Jan Bennink (@Superjan) stopt met Twitter

En toont daarbij een mate van zelfinzicht en relativeringsvermogen die we nog niet eerder van hem hadden gezien.

Superjan vrat woorden en ideeën die ik beter en lucratiever had kunnen gebruiken op een andere manier. Twitter kreeg daarnaast ook een steeds grotere duistere kant. Ik riep steeds vaker dingen op, waar ik niet tegen kon vechten. Ik ging steeds harder met woorden om me heen slaan en las soms dingen van mezelf terug die ik liever niet had geschreven. Ik was Alladin die de opgeroepen geesten niet meer terug in de wonderlamp kreeg.

Kijk, daar kan ik dan toch wel weer respect voor opbrengen. Petje af.

Open waanlink

 1. 2

  Twitter zal nooit meer hetzelfde zijn. Ze kunnen nu de deuren wel sluiten.

  Ow ja: Wie is dat eigenlijk, die z’n account heeft opgezegd?

 2. 6

  Allemachtig, een maatje van Brussen haalt bakzeil. Vijf jaar heeft die klojo er over gedaan. Een jaar had genoeg moeten zijn om het twittergif te zien.

  De houdbaarheid van dit soort lieden is nog korter dan ik dacht.

 3. 9

  Krokodillentranen van een van de grootste hufters op het internet en daarbuiten. Jan Bennink bedreigt iedereen die het waagt kritiek te hebben op zijn ongenuanceerde meningen. Binnen no time komt hij dan aanzetten met zijn kickbox verleden en zijn vriendjes bij de Hells Angels. Jan Bennink is een onberekenbare agressieve man die op gepaste momenten zich voordoet als de redelijkheid zelve. Nu komt dit Powned bestuurslid met het verhaal dat zijn kinderen werden bedreigd, hoe geloofwaardig is dat eigenlijk? Waarschijnlijker zag Bennink in dat het spoor van dreigementen en gescheld dat hijzelf had getrokken met zijn @superjan account hem wel eens zou kunnen opbreken, zeker nu hij zich met het Burgerforum EU heeft gevoegd bij studeerkamertypes als Ewald Engelen, dat is toch een wat ander soort engeltje dan de Hells Angels…

  Meer weten? http://hollandsehufters.blogspot.nl/2013/02/we-weten-wie-je-bent-vriend.html en http://hollandsehufters.blogspot.nl/2013/03/dood-aan-de-honden.html

 4. 10

  Misschien dat ik niet helemaal meer bij ben, want ik heb die hele twitterrage van de afgelopen jaren niet meegemaakt, maar wie is Jan Bennink, wat doet hij, waar is hij bekend van en waarom is hij volgens ‘Levi’ een ‘Hollandse Hufter’?

  PS Ik dacht dat Bert Brussen twee handen op een buik met Frontaal Naakt was? Anyway… Bloggers. Bij gebrek aan echte problemen vallen ze elkaar aan. Rijkdom.

 5. 12

  In één ding heeft ‘ie in elk geval gelijk: nuance kon hij niet opbrengen. Integendeel, toen ik ‘m er ooit netjes op wees dat ‘ie zichzelf tegensprak volgde een stroom scheldwoorden en verwensingen. Ben alleen wel benieuwd hoe lang ‘ie wegblijft, doorgaans vinden dergelijke types zichzelf veel te interessant.

  Zijn plek bij de Hollandse Hufters had Bennink volledig verdiend. Om ‘m op basis van één momentje van inzicht te prijzen gaat me dan ook wat ver…

 6. 13

  Voor wie zich afvraagt wie Jan Bennink is:

  – voormalig bestuursvoorzitter en huidig secretaris Powned
  – Volkskrant columnist
  – mede-initiatiefnemer Burgerforum EU
  – schuift regelmatig aan in talkshows als ‘man met mening’
  – ondertekenaar én een van de vurigste uitdragers van het Hufter Manifest van Bert Brussen (de functie ‘hufter’ stond in zijn twitter bio)

  Jan Bennink is -helaas- een van de opiniemakers van deze tijd. Een proleet die in de geest van Fortuyn door de media op een voetstuk is gezet.

  en voor Jimmy die denkt dat Frontaalnaakt en Bert Brussen vriendjes zijn: Pipo de Clown en Adriaantje doen ook samen Mamaloe in een krakende Pipowagen, omdat YOLO.

 7. 14

  Mannetje Brussen huftert vrolijk verder met het bericht over Bennink. Hij suggereert heel sneaky dat Van Jole bedreigen van kinderen prima vindt. Met het citeren van vier woorden en een paar halve verbanden die er niet zijn, ziet hij zijn kans schoon. Over een eigen agenda gesproken. Overigens was het toch dezelfde Brussen die zichzelf onlangs ook al zo zielig vond en dat mensen hem het brood als ZZP’er uit de mond stootten? Per slot van rekening bepaalt hij wat er gezegd mag worden en als een ander besluit daar geen behoefte aan te hebben roept ‘ie heel hard “Censuur!” Zie daar het patroon van de Hollandse Hufters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren