweren ergens de ware aard van te kennen is of een stijlfiguur of een claim die een overtuigende bewijsvoering noodzakelijk maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren