Jan Roos (Geenstijl, Geenpeil) lijsttrekker bij VNL (VoorNederLand)

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Jan Roos (Geenstijl, Geenpeil) lijsttrekker bij VNL.
Journalisten die actief worden in de politiek… waar kennen we dat van?
VNL is afsplitsing Bontes/van Klaveren van PVV. Hadden in januari nog Moszkowicz als gezicht.

Open artikel

Reacties (45)

#1 Frank N. Stein

Roos, die trots zei dat hij dat hele associatieverdrag niet eens had gelezen voor dat referendum want sowieso tegen de EU. En zo’n losse flodder zou je dan serieus moeten nemen als politicus? Als journalist is het al een lachwekkende kneus.

#2 Krekel

Journalisten die actief worden in de politiek… waar kennen we dat van?

Churchill?

#3 Lutine

Nou ja. Ik moet zeggen. Toch een verbetering vergeleken bij maffiamaatje Bram Moszkowicz. Om het positief te houden.

En ik ben er voorstander van als de populisten zo veel mogelijk versplinteren. Dus kom maar op, Jan Roos. Kunnen we weer eens lachen.

#4 tigger
#5 Krekel

Is dit überhaupt wel serieus? Ik kan het me nauwelijks voorstellen …

Heeft VNL dit bevestigd, of typt De Telegraaf gewoon op wat Jan Roos in een lollig filmpje beweert?

-edit-
Op twitter zegt VNL:

Jan Roos lijsttrekker #VNL!

http://m.telegraaf.nl/article/26499766/jan-roos-wordt-lijsttrekker-bij-vnl

(maar ik kan het nog steeds nauwelijks geloven, gaan ze niet gewoon mee in de grap? i.e. kijk die telegraaf toch een stomme, onbevestigde dingen beweren? er staat niks over op hun site, en de enige ‘bevestiging’ waarover nieuwsmedia (bijv. nos.nl) spreken is bovenstaand twitterbericht … )

#6 Le Redoutable

Geert Wilders is een grote propaganda bron kwijt en een concurrent rijker. Aan de andere kant is er DENK om de spoeling dun te maken, dus de populisten kunnen we in zijn geheel wel afschrijven bij de volgende verkiezingen.

#7 Emile M

@2: Tot nu toe was Jaap Metz de meest hilarische.
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Jaap_Metz

#8 Krekel

@7: Mussolini was anders ook vrij hilarisch.

#9 Krekel

Oké. Volgens het AD heeft partijsecretaris Johan Driessen het nieuws bevestigd.

Wel gek: stuur je iemand weg omdat-ie geen dossiers wilde lezen, neem je iemand ervoor in de plaats die amper kán lezen.

#10 Prediker

Bij Retecool hadden ze het scherpste (en vermakelijkste) commentaar op het nieuwtje: VNL bekent zich hiermee tot het blanke supremacisme.

Roos begon overigens van meet af aan te liegen over zijn nieuwe functie: Joost Niemöller, die de scoop bracht (vanuit zijn contacten met gelijkgestemden binnen de club), zou verkeerd zijn geïnformeerd. Zelf wist Roos van niets, zei ‘ie.

Liegen kan ‘ie alvast al. Zoveelste patjepeeër die gaat zitten potverteren.

#11 Olav

@10: Het zou me er bijna toe brengen om wettelijk opleidings- en ervaringseisen in te willen voeren voor volksvertegenwoordigers.

Bijna zeg ik, want een goede opleiding is natuurlijk ook geen garantie dat iemand niet verschrikkelijk dom en/of kwaadaardig is.

#12 Amateur Commenter

Uitkijken voor die Jan, die kan nog wel eens heel groot worden. We vergeten dat Geenpeil succes heeft geboekt, Jan al media bekendheid heeft en die kaarten nog eens kan inzetten als hij hem goed weet te spinnen. Daarbij is Jan nu de veiligere optie tegenover gekke Geertje, die een flinke deuk heeft geslagen in zijn imago met het stopzetten van subsidies naar innovatie en hardliners waar iedereen van weet dat de grondwet ze niet toelaat.

