1. 3

  Wilden ze hem bij Clingendael niet hebben?

  Nu kan’ie wel gezellig in de faculty bar met Ellian keuvelen over de gevaren van allerlei arabische dicaturen en moslim extremisten.
  [/sarcasme]

 2. 5

  Hoogleraren zijn over het algemeen gepromoveerd en hebben al een uitgebreide wetenschappelijke carrière achter de rug. Voor personen zonder wetenschappelijke achtergrond maar met een grote staat van dienst, zoals Jaap de Hoop Scheffer, kan een uitzondering gemaakt worden.

  Belachelijk. Dat iemand in de praktijk veel verstand heeft van zijn werkterrein, betekent nog niet dat die persoon weet hoe hij wetenschap moet bedrijven. Eerst maar eens een paar cursusjes wetenschappelijke methodologie en het schrijven van een proefschrift voor Jaap voor ik ‘m als professor serieus kan nemen.

 3. 6

  Hij wordt dus buitengewoon hoogleraar en die leerstoel wordt door een private party betaald. Welke zou dat zijn ?

  De koewaliteitsjournalisten van BNR-nieuwsradio reppen daar met geen woord over… @vWilligenburg

 4. 8

  De Hoop Scheffer is uitstekend geschikt om les te geven over de diplomatieke praktijk. Ik hoop dat zijn studenten hem dagelijks blijven vragen naar de ruil die het CDA maakte: zijn benoeming als SG van de NAVO in ruil voor Nederlandse steun voor de inval in Irak.

 5. 11

  Leuke input @maria.

  Wat Eurocraat zegt is echter nog belangrijker.

  Maar daar heb ik nou weer een hard hoofd in. Want de gemiddelde medemens verdomt het gewoon om op visite te gaan bij de tegenstander. En daar het spel te spelen.

 6. 14

  De Hoop Scheffer is uitstekend geschikt om les te geven over de diplomatieke praktijk.

  En dan vooral over het aspect om het liefst alleen schertsfiguren te benoemen op schijnbaar vooraanstaande posten, zodat die de politiek van grote landen niet kunnen dwarsbomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren