Iraans atoomgeleerde vermoord?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Iraans atoomgeleerde vermoord?

Mossad zou betrokken zijn bij dood Hosseinpour

0

Reacties (7)

#1 mescaline

Belachelijk idee. Al 20 jaar een ouwewijvenclub.

#2 Mark

Leg es uit?

#3 mescaline

Mossad heeft zijn naam gekregen met die actie in Entebbe 1972. Sindsdien en tot ver in de jaren 90 zijn er tientallen boeken verschenen over de geweldig lange arm van de M.

De feiten zijn: Isr. spionage/invloed in nabuurlanden gebeurt voornamelijk door Beth Din, beetje Mossad door middel van chantage. “Anders vertellen we dat je voor ons werkt.” Hi-tech en dapper hoor.

Toen het er echt op aankwam, voor en vooral na de Irak scuds op Israel bleek de M. tot niets in staat.

Aanslagen op Arabieren lukten alleen in de Gaza, en dan was het doel eerder wraak/terreur dan er een setback teweeg te brengen. In Libanon, Jordanie, Syrie, Irak werd het niet eens geprobeerd. Onmacht of tactiek ? Die tactiek door onmacht ? In elk geval is de Mossad vaak overschat.

#4 Jan Jaap

The best trick the devil ever pulled was convincing everyone he didn’t exist. Als je het als geheime dienst goed doet hoort niemand wat van je. Ik vermoed dat ze een veel dikkere vinger in de pap hebben dan jij denkt, maar bewijzen heb ik er ook niet echt voor :). Wel een leuke discussie: Hoor je niks van ze omdat ze goed zijn of omdat ze niks klaar kunnen maken :)?

#5 mescaline

Ik kijk toch het liefst naar echte feiten die geen werkelijkheid zijn… Dat helpt heel goed tegen teveel speculatie.

Je zou in elk geval mogen verwachten dat Mossad meer buitenlandse doelen zou raken. En reken maar dat dat door de getroffenen van de daken zou worden geroepen.

En kijk nu dit geval eens aan, atoomgeleerde dood… zelfs Teheran roept niets over Israel, terwijl ze toch niet vies zijn van een potje olie op het vuur/hatemongering.

#6 Mark

Het zou kunnen dat ze dat alleen roepen in gevallen waarin ze niet voor gek staan dat ze het hebben laten gebeuren. Of er zijn echt geen aanwijzingen (dwz zeer goed uitgevoerde actie).

#7 micha

Gewoon een bedrijfsongevalletje? Als ik foto’s zie van mensen met stofkapjes voor in een faciliteit waar met radioactiviteit wordt gewerkt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*