#13 Lutine

@12

Prima toch? Laat Jan Roos maar wat zetels afsnoepen van Geert. En Henk Krol vist ook nog wat in de populistenvijver. Bij de SP gaat het niet zo goed heb ik begrepen. Maar des te verdeelder het populisme is, des te beter.

#14 Henk van S tot S

Wat een gotspe om Jan Roos journalist te noemen.

#15 Bismarck

@13: Dit gaat wel het proces van veridolising van de politiek versnellen. De debatten (die toch al van bedenkelijk niveau zijn de afgelopen jaren) zullen er alleen maar tenenkrommender om worden.

#16 Olav

@14: “Journalist” is heus geen eretitel, hoor.

#17 Krekel

Roos legt op 7m13s uit dat hij geen xenofoob is, maar weet niet wat het woord betekent:

#18 Prediker

Uitkijken voor die Jan, die kan nog wel eens heel groot worden.

Ja, dat ben ik met je eens. Hij heeft zijn bekendheid mee. Veel proleten zien hem nu al als ‘hun’ man, die stem geeft aan wat zij denken.

Maar vervolgens zal hij vermoedelijk niks met die zetels bereiken, want een partij leiden is nog wel wat anders dan voor de camera de getapte jongen uithangen. Dus tenzij Roos zich als trekpop laat gebruiken voor Van Klaveren & co, zou dit wel eens LPF-achtige toestanden kunnen gaan opleveren.

Verder: waarom zou je op een minkukel als Roos stemmen als je ook voor de real deal kunt gaan?

Het enige is dat al dat gebrul op rechts Halbe Zijlstra en consorten zal aanmoedigen om óók in die hoek hun partijtje mee te blazen.

#19 Folkward

waarom zou je op een minkukel als Roos stemmen als je ook voor de real deal kunt gaan?

Omdat Jan Roos die kutmarokkanen ook daadwerkelijk te lijf gaat met een machete, natuurlijk. Geert Wilders verstopt zich achter kleerkasten, maar met Jan Roos is er iemand die ook écht dingen aanpakt!!1!

Althans, ik stel me zo voor dat mensen daar voor vallen.

#20 Le Redoutable

“waarom zou je op een minkukel als Roos stemmen als je ook voor de real deal kunt gaan?” De “real deal” is zover richting SP opgeschoven dat er een gapend gat op populistisch rechts is gekomen waar de LPF en Verdonk ooit zaten. Als Roos slim is dan duikt hij daar in, gaat Wilders mee naar rechts, dan verliest die geheid zijn ex SP en ex PvdA kiezers, de kern van zijn achterban.

Op de andere populisten stemmen is ook een verloren stem, dus dat is lood om oud ijzer.

#21 Lutine

@15

De politiek is een afspiegeling van de maatschappij. In mijn optiek is de maatschappij ook aan het veridoliseren.

Ja, dat is bedenkelijk. Maar velen menen dat zij ‘het volk’ zijn.

#22 tigger

@20:
Wat wil jij toch met die leugens die hier al zo vaak zijn weerlegd?
Qua stemgedrag is de PVV het meest te vergelijken met de VVD en CDA.
http://www.partijgedrag.nl/partijgelijkenis.php

#23 Dehnus

Oh die kerel die niet met zijn klauwen van vrouwen af kan blijven? En met een kapmes loopt te zwaaien? Ooh, dat wordt lachen, in die kleuterklas die de Nederlandse politiek heet.

#24 Dehnus

@15: “Stuur Roemer Aan, als u vind dat Emile de beste playback show heeft voortgebracht, Vond u toch de Poppenkast voorstelling van Mark better? Stuur dan Rutte aan, en als je het niet droog hield bij Geert die het Smurfenlied zong terwijl hij hoelahoepte… stuur dan Wilders aan naar 6565. U STEM TELT MEE!”

Duurt niet lang meer zo inderdaad ;).

#25 tigger

@24:
Idiocracy ooit gezien?

#26 Dehnus

@25: Jaren geleden :P. Maar het word steeds profetischer :P.

#27 Spam

Mijn voorspelling: 0 zetels. Als hij het al volhoudt tot de verkiezingen.

