Janoekovitsj – dat zijn wij zelf

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

ANALYSE - Volgens Ewald Engelen is Nederland de grote facilitator van plundering door kleptocraten van corrupte regimes. Hoog tijd dat Nederland z’n zelfbeeld bijstelt:

Ik heb slecht nieuws voor iedere Nederlander die via de spiegel van Slavisch primitivisme denkt te kunnen baden in het licht van eigen voortreffelijkheid. Nederland is namelijk zwaar medeplichtig aan de plebejische diefstal die oligarchen als Janoekovitsj sinds het uiteenvallen van de Sovjet-Unie op grote schaal hebben kunnen plegen. Om het maar eens scherp neer te zetten: zonder Nederlandse advocaten, accountants, trustkantoren, overheidsbescherming en koninklijke goedkeuring geen Janoekovitsj en trawanten.

Open artikel

Reacties (9)

#1 gbh

De Nederlandse ambassade in Kiev brengt belastingconcurrentie in de praktijk. Al twee jaar op rij instrueert de ambassade vermogende Oekraïners op seminars hoe deze hun geld van Cyprus naar Nederland kunnen verschepen. Maar nu het conflict in Oekraïne oploopt, is Nederland mogelijk geen veilige haven meer voor deze rijke oligarchen.

http://www.ftm.nl/exclusive/de-kiev-den-haag-connectie/

#2 Niet JeZus

De beroemde VOC-mentaliteit… kunnen we trots op zijn.

#3 Spam

Spreek voor jezelf, Ewald.

#4 Niet JeZus

De open waanlink linkt naar deze pagina, klopt dat wel?

#6 Hans Verbeek

Het moet niet gekker worden: complottheorieën op Sargasso ;-)

#7 bolke

Alle Oekrainers met geld zijn corrupt, ook de nieuwe machthebbers, 30+ jaar corruptie van die schaal gaat in het DNA van een land zitten.

#9 bolke

Was de polonium weer in de aanbieding?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*