#28 Lennart

Tsja. Eruit gezet bij BNN, eruit gezet bij Powned, eruit gezet bij GeenStijl … en over een paar maanden eruit gezet bij VNL. Arm Jantje. Misschien had hij toch beter voor vakkenvuller kunnen kiezen dan voor BN-er, dat zou veel beter met zijn talenten passen.

#29 tigger

@27 & @28:
Ik denk dat jullie het onderschatten. Het enige dat je hoeft te doen om stemmen te trekken is een grote bek opzetten en de media halen. Zat boze blanke mensen die op een politieke vandaal willen stemmen. Wat Roos of Wilders zeggen boeit niet, het gaat erom HOE ze het zeggen. Met de Geenpeil campagne hebben we gezien dat Jan Roos die snaar weet te raken…

#30 beugwant

Had dit nieuws niet eerst als grap op De Speld gemoeten?

#31 Lennart

@29: We zullen zien. Ik verwacht niet dat hij heel succesvol gaat zijn. Zijn grootste concurrent is de PVV, en ik zie hem die nog niet zo snel naar de kroon steken.

#32 Fred

@28: Is er wat mis met vakkenvuller? Je moet netjes klanten te woord kunnen staan, geen onderscheid maken tussen de diverse bevolkingsgroepen die je klant zijn, om kunnen gaan met je collega’s (ook met een diverse achtergrond), paklijsten kunnen lezen, kunnen tellen. Dus, vakkenvuller is niet iets waar ik dhr Roos in zie uitblinken….

#33 Lennart

@32: Vakkenvuller was toevallig het eerste beroep dat in me opkwam dat niets met media of politiek te maken had. Maar vul gerust een ander in, als je dat liever hebt. Ik zie Jantje ook nog wel straatvegen, wat dat betreft. Of snoeien; hij schijnt al een geschikt mes te hebben.

#34 Micowoco

“Domme mensen willen politici waarbij ze zich slim kunnen voelen.” #wagthedog

#35 beugwant

@28: @32: @33: Vakkenvuller? Dat heet tegenwoordig Assistant Facility Management and Convenience Store Operations Executive. ;-)
Maar dat krijgt JR (no pun intended) vast niet uit zijn strot.

#36 Grûtte Pier

Familie van Geurt Roos?

#37 MrOoijer (Jan van Rongen)

Oh. Krijgen we dat ook nog in de kamer. Ik hoopte op veel stemmen ten kosten van Wilders, maar dat zal niet lukken. Helaas.

Een cursusje Seksuele intimidatie Jan Roos:

https://www.youtube.com/watch?v=_hdjBPq2gng

#38 AndreSomers

@2: Pia Dijkstra?

#39 Henk van S tot S

@38:
Zie hier.

#40 AndreSomers

@39: Het was gewoon een voorbeeld van een journalist die (succesvol, denk ik) overgestapt is naar de politiek.

#41 MrOoijer (Jan van Rongen)

@39, @40, — er waren/zijn er zo veel: Han Lammers, Hans van Mierlo, Ton Elias, Charles Schwietert en Martin Bosma uit mijn hoofd, er zijn er vast nog meer.

#42 Inkwith Barubador

Jan Roos een journalist?? Dat begrip is meer en meer aan erosie onderhevig.

#43 Lennart

@42: Goed punt. Maar misschien is het beter om wat verzet te plegen tegen deze begripserosie, en Roos simpelweg nooit meer journalist te noemen …

#44 Le Redoutable

Jan Roos haalt 1 virtuele zetel weg bij de VVD en 1 virtuele zetel bij de PVV. De SP krijgt 1 ook zetel van Wilders. Precies zoals ik voorspelt had wordt Wilders in een spagaat geduwd tussen zijn rechtse imago en zijn linkse verkiezingsprogramma.
https://home.noties.nl/peil/

#45 Bob

Ik vind het best, hoe meer concurrentie (lees versnippering) op rechts hoe beter. Ik denk dat hij een deel van de PVV aanhang afsnoept. Net als 50+ dat nu doet. Uiteindelijk weten we dat er toch weer een kabinet met Rutte komt. Dit is de laatste kans voor Wilders en die laat hij bewust lopen. In 2017 stop Wilders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*